Valuutoista palautteeni Uudelle Suomelle

Uuden Suomen toimittaja Katja Rapeli kävi kirjoittamaan eilisessä uutistekstissään:

"Suomen markka olisi valuuttamarkkinoilla erittäin pieni valuutta ja sitten myös kaikenlaisen keinottelun ja spekuloinnin kohde. Vastaava nähtiin 1990-luvun alussa, jolloin markka päästettiin kellumaan ja suursijoittaja George Soros pystyi valuuttakaupoillaan heiluttamaan sen arvoa rajusti."

Tiedän toimittajan tehtävän vaikeuden. Sitä on hyvin suuri houkutus ujuttaa teksteihin omia näkemyksiään. Rapelin ylläoleva lainaus on naamioitu Nordean Aki Kangasharjun sitaattien joukkoon. Naamioimalla Kangasharjun "uskottavuuden" lomaan omia näkemyksiään ei kuulu kuitenkaan toimittajan tehtäviin. Jos haluaa tehdä uutiskommentin niin se tulee olla selvä heti alusta asti.

Pyydän Puheenvuoron lukijoita, ja Uuden Suomen toimitusta, lukemaan oheisen BBC:n kysymyksiä ja vastauksia -artikkelin. Kirjoituslähde on englanniksi mutta pyydettäessä suomennan sitä kaikkien lukijoiden valvovien silmien alla.

Kysymyksiä, joita toivon teille heräävän luettuanne tekstin:

  1. Johtuuko keinottelu valuutan ns. "mahtavuudesta" vai kenties siitä, että ko. valuutta asetetaan poliittisilla päätöksillä sellaiseen tilaan, jossa keinottelu on mahdollista?
  2. Miksi britit päätyivät kokemuksensa jälkeen tilaan jossa he ovat todenneet käytännössä: "Ei enää eurooppalaisia valuuttakokeiluja"? Erityisesti tämä koskee brittien eurojäsenyyttömyyttä?
  3. Miksi Iso-Britannian talous kasvaa ja euroalue mataa?
  4. Onko Suomella mitään opittavaa brittien näkemyksistä?

Kiitos mielenkiinnostasi.

 

Korjattu 19.5.: Rapelin lainattu tekstiosa ei ollut Kangasharjun kahden sitaatin välissä, kuten alkuperäisessä versiossa erheellisesti väitin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu