Nettiin tööttästyäsi olet julkinen h**ra

Monelle – kansanedustat mukaanlukien – on tullut yllätyksenä internetin "yhteisöllisyys". Sen, minkä tänään tööttäät ulos,on huomenna luettavissa mistä tahansa. Ja tämä ei poistu sillä, josko katumapäälle tullessasi peruutat viestisi. Nykyihmisen onkin totutelava aivan uudenlaisiin haasteisiin.

Korkein kynnys on se, että sinun tulee modernin teknologian vuoksi luopua yksityisyydestäsi. Sinulla ei ole enää sitä.

Protestoit GPS-paikantimia vastaan, mutta feississä olisi kiva, että ottamassasi kuvassa olisi myös tunnisteet. Jotta voisit sanoa, että tuolla tosiaan oltiin.

Haluat, ettei sinua vakoilla, mutta asensit webbikameran kuitenkin. Halusit esittäytyä.

Minun, 1970-luvulla syntyneen sukupolven, kanssa ei ole ongelmia. Me vartuimme aikana, jolloin netti teki tuloaan. Meillä on aavistus yksityisyydestä. Meillä on myös käsitys netin "kehityksestä" ja sen mahdollisuuksista, uhkia unohtamatta.

Sen sijaan minua vanhemmat ovat ihmeissään. Minua nuoremmat ovat jo niin tottuneet verkkoon ja sen toimintaperiaatteisiin, etteivät he edes osaa kysyä yksityisyyden perään.

Mietin tätä siksi, koska minusta otettua kuvaa yli kymmenen vuotta sitten ruvettiin peilaamaan tähän päivään. Kun kuva taikka kirjoitettu mielipide tulee nettiin, se myös jää sinne. Silloin ryhtyy julkiseksi h**raksi. Tätä sietää miettiä.

Eli te, jotka otatte pennuistanne kuvia laittaen ne sitten "faceen"… Kun lapsi aikuistuu, hän ei enää saa valita, onko hän mitenkä suojattu yksityisyyden puolella. Hän voi kohdata lynkkauspartion myöhemmin.

Maailma on julma. Ihmiset ovat vielä julmempia. …ja sinulla ei todennäköisesti ole enää yksityisyyttä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu