Suomen kouluissa paljon epäonnistuneita tyttöjä

Noin puolet Suomenkin koulutytöistä ovat "epäonnistuneita". Joskus vanhan maailman aikaan heitä tavattiin kutsua myös "pojiksi". Silloin heitä ei pidetty niinkään epäonnistuneina.

Koska blogiotsikossani ilmoitan tarraavani toisinaan myös yhteiskunnallisiin aiheisiin, voisi Puheenvuorossa kahden tai kolmen vaalianalyysin ohella hieman tarkastella, miten tämä epäonnistuneisuus näkyy yhteiskunnassamme.

– Koulutusjärjestelmämme on rakennettu enemmän tyttöjen oppimismallien mukaan, toteaa professori Juhani Ilmarinen Taloussanomien vuoden 2011 artikkelissa.

Nuorten miesten syrjäytymisvaarasta tiedetään Suomen Pankkia myöden. Ei ole oikein perusteita ajatella Suomesta löytyvän talouskasvua, jos aiomme jatkaa linjalla, että puolta väestöstä ei tarvita yhteiskunnan ja hyvinvoinnin rakentajina, vaan siirrämme heidät taakan puolelle.

Ystäväni heitti minulle aiheeseen sopivan lyhyen videon, jossa todetaan ongelmat, ja esitetään muutama idea itse ongelman ratkaisuun. Videossa "Sota poikia vastaan" tulee esille sellainenkin mahdollisuus, että mitäs jospa me koittaisimme hyödyntää tätä "epäonnistuneiden tyttöjen" potentiaa, kuten me olemme joskus aiemmin tehneet?

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) toivoo lisää sosiaalisia taitoja ja empatiaa. Siis muovailuvahaistaa nämä epäonnistuneet tytöt "onnistuneiksi tytöiksi". Jos hän sanoo, ettei maailma pyöri niin ei se sitten kaiketi pyöri?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu