Joko kriisitietous heräisi?

Financial Timesin sinällään melko suppeahko artikkeli (heidän mittapuunsa mukaan) Suomen varoituksista maamme talouden tilasta on noteerattu laajalti (esim. US, TE, Talsa), mutta tästä on mainittu jo aiemminkin. Tässä kirjoitukseni viime vuoden heinäkuulta. Aikana, jolloin olimme päässeet 24 kuukauden parhaimpaamme: nollakasvuun.

Kirjoitus herätti palautemäärästä päätellen ainakin lukijat, mutta ei maamme hallitusta. Vasemmistoliitto sentään ymmärsi lopulta, mitä se on ollut tekemässä – ja erosi hallituksesta. Jos vasemmiston kahta eduskuntapuoluetta tulee verrata keskenään, niin voisi todeta Vasemmistoliiton vedon olleen oikea. Mitähän demarileirissä nyt mahdetaan pohtia? Penni ajatuksistanne.

Vasemmistoliiton hallituksenoloaikana koko vasemmisto on ollut ahtaalla. Sekä demarit, että Vasemmistoliitto ovat puhuneet työstä ja elvytyksestä. Meidän valuuttajärjestelmässämme talousmontuissa joustaa työttömyys, ja finanssipolitiikan on oltava kireää. Siis täysin päinvastainen tilanne kuin mitä vasemmisto on toivonut. Elvytykseen ja työhön tarvitaan myös tätä tukeva rahapolitiikka.

En ole vieläkään aivan varma kuvitteleeko kuinka moni, että uudistuksia ei voitaisi tehdä, jos rahapolitiikka olisi suotuisampaa. Monissa euromaissa on toki käynyt niin, että heti kun annetaan helpotusta, niin päättäjät "unohtavat" luvanneensa tehdä talousuudistuksia. Kävisikö Suomessakin näin? Näinkö vähän esimerkiksi Kokoomuksen kannattajat puolueeseensa luottavat?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu