Sähkösavuke oiva lääke tupakoinnin lopettamiseen

Tutkimuksen mukaan sähkösavukkeita käyttävät onnistuivat lopettamaan tupakoinnin 60 prosenttia "paremmin" kuin pelkän mielenlujuuden varassa olevat, tai muita vieroitushoitomuotoja käyttävät tupakoitsijat.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole kuitenkaan katsonut aiheelliseksi tehdä muuta kuin latoa barrikadeja sähkösavukkeita käyttävien eteen. Ilkeämielinen toteasi, ettei STM:ä kiinnosta kansalaisten terveys, vaan tupakka- ja korvaushoitobisneksestä imetyt verotulot.

Lobbausta tietysti tämäkin, mutta olen itse yrittänyt tahdonvoimalla, purukumeilla, laastareilla ja vaikka millä aiemmin irti tupakoinnista. Puoli vuotta sähkösavukkeen kanssa näpränneenä ei ole tehnyt edes mieli palata tupakoitsijaksi. En tosin ole ottanut myöskään paineita saada tätä höyrystelyäkään kokonaan loppumaan, mutta sitäkin voin varmasti jossain vaiheessa harkita tietäen, ettei vaarana ole ainakaan pudota takaisin tupakoitsijaksi.

Kehotan STM:ää rohkeasti hyväksymään sähkösavukkeet vähintäänkin samalle viivalle muiden korvaushoitotuotteiden rinnalle.

Videolinkki aiheesta ja tutkimustuloksista.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu