Sisämarkkinoiden katovuodet seuraavaksi edessä?

Tässä on jo jonkin aikaa tullut yritettyä saada selvitettyä kaikille sisäisen devalvaation faneille, että kun se yksityinen sektori viennin puolelta kyykkää, niin se heijastuu myös sisämarkkinoillemme, erityisesti palvelualoille.

Nyt sellainen pieni puulaaki kuin SAK on havahtunut samaan asiaan.

Tätähän kannatti odottaa? Jotkut ovat olleet etukäteen jälkiviisaita, mutta valitettavasti osa palautteen antajista katsoo, että tuonti romahtaisi, jos valuuttamme heikkenisi.

Odotettavissa on siis entistä enemmän vaikeuksia saada ylläpidettyä talouskurisopimuksen automaagisia budjettileikkauksia. Alkuun voimme lisäillä heroiinikaupan bruttokansantuotteeseemme, mutta ei se kauaa lämmitä velkaisuuden kasvaessa.

Vaihtoehdot velkaantumiselle ovat:

  • Reippaat veronkorotukset. Siis todella reippaat.
  • Julkisen sektorin irtisanomiset, palkkaleikkaukset yms.

Ensimmäinen ja jälkimmäinen kaventavat luonnollisesti edelleen ostovoimaa, ja sisämarkkinoilla menee entistä huonommin.


Yritän pitää nyt kesäloman, vaikka vieroitusoireita saattaakin tulla. Yritän kuitenkin kestää loman kuin mies. Samalla lippu poistettu käyttäjäprofiilista.

Hyvää kesää kaikille. Älkää sammuko hankeen.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu