Missä mennään?
Arvelen, ettei suomalaiset ole aivan täysin ymmärtäneet sitä, missä jamassa maa mataa. Nyt, kun "universumin tärkein" asia on hoidettu eduskunnassa, niin josko viitseisitte katsoa tällaisia pikkuseikkoja?
Tiedote
Parhaat Uuden Suomen blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje täältä!
Arvelen, ettei suomalaiset ole aivan täysin ymmärtäneet sitä, missä jamassa maa mataa. Nyt, kun "universumin tärkein" asia on hoidettu eduskunnassa, niin josko viitseisitte katsoa tällaisia pikkuseikkoja?
Kun ollaan kyvyttömiä ymmärrätämään katastrofin laajuutta.
http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_hoyrysi_aanes…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Henri linkistä.
Minulla ei enää ymmärrys riitä tähän meidän suomalaisten touhuun. Maa on totaalisessa konkurssissa, ulkopolitiikka Venäjän kanssa täysin kriisissä ja maaomaisuutemme myydään koko ajan kiihtyvällä vauhdilla pois. Ketään vaan ei tunnu kiinnostavan pätkääkään mitä oikeasti täällä tapahtuu paitsi nämä ”universumin tärkeimmät asiat”.
Montako blogia minäkin tästä olen yrittänyt kirjoittaa, mutta ei. Ei vaan kiinnosta ei. No, onneksi tulee taas tanssii tähtien kanssa ajallaan. Olen tässä miettinyt, että pitäisköhän tämä tyhjänpäiväinen kirjoittelu jo lopettaa. Ei mene kuin hukkaan heitettyä aikaa tässä touhussa.
Sulla profiilissa sijainti ulkomaat. Missäpäin sijaitset jos passaa kysyä?
Ilmoita asiaton viesti
Sinullahan on paljon lukijoita. Älä heitä hanskoja tiskiin. Itse kun aloittelin täällä kirjoittamaan eurotalouden sekavuudesta niin lienikö lukijoita ollut alussa alta tusinan? Parin vuoden jälkeen olikin tilanne muuttunut.
Olet saanut hyvän vastaanoton, ja olkoon tämä kannustava kannanotto suorituksiesi jatkamisen puolesta! 🙂
Olen Kreikassa tätä nykyä. Näkee tätä eurohumppaa vähän toiseltakin kannalta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kannustavasta kommentista Henri.
Kiitos tosiaan kaikille lukijoilleni niitä on ollut todellakin huomattava määrä. Sitä vain välillä pohtinut, että meneekö tässä helmiä sijoille. Muuttaako se mitään?
Nämä kirjoitukset ylipäätään, mitä teen vaatii usein todella kovan taustatyön, että asiasisällöt on kunnossa. Siksi tämä turhautuminen. Moni ajattelee, että blogin tekee vartissa, mutta voin vakuuttaa, että ei tee.
Sitten kaupan päälle tämä skeida, että kun saan kirjoituksista ehkä ruoka-annoksen vuodessa, niin olen myynyt kirjoitukseni ja sieluni rahalle.
Hitto, että on välillä turhauttavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kari, kirjoitat kiinostavasti ja hyvistä aiheista. Luen, vaikka en ehkä aina kommentoikaan. Jatkahan kirjoittamista. Äläkä turhaudu. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Sen vuoksi tässä on itse kukin perehtynyt, että osaisi kertoa asiat eteenpäin mahdollisimman selkokielisesti.
Ja joo, tuon mainosjutun ”vastaanoton” arvasinkin jo silloin, kun sitä sähköpostitse tiedusteltiin. Vastasin kieltävästi kokeiluun.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, älä lopeta Kari kirjoituksiasi. (Laitoinkin Sinut tuonne omaan blogiini.)
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Johan toki me innolla luemme blogejasi. FB-ryhmissä ovat hot hot kamaa, ja herättävät vilkkaita keskusteluja.
Ilmoita asiaton viesti
Kaunis kiitos kaikille sparraajille. Ilman teitä lopettaisin ajan haaskaamisen jo tänä iltana.
Tuon ”Laillisesti ryöstetyt” kirjoituksen jälkeen tuli jo vähän raskas olo. Sain valtavasti palautetta, missä helvetissä ihmiset elävät ja sama jatkuu. Löytyy tuolta http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18062…
Eräskin oli hakattu, sai aivoverenvuodon, 3 vuotta sairaalassa ja super perintä päälle. Ei armoa. Lisäksi monen monta tarinaa.
Tuntuu vaan niin ihmeelliseltä, että kohta miljoonaa ihmistä koskevaan asiaan ei löydy puolestapuhujia, mutta kun oli tämä avioliittohässäkkä, niin poliitikot ja kansalaiset ovat täysillä mukana. Eikö sekin olisi tasa-arvokysymys, että laillinen ihmisten ryöstö lopetettaisiin?
Kai tämä vain kertoo arvoista. No, täytyy yrittää taas kerätä itsensä ja julkaista ainakin vielä ”Sinisilmäisyyden hintalappu” se olisi valmiina. Varmasti jo arvatte mistä on kysymys.
Cheers
Kari R
Ilmoita asiaton viesti
Kari! Älä missään tapauksessa lopeta hienojen kirjoitustesi tekemistä, olet saanut jo paljon lukijoita ja kirjoituksistasi on tykätty kovasti ja niitä on jaettu valtavia määriä eteenpäin. Tokihan tiedät että vastaavat turhautumiset koskevat meitä kaikkia mielipidekirjoittajia, koska muutokset ovat hitaita. Joka päivä kuitenkin joku kansalainen herää kirjoitustesi ansiosta ja joka päivä voittomme on lähempänä, siihen vain täytyy uskoa!
Omat motiivini kirjoittamiselle ja kantaaottamiselle ovat se että paras perintö jonka voisin lapsilleni jättää, on demokraattinen itsenäinen oikeusvaltio! Siksi nykyistä poliittista eliittiä vastaan täytyy kirjoittaa jatkuvasti, koska se ei ole valmis muuttamaan maatamme demokraattisen oikeusvaltion suuntaan! Päinvastoin, he ovat valmiita myymään koko maamme ja tuhoamaan valtiomme!
Ilmoita asiaton viesti
Onhan tuota jo jauhettu, puolin ja toisin. Toivottavasti pääsemme vihdoin siitä eteenpäin. Luuletko muuten, että myös perussuomalaisten eduskuntaryhmä keskittyy jatkossa muuhun kuin tuon avioliittolain vastustamiseen? Kieltämättä hivenen hymyilyttää se, että omalla toiminnallaan puolueenne johto nosti kyseisen asian vaalikauden tärkeimmäksi asiaksi. Jopa tekemällä asiasta tiukan puoluekurin alaisen asian.
Ilmoita asiaton viesti
No, tuosta olen Markon kanssa samaa mieltä, mutta nyt pitää pysäyttää talouden syöksy.
Marko, mitä Vihreät aikoo tehdä asialle?
Ilmoita asiaton viesti
Samaa kuin toivoakseni muukin oppositio, eli tarjota kritiikkiä ja vaihtoehtoja hallitukselle ja jos hallitus esittää jotain aidosti hyvää, niin kannattaa sitä. Ja samoin kun kaikki puolueet valmistaudumme vaaleihin joissa ratkaistaan minkä näkemyksen mukaan mennään seuraavat 4 vuotta.
Hallitukselta en sinällään odota paljoa, sillä sen sisällä on selvää eripuraa ja aikaa on liian vähän, mutta toivottavasti nuo saavat edes jo päätettyjä asioita eteenpäin (kuten sitä rakennemuutosta ja ennen kaikkea sen kuntatalouteen kohdistuvaa kohtaa).
Ilmoita asiaton viesti
Etkö ole kuullut, ettei puoluekuria ollutkaan? Vilkaise nyt vaikka tuota karusellia. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko, että koko homma oli perussuomalaisten sirkusta? Puoluekuri… ei puoluekuria… puoluekuri… ja nyt ollaan niin pettyneitä? Ylipäätään hämmästelin pitkin syksyä, että puolueista juuri perussuomalaiset näyttivät puhuvan tästä eniten. Vähän veikkaan, että tuo puoliuskonnollinen linja mitä puolueenne on harjoittanut tässä asiassa aika näkyvästi selittää sitä miksi nimenomaan kepu ettekä te on juuri nyt vahvoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Jostain syystä en oikein näe itseäni ”tästä asiasta” eniten puhujaksi?
Tietysti sitten, jos tämä avaus katsotaan sellaiseksi ja sen myötä lyödään leima otsaan.
Ilmoita asiaton viesti
En minä sinua yksilönä syytä, mutta puolueena perussuomalaiset ovat pitäneet tavattomasti meteliä asiasta. Etenkin puheenojohtajamme ja eräät jyrkemmän konservatiivisen siiven edustajistanne.
Ilmoita asiaton viesti
”Etenkin puheenojohtajamme ja eräät jyrkemmän konservatiivisen siiven edustajistanne.”
Oopss, freudilainen lipsahdus paljastaa totuuden. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Huokaus… kirjoitusvirheitä sattuu. Joskus hassummanpuoleisia. Soini on kuitenkin ollut tästä asiasta puhuvista poliitikoista eniten äänessä yhdessä Räsäsen kanssa. Yksikään asiaa ajavista ei ole saanut samanlaista julkisuutta asialle, osin toki sen takia, että asiaa ajoi kansanliike, eikä sillä ollut yksittäisiä kasvoja, ei poliittisia eikä epäpoliittisia.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kun olin käsityksessä, että nämät pikkuasiat ratkeavat ihan itsestään, kun tuo tärkein saadaan hoidettua.
Olinko siis väärässä?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä pointti Mika.
Et ollut. Nyt voimme nukkua kansana huolettomasti taas seuraavan yön, kun tämä tärkein saavutus on voitettu. Kaikki hyvin.
Aamulla kun heräämme olemme jälleen seesteisessä tilassa jossa talous pyörii, ei enää korruptiota, valtion omaisuus palautettu, ulkomaan kauppa käy kuin rajuilma, Venäjäsuhteet kunnossa, ei ole enää leipäjonoja, ei kodittomia, ei leikkauksia, täys työllisyys, velat deletoitu ja valtakunnassa kaikki hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sixpäkki toiminut. Rotat ovat jo hypänneet uppoavanlaivan kyydistä. Tarvittaisiin toimiin pystyvä hallitus. Sellaista vain ei ole näköpiirissä.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin! Maamme tarvitsisi asiantuntijoista kootun pätevä hallituksen, poliittinen eliittimme ja virkamiehemme ovat sössineet asiat perusteellisesti. Asioita ei enää pystytä ratkaisemaan muuutoin kuin asiantuntijoiden neuvojen mukaan poliittiset päätökset tekemällä. Ja nämä asiantuntijat eivät valitettavasti voi olla Juhana Vartiaisen tasoa, vaan oikeita asiantuntijoita!
Maasta on myyty kaikki valtion tuottavat yritykset, lähes kaikki luonnonvarat ja kansallisvarallisuus, ja nyt ollaan myymässä valtavia metsäalueita kokonaisuudessaan. Omaisuutta ei voi myydä kuin kerran, mutta sen tuoton kuten metsät, voidaan myydä satoja tuhansia kertoja. Joten on täysin käsittämätöntä ja valtion etujen vastaista myydä enää mitään valtion omaisuutta!
Samoin rahajärjestelmä tarvitsisi pikaisen korjauksen, mutta valitettavasti bigbrotherit ja tanssii tähtien kanssa sekä tasa-arvoinen avioliittolaki kiinnostavat kansalaisia enemmän, kuin heidän lastensa ja lastenlastensa tulevaisuus!
Ilmoita asiaton viesti
Sen pätevän hallituksen aikaansaaminen vain vaatisi poliittista moraalia, jossa henkilövalintoja katsottaisiin kokonaisuuden edun kannalta, ei lyhytjänteisenä puolueen ja sen kellokkaiden metsästysmaana. Helsingin tuore kaupunginjohtajavalinta osoitti täsmälleen päinvastaiseen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Se hallitus tulee ajallaan. Toistaiseksi suomalaisia puhututavat tämän päivän kansalaisaloite ja sen menestyminen eduskunnassa. Jospa talousasioihinkin saataisiin jossain vaiheessa samanlainen tahtotila?
Pahoin pelkään, että asioiden tulee mennä todella huonosti, ennen kuin kansalaiset heräävät laajemmin. Kreikassa on nyt kriiseilty noin 7 vuotta ja vasta nyt viime aikoina puolueiden kannatusluvut näyttävät siltä, että kreikkalaisilla on tullut mitta täyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Ajattelin juuri päivällä kirjoittavani ”samanlaisen” blogin. Oikein ällöttää kun maan tilasta ei kukaan oikein tunnu siellä eduskunnassa välittävän.
Niperrellään niiden lakien kimpussa, mitä Bryssä vielä antaa luvan tehdä.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä maassa pidetä arvossa kuin julkistasektoria ja se elätetään jos velkaa saadaan.
Ilmoita asiaton viesti
Itse arvelen ettei tämänkertainen avioliittolain käsittely poissulkenut mitenkään toisten, ehkäpä sitten tärkeämpien asioiden käsittelyä eduskunnassa valiokuntineen. Vaan hyvä että tästäkin päästään eteenpäin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei poissulje, mutta hyvin näkee sen, mikä puhututtaa.
Onko muuten sinun vastauksesi talousongelmaan se, ettei olla tehty ”tarpeeksi paljon Eurooppaa”? Kannatatko palkka-aleja? Kuntouttavan työtoiminnan laajentamista? Yhteisvastuuta euroalueen tasolla? Tulonsiirtounionia?
Ilmoita asiaton viesti
Palkka-aleja en kannata missään tapauksessa d-markan muodossa. Koska sehän on vain tapa laskea ostovoimaa. Tarvittaessa paljon. Tulonsiirtoa köyhiltä hyvätuloisille.
Sensijaan palkan sivukulujen karsimista enemminkin. Sitä kun ei ole meillä tosissaan edes koitettu vaan kasvattamalla julkista sektoria saatu oikeus verottaa lisää.
Tulonsiirtounionia kannatan tiettyyn pisteeseen asti. En niin pitkälle kuin mitä kotimaisissa maakuntien välisissä tulonsiirroissa on toteutettu. Nythän huonosti asiansa hoitaneet maat koitetaan laittaa jaloilleen vaikka väkisin. Sellaista ei ole kotimaassa vielä nähty vaan maan sisäinen tulonsiirtounioni jatkuu ja jyrkkenee.
Ilmoita asiaton viesti
Palkka-alet kuuluvat yhteisvaluutamme pelisääntöihin. Draghikin totesi sen.
Palkkojen tulee joustaa valuuttakurssien lailla (kts. esim. Venäjän rupla) kiinteässä valuuttakurssissa eli valuuttakatteisessa talousjärjestelmässä.
Tästä järjestelmästä kirjoitin aiemmin: http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168454-…
Palkassa ei ole ns. sivukuluja. Jos työttömyysvakuutusmaksut poistettaisiin niin se tulisi sitten siirtyneeksi veroihin yhtä suurella osuudella.
Työeläkemaksujen kanssa olen ymmärtäväisempi. Jotkut osaisivat itse sijoittaa määrän tuottavammin kuin työeläkeyhtiöt. Toisaalta silloin riski on kovempi.
Yhdellä valuutta-alueella tulee olla toimivat tulonsiirrot. Markka-aikana tämä toimi valtionosuuksin (toimii edelleen, jotenkuten). Jos valuutta-alue on euroalue, niin sen sisällä pitää olla tulonsiirrot.
Tämä onkin mielenkiintoisempi kysymys: tulisiko maita sitten laittaa konkurssiin? Esimerkiksi Kreikka olisi voinut defaultata 2010. Saksaan ja Ranskaan olisi tullut vakava pankkikriisi. Kymmeniä miljardeja euroja luottotappioita per maa.
Tukitoimilla ei olla kriisimaita laitettu alkuunkaan jaloilleen. Sen huomaa täällä paikan päällä varsin hyvin. Tukitoimilla pelastettiin yksityiset firmat – saksalaiset ja ranskalaiset pankit. Minusta se on aika lailla umpivasemmistolaista. Ja jaksan ihmetellä, miksi sekä Kokoomus, että Keskusta tällaista kannattavat.
Ilmoita asiaton viesti
Markka-aikaisten (ja nykyisten) maan sisäisten tulonsiirtojen toimivuudesta euroalueeseen verrattuna voidaan olla montaa mieltä ja mielipidettä.
Niinpä olen ennenkin kyseenalaistanut Suomen yhtenä valuutta-alueena. Mikä itseisarvo se on? Sen oikeutetumpi kuin euroalue?
Maiden laitosta konkurssiin tuleekin keskustella aivan samoin kuin kuntien laitosta konkurssiin. Meillähän sellainen ei onnistu edes kuntatasolla.
Mitä niihin pahoihin saksalaisiin pankkeihin tulee, niin siellähän sitä suomalaistenkin rahaa ja vielä enenmmän vientiteollisuutemme asiakkaitten rahaa. Juuri ostivat Turusta telakan ja lääkefirmat senkun investoi, palkkaa väkeä ja laajentaa. Tottakai toivoisit asian olevan toisin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi siitä, että koko euroalueen mittakaavassa nämä tulonsiirrot ovat kyseenalaisia. Suomessa suomalaiseen identiteettiin kuuluu se, että olemme yhtä joukkoa ja pidämme toisistamme huolen (vaikka kehityssuunta onkin huolestuttava). Samaa en sanoisi euroalueen laajuudessa. Siksi kannatankin euron purkamista.
Defaulteissa tulee aina niitä heijastusilmiöitä, mutta ”puhtaalle pöydälle” on helpompi hakea uusia sijoittajia.
Huomaa ero: Saksan valtio ei ole ostanut mitään. Yksityiset ovat. Suomessa taas ulkomaalaisten firmojen pystyssä pysymiseen käytettiin yhteisiä varojamme. Suostun siihen, että verolapussa saa laittaa ruksin, jos haluaa osallistua ”valtioiden tukemiseen”. Määrät voisivat olla esim. 20 000 € vuodessa. Näin auttamisen halu menee yksityisille, ja sitten voivat itse miettiä mitenkä kannattavaa bisnestä siinä tekee.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti Suomessa ’siitä toisistamme huolehtimisesta’ pitävät ikävimmillään kovinta melua ne joilla on eniten saamista. Asia ei ole historian aikana muuksi muuttunut joskin nykyisin pelkästään korostunut.
Euroalueen solidaarisuuden hyväksyn kyllä, jos toki on eri asia siitä mitä aikanaaan siihen alueeseen hyväksyttiin. Sille ei nyt voi mitään.
Puheet jostain kriisimaiden konkurssista pistän samaan laariin kuin vaatimukset siitä että meidät olisi pitänyt laitaa 90-luvulla konkkaan. Tarpeeksi ikävää oli nytkin. Onneksi saatiin vähän lainaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Puheet jostain kriisimaiden konkurssista pistän samaan laariin…”
Oletko huomannut että juttusi ovat täysin älyvapaita?
Ilmoita asiaton viesti
Ajatteletko, että kuntouttavan työtoiminnnan avulla nämä marinat näiltä ”joilta on eniten saamisia” loppuvat? Että kun tekevät 9 euron päivälisällä duunia 8 vuoden ajan niin se mussutus loppuu?
Etkö ymmärrä, että sisäisen devalvaatiomme malli ruokkii lisää kahtiajakoa?
Selvennän: koska työmarkkinat eivät jousta palkoissa alas päin – olit itsekin niitä vastaan – ja koska valuuttakurssi tulee enempi annettuna niin silloin joustaa työttömyys. Sen vuoksi tuossa linkkaamassani tekstissä sanotaan teollisuudesta lähteneen 80 000 työpaikkaa.
Näistä työttömistä tullee määritelmäsi mukaisia ”eniten saamapuolella” olevia. He ovat jukolauta suomalaisia, syntyneet suomalaiseen kulttuuriin ja ovat suurelta osin halukkaita rakentamaan suomalaisille parempaa yhteiskuntaa (85 prosenttia työttömistä katsoi olevansa valmis ottamaan vastaan heti kokopäivätyön).
—
Me emme menneet 90-luvulla konkurssiin, vaikka vähällä se oli. Päätimme ottaa käyttöön kansallisen kelluvan ja vapaasti vaihdettavan valuutan. Sen kilpailukyvyn myötä taloutemme oikeni huimaan nousukiitoon.
Miksei jo hyväksi todettu lääke enää kelpaakaan? Onko mukavampaa lukea linkittämääni uutista, ja sen sisarjulkaisuja?
Ilmoita asiaton viesti
”..tulisiko maita sitten laittaa konkurssiin? Esimerkiksi Kreikka olisi voinut defaultata 2010. Saksaan ja Ranskaan olisi tullut vakava pankkikriisi. Kymmeniä miljardeja euroja luottotappioita per maa.”
Olisi pitänyt ja pitäisi. Kreikka aikoinaan olisi ollut varoittava esimerkki luisteleville poliitikoille, mitä tapahtuu, jos hommia ei hoideta. Luotonantajien tappiot Kreikasta olisivat näkyneet eniten johtajien bonusten heikkenemisessä. Eli rajalliset tappiot luotonantajien kokoon nähden. Joku mätä pankki olisi voinut malliksi mennä nurinkin.
Olisi Ranska jo parempi oppilas tänään. Ja Eurooppa nousussa, sadat miljardit kasaantumassa.
Nyt vaan yhteisvastuu on edennyt pitkälle, ja tarvitaan monimutkainen tukiviidakon raivaus. Mutta Draghin kuuluisat lupaukset sijoittajille voidaan kuitata kuten aikoinaan Risto Rytin lupaukset Hitlerille, mies korvattiin toisella, jota lupaukset eivät sido.
Ilmoita asiaton viesti
Silloiseen paniikkiin vaikutti totta kai systemaattinen kriisi. Eli että jos Kreikka defaulttaa niin sijoittajat katsovat salkkuaan ja toteavat, että ei hel**tti, meillä on täällä Portugalia… Ei kun myyntiin.
Ja suuremmissa myynneissä hinta putoaa (ja lainakorot siten nousevat jälkimarkkinoilla, ja tulevat tuottovaatimukset kanssa uusiin emissioihin).
Se edelläkuvatun kaltainen paniikki tosin levisi tukitouhuista huolimatta.
Vasta kun luvattiin euromyönteisten puolueiden toivetta: lisää ja rajoittamatonta yhteisvastuuta, paniikki hälveni.
Draghi lupasi, että Kalevikin maksaa Etelä-Euroopan maiden myttyyn menneet hankkeet. Johtuivat ne sitten korruptiosta tai mistä lie.
Minä olisin ainakin tuohtunut. En minäkään mene toisten koteihin näpistämään tavaraa tai rahaa vain sen vuoksi, että naapurin Make tarvitsee velkoihinsa fyrkkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä asioista US:ssä on jauhettu aina Ukrainan ”kriisiin” saakka? No taloudesta ja työttömyydestä.
