Journalistisia tavotteita ulkomailla

Olen juuri laskeutunut Thessalonikin lentokentälle, mikäli aikataulut vain pitävät paikkansa. Täältä matka jatkuu itään Komotiniin. Pelkästä lomailusta en kuitenkaan haaveile.

Tarkoitukseni on kierrellä Kreikassa ja varustaa aistit vastaanottamaan maan tilaa. Monet uutispätkät tarjoavat talouden tunnuslukuja ilman, että sitä oikein tietää, mitä nuo numeraalit oikein aiheuttavat – ja miten ne paikan päällä näkyvät.

Aion hakea haastateltavia, tavallisten ihmisten kertomuksia kokemuksistaan. Eurokriisi on nyt riehunut useamman vuoden, ja maassa on tapahtunut paljon sitten sen jälkeen, kun Ateenassa polttomurhattiin kolme pankkivirkailijaa mielenosoituksen yhteydessä. Maan poliittinen tilanne on tulenarka. Lakot nakertavat toipumista. Viimeksi oikeus määräsi voimalaitosten työntekijät työpaikoilleen.

Aion kierrellä niin maaseudulla kuin kaupungeissa. Haasteita riittää, joista vähäisin ei ole se, etten osaa itse kreikkaa. Ainoastaan aakkoset osaan jotenkuten, sillä fysiikkaa lukeneena niiltä kreikkalaisilta kirjaimilta ei vain voinut välttyä.

Matkani pituus on vielä arvoitus itsellenikin. Pyrin kirjoittamaan tänne aika ajoin eräänlaista matkapäiväkirjaa. Kameralla saan kuvia ja videoita.

Tarkoitukseni on tuoda Kreikka ja sen tila olohuoneisiinne. Sieltä turistirysien ulkopuolelta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu