Anna taloudelle puoli tuntia elämästäsi

Olen saanut muutaman erilaisen tiedustelun videoista, joissa kerrotaan pankkien luovan rahaa tyhjästä, ja miten sillä ei ole mitään arvoa, koska ennen sillä sai sentään kultaa.

Ja sitten on ne korot, joita pitää maksaa – rahalla, jota ei edes ole.

Näiden videoiden keskellä ahdistaa. Oikeasti.

Ensinnäkin luotto on ihan yhtä käyttökelpoinen maksuväline kuin setelikin, jos kaupan molemmat osapuolet hyväksyy velkakirjan maksuvälineeksi. Eikä sen velkakirjakaupan toisen osapuolen tarvitse olla pankki.

Korkoja peritään, koska kaikki luotot eivät onnistu. Rahamäärän kasvukaan ei ole ongelma, koska väestöä on tullut lisää, uusia hyödykkeitä (rahanarvoisia) on tullut lisää, asuntoja rakennetaan nettomääräisesti (siis rakennetaan enemmän kuin puretaan). Jos korkoja ei perittäisi lainkaan niin huonon luoton kohdalla se alaskirjataan, ja sitten rahamäärä supistuisi. Ei siellä Kreikassakaan deflaatiosta hurrata.

Mutta sain myös pari kuukautta sitten yhden linkin hyvään videoon. Sen pituus on puolisen tuntia. Tee itsellesi palvelus ja anna taloudelle aikaa puoli tuntia elämästäsi. Jos epäilet yhtään ymmärrystasoasi, tai pidät näitä "pankit luovat rahaa tyhjästä" -argumentteja vaarallisina, koska "yhteiskunta huijaa ja orjuuttaa" niin tämä puolituntinen todennäköisesti antaa sinulle paljon.

Valitettava vaatimus: englannin kielen taito.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu