Katkerat suomalaiset eivät armahda koskaan

Vielä muutama päivä sitten moni Puheenvuoronkin kirjoittaja (ynnä muu some) kehräili tyytyväisenä siitä, ettei Perussuomalaiset ainakaan ole saavuttamassa europarlamenttiryhmän ECR:n paikkoja, sillä tohtori Halla-ahon vanhat ja kärsityt tuomiot tämän estäisivät. Tyytyväiset kehrääjät katselivat myös mahdollisuuksia, että PS:n nykyinen ryhmä EFD voisi menettää ryhmäasemansa. Näin udeltiin, että sinnekö Ruotsidemokraattien ja Kultaisen sarastuksen kaveriksi mennään "maltillista kritiikkiä" esittämään.

Ei sen ole toisaalta väliä, onko tekonsa sovittanut minkä tahansa puolueen jäsenenä. Juhantalosta, Vapaavuoresta, Sasista ja monesta muusta on kirjoitettu ahkerasti, vaikka lain edessä heidät on tuomittu, ja teot ovat sovitettu.

Toisin lausuu Britannian konservatiivien ECR:n vetäjä, muslimiksi tiedetty Syed Kamall. Hän sanoi Tanskan kansanpuolueen Morten Messerschmidtistä Financial Timesin artikkelista suomennettuna: "Tanskan kansanpuolue on poliittisella matkalla. Puolue ajaa kontrolloitua maahanmuuttoa, toisin kuin vasemmisto, joinka mielestä rajojen tulisi olla täysin auki aina sosiaaliturvaturismia myöden."

– Vasemmistomedia usein epäonnistuu tekemään selvää eroa puolueiden välillä, jotka haluavat kontrolloida maahanmuuttoa niiden kanssa, jotka demonisoivat maahanmuuttajia. Tanskan kansanpuolue on ensimmäistä lajia, Kamall jatkaa.

Sama kaiku on Halla-ahonkin suhteen. Messerschimdt sai tuomion vuonna 2002. Tarkkaa rikosnimikettä en tunne, mutta sitä kansankiihotuspuolta kuitenkin.

Konservatiivimeppi Daniel Hannan laukoo: "Pitäisikö nyt tuomita siitä, mitä on tehnyt kaksikymppisenä? Jos tanskalaisäänestäjät ovat päässeet vanhoista yli ja pitää häntä [Messerschmidtiä] suosittuna politiikkona, niin on hieman epäreilua, jos me muut emme osaa arvioida samoin".

Ehkäpä kohtapuoliin saatte uutta ihmeteltävää, miten eurovastainen Vaihtoehto Saksalle -puolue saattaa kiivetä sekin ECR:n. Miten se voi, jos ei PS:kään aja eroa eurosta? Miten se voi, kun ryhmässä on puolueita sellaisista maista, jotka eivät voi edes erota eurosta?

Hämmästyttävää?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu