Katainen haki huomiota Italialta

Euroopan komission yksi monista "varapresidenteistä", eli tutummin Jyrki Katainen, haki Italialta huomiota – ja sai sitä.

Katainen on kirjeitse tiedustellut, miten Italia saa ensi vuoden talousarvionsa monen EU-maan keskenään sopimiin raameihin. Tähän raamiin Italian ensimmäinen talousarvioesitys ei mahtunut.

Ymmärrän, että hyviä ideoita hakiessa on joskus tarpeen "kysyä katsomolta". Suomenkin hallitus on kysellyt oppositiopuolueilta välillä ideoita. Tämän lisäksi ns. viskijupakan jälkeen laadittiin jopa sivusto, jossa kansalaiset saavat ehdottaa parannusehdotuksia byrokratian keventämiseksi tai järkeistämiseksi. Tässä mielessä on hyvin ymmärrettävää, että Italiassakin kysytään katsomolta, eli italialaisilta itseltään.

Italian pääministeri Matteo Renzi tosin ei ollut yhtä yhteistyökykyinen hänen puhuessaan "diktaattoreista ulkopuolelta". Toisaalta, tottahan Renzi puhui. Vaihdettiinhan Italiaan muutama vuosi sitten vaaleissa valittu kansanedustaja-pääministeri sellaiseen henkilöön, jota ei oltu valittu vaaleilla, koska "diktaattorit ulkopuolelta" näin halusivat.

Yhtä lailla ihmetyttää se, miksi komission puheenjohtaja hermostuu siitä, että hyviä neuvoja kaipaava Italia ei saisikaan tiedustella mahdollisia ratkaisuja pulmiinsa. Kolkuttakaa, niin teille avataan.

Eiks je?

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu