Verottamalla pääsee verotuloista, mutta ei haitoista

Verotuksessa usein maltti on valttia, vaikka Vasemmistoliitto väittäisi muuta. Alkoholin, tupakan ja sokerin ns. haittaverotus on jo kirvoittanut kirjoituksia Viron "viinarallin" osalta. Mutta kun se ei vielä saa VM:ää pohtimaan verotuksen mielekkyyttä, niin josko sitten Viron "limsaralli" – tai Venäjän tupakkaralli, johon vielä liittyy harmaan talouden jälleenmyyntiä jopa alaikäisille?

Kerronpa itse, miten toimin viime vuoden joulukuussa:

1) Lopetin tupakoinnin ja siirryin sähkösavukkeisiin. Laskelmieni mukaan säästän vuositasolla n. 1500 euroa vuodessa. Lisäksi toki terveydentilani on kohentunut.

2) Ostin varastoon mehutiivisteitä, koska vuoden alusta tullut ääliömäinen idea verottaa käytännössä hanavedestä oli minusta jo liian paksua. Näin minulla on vieläkin tiivisteitä alemman veron hinnoilla, ja näyn siten sekä makeisveron, että tupakkaveron "kiertäjänä".

Hanavedestä verotetaan siten, että mehutiivisteen makeisverotus määräytyy sen mukaan, paljonko tiivisteestä tulee mehua vedellä laimennettaessa.

Ilokseni huomaan, etten ole kansalaistottelemattomuudessani yksin, mutta minua surettaa tuo tupakan trokaaminen alaikäisille. Jos vasemmiston ehdotus tällaisen torjumiseen ei ole "kiellettään kaikki" niin olisiko se sitten "rajat kiinni" pirteän vasemmistolaishenkisen, globaalin maailmanhalaamisideologian mukainen toimi?

Verotukseenhan tässä lienee turha odottaa mitään järkeistämistä kuitenkaan? Anteeksi, että sellainen ylipäätään juolahti mieleeni.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu