Ruotsissa rahapolitiikasta sentään keskustellaan

Ruotsi on vaarassa ajautua "suureen sosiaaliseen ja taloudelliseen" ongelmaan. Tämä johtuu politiikkojen mielestä Ruotsin keskuspankin, Riksbankenin, kireästä rahapolitiikasta. Ruotsalaispolitiikot eivät ole yksin. Aiemmin kirjoitin Henri Guianon – Ranskan presidentti Sarkozyn neuvonantajan – tokaisseen, että "rahapolitiikan virheet voivat tuhota yhteiskunnan."

Omat näkemykseni Ruotsin rahapolitiikasta on heidän poliitikkojensa mukaisia. Heidän rahapolitiikkansa on liian kireää. Toisenlaistakin viestiä kuuluu. Kireällä rahapolitiikalla suitsitaan kuulemma asuntojen hinnan nousua. Asuntokuplan torjumiseen voi käyttää vallan muita keinoja, kuten vaikkapa säännellä luottoehtoja. Toiseksi voidaan ilmoittaa yksiselitteisesti, ettei vastikeettomia pankkitukia ole tulossa.

Ruotsin kannattaa mielestäni keventää rahapolitiikkaansa tuntuvasti. He sen voivat tehdä ihan itse. Suomi on halunnut sitoa kätensä EKP:n käsirautoihin – ja täällä katsellaan mielummin työttömyyslukujen nousua.

Mahdollisimman suuri työttömyys kun edustaa Suomessa "vakautta".

Näinhän ei todellakaan tarvitsisi olla. Valitaan vain toisin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu