Sisämarkkinoiden katovuodet seuraavaksi edessä?
Tässä on jo jonkin aikaa tullut yritettyä saada selvitettyä kaikille sisäisen devalvaation faneille, että kun se yksityinen sektori viennin puolelta kyykkää, niin se heijastuu myös sisämarkkinoillemme, erityisesti palvelualoille.
Nyt sellainen pieni puulaaki kuin SAK on havahtunut samaan asiaan.
Tätähän kannatti odottaa? Jotkut ovat olleet etukäteen jälkiviisaita, mutta valitettavasti osa palautteen antajista katsoo, että tuonti romahtaisi, jos valuuttamme heikkenisi.
Odotettavissa on siis entistä enemmän vaikeuksia saada ylläpidettyä talouskurisopimuksen automaagisia budjettileikkauksia. Alkuun voimme lisäillä heroiinikaupan bruttokansantuotteeseemme, mutta ei se kauaa lämmitä velkaisuuden kasvaessa.
Vaihtoehdot velkaantumiselle ovat:
- Reippaat veronkorotukset. Siis todella reippaat.
- Julkisen sektorin irtisanomiset, palkkaleikkaukset yms.
Ensimmäinen ja jälkimmäinen kaventavat luonnollisesti edelleen ostovoimaa, ja sisämarkkinoilla menee entistä huonommin.
Yritän pitää nyt kesäloman, vaikka vieroitusoireita saattaakin tulla. Yritän kuitenkin kestää loman kuin mies. Samalla lippu poistettu käyttäjäprofiilista.
Hyvää kesää kaikille. Älkää sammuko hankeen.
Suositukset kirjoituksen kohdalta jää antamatta, sillä olet poistanut lipun profiilistasi ilman perusteluja. Miksi poisto?
Hyvää kesälomaa.
Äläkä itse sammu myöskään hankeen. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Ei ollut jäsenistön tukea, joten tuskinpa sitä on sitten odotettavissa muidenkaan puolueiden kannattajilta. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kummallisia jäseniä sielläpäin kun eivät ymmärrä kuka on hyvä ehdokas. Onhan kuitenkin vielä aikaa ehdokkaiden lopulliseen nimeämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että kun ei ole omien kannatusta, niin tuskinpa sitä on muidenkaan puolueiden kannattajistossa. 😀
Tämä oli omalta osaltani tässä.
Ilmoita asiaton viesti
Älä menetä uskoasi tai toivoasi tuon suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen äimän käkenä ja ihmettelen, eivätkö turkulaiset lue tai ymmärrä blogejasi? Ei kai tämä tähän voi jäädä, sillä nyt alkaa mennä jo ns. helmet sioille.
Mutta hyvää lomaa kuitenkin! Muutama tukeva kahvikuppi nyt alkuunsa, ehkä se siitä vielä… kirkastuu.
Ainakin monissa piireissä osaamistasi ja työtäsi ymmärretään arvostaa, joten pakkohan sen auringon on joskus ruveta paistamaan. Tsemppiä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ollut turkulaisista. Kaikki piirin jäsenethän saivat äänestää. Paikallinen yhdistys antoi toki tukensa.
Hyvä asiahan tämä on. Säästän muutaman tonnin kampanjarahaa, jonka olin itse laskenut pistouvani viimeistä senttiä myöden (riippumattomuushalua).
Nyt voin vaikka sijoittaa ulkomaille, pois Euroopasta. Sillä täällähän otetaan varsinainen syöksykierre. Täällä on liian suuret riskit hävitä nämäkin rahat.
Ilmoita asiaton viesti
Sä oot selvästi tosi fiksu jätkä, liian fiksu ehkä nykyiselle viiteryhmällesi. Jutteleppa IPU:laisten kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
En pidä ”fiksuutta” mitenkään syynä vaihtaa ”nykyistä viiteryhmää”. Sitten on kokonaan toinen asia, jos ”nykyinen viiteryhmäni” alkaa ”fantsuttelemaan liittovaltiota” Eurooppaan, johon Suomikin ottaisi osaa.
Kuten yritin kertoa, tämä edustajaksi hakeutuminen ei ole mikään henki ja elämä. Tarjosin vain vaihtoehtoa, ja olen aivan sujut sen kanssa, ettei rahani ja energiani kulu kampanjointiin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvää kesälomaa Henri !
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos. Ensi viikolle en sitten enää buukkaile kalenterille juuri mitään. Tällä viikolla on vielä aiemmin sovittuja juttuja.
Ilmoita asiaton viesti
Veronkorotuksilla ei saada taloutta nousuun ja velkaa kuriin vaan ainoastaan tuottavuutta parantamalla ja julkista sektoria supistamalla. Rahan arvon heikentäminen on politikkojen keino parantaa elintasoa = silmänkääntötemppu —> päästään ojasta allikkoon ja ei johda haluttuun lopputulokseen. Nythän se ei ole enää mahdollista, sillä rahapolitiikka on EKP:n käsyvallan alla :)). Miksi tämä ainainen inttäminen ko. asiasta?
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin ihmettelen, miten jaksat.
Miksei säädetä sitten lakia, jonka mukaan jokaisen firman on kohotettava vankeusrangaistuksen uhalla tuottavuuttaan joka vuosi vähintään kolme prosenttia edeltäneestä vuodesta?
Miksei säädetä sitten lakia, jonka mukaan vientifirman on kohotettava vientinsä arvoa vähintään kahdella prosentilla joka vuosi, tai maksavat sitten sakkoina sen viennin kasvun laskennallisen erotuksen?
Edit: minä ainakin uskon, että sosialistipuolueiden Kokoomuksen, Keskustan ja demareiden johdolla veronkorotuksiin mennään. Ei toki riittäviin, joten velkataakka kyllä kasvaa jatkossakin.
Ilmoita asiaton viesti
Henry, tiedät varmaan hyvin,että jos yritys ei paranna tuottavuutta joka vuosi 3-5% siltä katoaa elämässä olemisen oikeutus :). Kilpailijat pitävät nimittäin siitä huolen !?
Ilmoita asiaton viesti
Eivät, vaan tehottomat yritystuet toki pitävät yritykset pinnalla.
Katso vaikka Espanjaa. Pankeilla ei ole mukamas mitään hätää, vaikka niillä on laina-asiakkaina on n. 20 000 rakennusfirmaa, joilla ei ole ollut mitään operatiivista liiketoimintaa 2-3 vuoteen, ja joilla on kesken jääneitä rakennusprojekteja.
Taikasana on EVM:n pankkituki, plus tietysti sitten kansalliset koplaukset tähän päälle.
Tunnut kuvittelevan meidän elävän jossain markkinataloudessa? Seppo hyvä, me elämme eurostoliitossa, NL versio 2.0:ssa. Täydessä suunnitelmataloudessa.
Täällä nostetaan veroja, vedetään julkista velkaa. Jotta kaikki näyttäisi kulisseissa hyvältä.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo elää omassa uskossa, se on niin vahva, että vesikin muuttuu viiniksi.
Ilmoita asiaton viesti
Vartiainen: ”Veronkorotuksilla ei saada taloutta nousuun ja velkaa kuriin vaan ainoastaan tuottavuutta parantamalla ja julkista sektoria supistamalla.”
Kerrohan meille lukijoille: 1) miksei noin ole jo tehty ja 2) jos on yritetty tehdä, niin miksei ole onnistuttu?
Minusta tuo esim. SAK-linkki kertoo mm. siitä, että tuottavuutta parannetaan henkilöstöä vähentämällä. Samalla se taitaa kertoa siitä ainokaisesta joustavasta mutterista tässä höyrymoottorissa. Eikö? Siispä ei muuta kuin julkisen sektorin irtisanomisia ja eläkepaketteja järjestelmään.
Edustaako MOL, eli työvoimatoimistojen ja työttömyyskassojen verkosto, nyky-Suomen markkinatalouden dynaamisinta siipeä?
Ilmoita asiaton viesti
Tuottavuutta on tehostettu mm. Espanjassa juuri tällä tavoin. Työttömyysprosentti on siellä toisella neljänneksellä. Ja on ilmeisesti (ainakin IMF:n mukaan) vielä vuosia.
Mikäli tätä ajatellaan puhtaasti taloudelliselta kannalta niin näinhän sitä toimitaan: irtisanotaan ne henkilöt, joiden rajatuottavuus firmassa ei ole enää kannattavalla tasolla.
Mutta sitten tullaan sosiaalisiin, eettisiin ja poliittisiin ongelmiin.
Kuka maksaa näiden työttömyyskorvaukset? Mekö, koska ”käskimme pysyä eurossa”?
Entä kuka maksaa eläkkeet näissä eläkevakuutusrahastojen ollessa puskuroimattomia (eli tuloutus on virtaa nykyisiltä työntekijöiltä eläkkeensaajille)? Mekö, samasta syystä kuin yllä?
Entä jos me emme halua tai pysty? Mitä sitten tehdään? Pitäisikö Espanjan yksinkertaisesti vain tappaa kaikki nämä työttömät, jotta julkistalous pysyisi vaaterissa? Onko se EU:n ideologian mukaista? Olisiko se kiistaton osoitus siitä, että olemme totta vieköön ”rauhan unioni”?
Sellainen Nobelin arvoinen?
Ilmoita asiaton viesti
Kaimalle vastaukseksi ettei päättäjillä ole ollut tarvetta ja eikä myöskään kykyä parantaa tuottavuutta – ei kuulu politikoille. Kaksi on konsulttia ylitse muiden, Euro ja Pakko. Euroja on saatu lainattua vaikka millä mitalla tämän konkurssipesän ylläpitoon – sitten kun pakko tulee eteen niin voimme odottaa parannusta myös julkisen sektorin tuottavuuskehitykseen.
Tuottavuuden parantuminen on tapahtunut useasti käyttämällä hyväksi uutta teknologiaa ja viisautta työntekijöiden ja johtajien pääkopissa. Henkilöstöä joudutaan vähentämään, koska uudet innovaatiot ovat tehneet tietyt työtehtävät tarpeettomiksi ( esim. tulevaisuudessa kassaneidit ovat katoavaa työperinnettä). Menestyvät yritykset ovat pitäneet huolta tuottavuuskehityksestä ja toivottavasti pitävät myös jatkossa.
Viimeistä kysymystäsi en oikein ymmärrä 🙁
Ilmoita asiaton viesti
En maininnut toimijasta mitään erityistä, joten mistä tuli mieleen juuri ”poliitikko”?
Sen sijaan esim. Stockmann ja Anttila parantavat koko ajan tuottavuutta hiki hatussa.
Ilmoita asiaton viesti
Se on pakko, muutoin ei jää henkiin ;))
Ilmoita asiaton viesti
Tuo sopii syyskuulle 1992. 😀
Katso ja ihmettele, se tulee vielä eteen uudelleen, ellei rahapolitiikassa tehdä hurjia liikkeitä.
Ilmoita asiaton viesti
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Julkiselle puolella kaivataan hallinto remonttia, jonka pääasiallinen tarkoitus olisi määritellä ketkä tekevät mitäkin. Osapuolten ostaessa yksityinen puoli ja valtio, sillä tällä populaation ei tarvita kunta puolta laisinkaan, sillä nykytekniikalla tuomalla tehosteita voidaan sen tehtävä täyttää kokonaan.
Eli tämä ei vaikuttaisi kulutukseen juuri laisinkaan, kun jokaiselle irtisanotaan irkamiehelle annettaisiin 500 päivän normaali liiton päivärahat. Jotka toisivat samantien säästöjä ja pienentää vai vähän kulutusta.
Hyvää kesää, jatketaan mielenkiintoista väittelemään syksyllä, jossa asiat voivat tapella, mutta henkilökohtaisesti ei loukkaantua 🙂
Ilmoita asiaton viesti
EUhan on perustettu pankkiiren suunnitelmien pohjalta tavoitteena alunperin Monnetin ja Rothschildien tiukka liittovaltio. He tiesivät, että kansat eivät liittovaltiota hyväksyisi, niin tavoitteeseen päästään pieni askel kerrallaan, jotta kukaan ei huomaisi mihin on joutumassa. Ja ankkiirit määrittelevät jatkossakin toimintatavat. Se, miten he ovat ohjanneet toimintaa 2008 jälkeen, on edelleen jatkunut kaikenlaisten rahoitusliikkeiden sääntelystä vapauttaminen.
On ollut vähän puheita, että Englanti ja mahdollisesti Saksa eroaisivat. He ovat saaneet Washingtonista tiukat ohjeet, että USA ei halua kenenkään eroavan EUsta. Tulemme näkemään, että Englanti ja Saksa tottelevat kuuliaisesti USAn ohjeita. USAn tarkoitus on myoskin ajaa Eurooppaa ahtaamalle, minkä näkee jo heidän toteutuneista Kreikan ja Ukrainan ryostopuuhista. USA määrää myoskin Euroopan tehtäväksi heikentää Venäjää – USAn hegemonia pitää saada valtaan koko maailmassa ja EUn täytyy sitä tukea. Venäjän kasvu uhkaa tätä hegemoniaa. Euroopan suhde USAhan on vasallisuhde päätellen USAn vaatimuksista ja EUn noudattaessa kaikkia ohjeita.
Parhaillaan Ukrainassa on käynnissä etninen puhdistus ja EUlla ei ole mitään sanomista asiaan. Kaikki ohjeet sinne tulevat USAn sotahaukoilta. Vastineeksi Euroopan heikkenemisestä ja Venäjän pakotteiden vaikutuksesta USA ilmeisesti sanelee TTIP sopimuksen allekirjoituksen Euroopan tehtäväksi, perustelu: korvaa Venäjän kaupan tappiot. Ja EU tottelee. Ja USAn korporaatiot säätelevät sen jälkeen Euroopan asioita.
Kun USAssa kovasti keskustellaan seuraavasta porssiromahduksesta toteutuvaksi ei kaukaisessa tulevaisuudessa, niin markkinoiden elpymistä mitenkään merkittävästi on vaikea nähdä. Ottaen huomioon kalifaatin synnyn Irakissa todennäkoisesti sotateollisuus on lähiaikojen menestys sektori. Venäjän peruutettua hyokkäysvalmiuden Ukrainaan USAn uuskonservatiivien sotahaukkojen mielestä se oli selvä osoitus heikkoudesta. Haluavat toimittaa aseita uusin maihin Ukrainan lisäksi. Washingtonilla on myoskin Venäjällä toistasataa heidän rahoittamaansa NGOta varautumassa Putinin vastaiseen propagandaan.
Totaalisesta alistussuhteesta USAlle seuraa: Katovuodet jatkuvat.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinkas pitkän loman meinaat pitää?
Harmi ettei kannatusta löytynyt ehdokkaaksi,olisit ollut hyvä lisä porukkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin kaikille on nämäkään valintakuviot ihan selvät niin linkki selvyyden vuoksi.
http://varsinais-suomi.perussuomalaiset.fi/uutinen…
Ilmoita asiaton viesti
Työkuviot alkanevat sitten toden teolla, kun puoluetoimistommekin aukeaa elokuun alussa.
Tänne saattaa tulla satunnaisia avauksia, mutta yritän osata ottaa loman lomana. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
En edes ”kilpailevan” puolueen ehdokkaana voi ymmärtää miten Henri Myllyniemen kaltaiselle miehelle ei löydy riittävää kannatusta?
Se sanoo jotain joko meidän vaalijärjestelmästä tai vaalikarjasta :(…
Hyvää kesää kuitenkin, Henri!
Ilmoita asiaton viesti
Kyse voi olla lukutottumuksista, netin käytön määrästä, vaikeaselkoisista asioista (”epätrendikkäät aiheet”) ja muista tuhansista asioista.
Kiitos, pilkkihaalarit esille ja loman viettoon. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Myllyniemi, suosittelen Muutosta, joka on juuri sellainen kuin itse haluat: jokaisella on kansanäänestyksessä se yksi ääni!
Suosittelin jo 2011 sinua äänestäjille. Ehkä Muutos 2011 tarjoaisi jopa enemmän: suunnittelemaan sitä muutosta, jossa Suomesta tehdään vihdoinkin aito demokratia.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaukseni Susannalle sopinee tähänkin vastaukseksi tiettyine triviaaleine muokkauksineen.
Ilmoita asiaton viesti
Tänään 1.7.2014 eduskunta muuttunee. Uusia kasvoja nousee (tämän vanhan uutisen perusteella) Arkadianmäelle joka tapauksessa, kiitos EU-vaalien:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194903703162/arti…
Ilmoita asiaton viesti
Perhana! Minä äänestin sinua, mutta se ei sitten riittänyt. Toivottavasti muutkin näkevät valon, ensi kerralla.
Ilmoita asiaton viesti
“Tämä oli omalta osaltani tässä.”
Siiskö Varsinais-Suomen persut eivät tällä kertaa kelpuuttaneet Eduskuntavaalien listoille? Sehän on kuitenkin melkeinpä sääntö. Ensikertalaisille yrittäjälle herkimmin ns. köpelösti käy. Siinä kohtaa poliitikon norsunnahkaa tarvitaan. Ettei mene oma ego aivan murusiksi.
Mutta ei alle viiskymppisen sovi eikä ole lupakaan silti täysin luovuttaa. Nykylääkkeillä ihminen pidetään elossa yli 90-vuotiaaksi saakka. Jörkkakin kasiykkösenä mennä köpöttelee Arkadialla.
Puku naftaliiniin vaan talteen. Uusia kertoja ja valintakierroksia ehtii siellä lännessäkin taas tulla.
__
Kovin selkeäsanainen SAK:kaan ei tuossa uutisessa ollut. Kuitenkin myös kotimaan kuljetusten, kaupan, hallinnon, palvelualojen palkat ym. ovat kaikki osana maan ylikorkeaa hintatasoa. Maan sisäisinäkin kustannuksina ne kuitenkin kumuloituvat myös siihen pisteeseen kun vientituotteen myyntihintaa satamassa aletaan laskeskella.
Viime viikolla Taloussanomat kertoi kuinka IKEA on nostamassa USA:ssa myyjiensä tuntipalkkoja
myyjiensä tuntipalkkoja 7.9€/h eli 1.260 €/kk huikealle tasolle.
Meillä kaupan ammattiliitto PAM:n alimmat taulukkopalkat lähtevät 1651 €/kk tasolta. Liksat siis 31% korkeammalla tasolla kuin virkaveljillä Amerikassa.
Kaupan myyjät tietenkään eivät ole lamaan syypäitä. Mutta tämä kk-palkkojen vertailu antaa yhtä osviittaa siitä missä mahdollisesti mennään.
Vanha kapitalisti Nalle Wahroos kiteyttää hyvin että mistä osasista Suomen 50% suuruinen kilpailukyvyn menetys koostuu.
Noin 40%:sti syypäänä on nykyinen Euron kurssi. Loput 60% johtuu siitä että oma eurooppalainen kusannustasomme (=palkkataso) on noussut tuottavuuden kasvuun nähden liikaa. Wahroosin mukaan 30% enemmän kuin esim. amerikkalaisilla.
Olipa osatekijöiden osuudet mitkä tahansa, niin devalvaation tyyppisellä keinolla molempia näitä maan hintakiplailukyvun menetyksen syitä on ollut tapana korjata.
Mutta mikä Euroalueella voisi olla se devalvaation korvaava lääke? Ei taida löytyä suomalaisten käytettävissä olevista nykykeinoista mitään nopeasti toimivaa troppia.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät. Eikä ego ole mennyt mitenkään murusiksi. Sellaista tuskin on koskaan ollutkaan.
Enkä minä puhunut mitään sitä seuraavista vaaleista. Mutta nämä vaalit mennään valitulla porukalla. Aion antaa tukeani valituille.
Ja olet oikeassa, että jonkinlainen devalvoituminen tarvitaan. Sisäisellä mallilla tuhoamme loputkin rippeet sisämarkkinayrityksistämme ja saamme roiman kasan tuottamattomia luottoja (asunto- yms. lainat). Valtion verotulot pienenevät (yhden meno on toisen tulo) jne.
Eli:
a) Velkaa niin kauan kuin sitä saamme. Sisäiset erot euromaiden kohdalla eivät korjaannu, joten tilasta tulee herkästi krooninen.
b) Veronkorotuksia ja siitä johtuvaa työttömyyttä.
c) Leikkauksia ja siitä johtuvaa työttömyyttä.
Kun näitä on kokeiltu – ja näiden vaihtoehtojen seuraamuksista kärsitty –
niin lopulta päädymme vaihtoehtoihin
d) Eroamme yhteisvaluutasta ja annamme valuuttakurssin pehmentää tätä talouskaaosta.
e) Saamme jostain taivaan lahjana koko euron kurssin alas. Erot euromaiden välillä eivät silti korjaannu, joten tarpeesta tulee krooninen.
—
Miksi emme hyppäisi suoraan vaihtoehtojen d ja e saralle?
Ilmoita asiaton viesti
Tyhmyri on samaa mieltä. 😀
http://tyhmyri.wordpress.com/2014/06/24/euro-heike…
”Euro on todellakin tuonut vakautta. Talouden taantuminen ja köyhtymisemme on vakaa ja näillä näkymin väistämätön kehitys.”
Ilmoita asiaton viesti
EURUSD on taas 1,37 tuntumassa. Draghin loitsut ja manööverit kestivät kuukauden päivät.
Kauankohan Saksan annetaan levittää tätä myrkkyä pitkin Eurooppaa?
Ilmoita asiaton viesti