Mistä asioista viikottain saa kuulla pankkiekonomistin tai EK:n johtajien kertovan milloin mistäkin mediavälineestä. No taloudesta ja työttömyydestä.
Mitä tarjotaan tavallista työtä tekevälle asian tiimoilta,no palkkaa pitäisi leikata,pitäisi pidentää työpäivää ja lomatkin poistaa.
Mitä luulet tahtooko kuulla enemmän näitä mahtavia älyväläyksiä sellainen ihminen,jolla ei ole osaa eikä arpaa nykyiseen tilanteeseen?
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ole median toiminnasta. Kyllä tietoa on netissä saatavilla ”uksille ja saranoille”.
Mutta milloin niitä lähdetään hakemaan?
Monella on osa ja arpa. Sellaisesta muistutetaan taas ensi keväänä postitse.
Ilmoita asiaton viesti
En tarkoittanutkaan median toimintaa vaan ihmisten toimintaa mediassa.
Milloin ihmiset kiinnostuvat tosissaan taloudesta,no ei koskaan.. mitään sellaista ei historia ainakaan osoita,mutta kaikkeen propagandaan mitä siitä sanotaan kyllä tartutaan herkästi. Mitä helpompi asia,joka vielä osuu lähelle omaa ideologiaa,niin sitä sitten toitotetaan.
Hyvänä esimerkkinä Björnen ja Piketty.. näiden sanoja sitten toistellaan ilman,että kerrotaan miten ne toteutetaan ja mikä niiden seuraukset on.
Ongelmana itse näen sen,että vaikka kuinka tietoa hakisit nykyisestä tilanteesta,niin se ei auta yhtään siihen ratkaisuun mitä pitäisi tehdä.Kuten Malinen totesi omassa blogissaan,että ”nyt pitäisi keksiä uutta”. Jos joku ehdottaa uutta,niin se ammutaan heti alas ideologisista kehyksistä. Olemme pienessä pattitilanteessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mistä asioista US:ssä on jauhettu aina Ukrainan ”kriisiin” saakka? No taloudesta ja työttömyydestä.”
Varmasti näin, siltikin täällä kuten myös hallituksessa on moni siinä käsityksessä että säästämällä ja leikkaamalla saadaan Suomen talous kuntoon.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä asiaa ei muuten jauhaminen muuta,koska se perustuu ideologiaan..ei järkeen mitä voisi muuttaa tilanteen muuttuessa.
Ilmoita asiaton viesti
Turha jauhaa, edelleen tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Leikkaamalla ja säästämällä emme siis saa taloutta kuntoon, eläkeiän nostaminen ei auta mitään, eikä maahanmuutto joten kasvua pitää hakea tuottavan työn lisäämisestä eikä sitä saada aikaan ilman omaa rahapolitiikkaa ja keskuspankkia.
Ilmoita asiaton viesti
Henri, taitaa tuo maan tärkein asia olla pramilla vieläkin, sillä nythän käsittely siirtyi suureen valiokuntaan. Kyllä tätä samaa mesuamista saa silmiensä eteen jatkossakin. Samaa ihmettelen kyllä suuresti kuin Sinäkin kuinka tästä on tehty niin suuri asia että on jopa syrjäyttänyt uutislähetyksissä maan taloudentilan katsaukset lähes tyystin.
Maamme talous on todella surkeassa jamassa. Mutta eikös Draghi jo lupaillut integraation syventymistä, hänen mukaansa se on ainoa tie Euroopan mahtiin. Siispä taitaa tulla ne vanhatkin takuudet vielä maksuun veronmaksajillemme. Oletikin kun kuulema kaikki päätökset pitäisikin tehdä keskitetysti Brysselissä. Siinä sitä sitten ollaan.
Ei ole oikein huvittanut täällä somessa paljonkaan vierailla näinä päivinä. Jospa olisi Puheenvuorossa mahdollisuus saada näkyviin vain esim. talouteen liittyvät kirjoitukset, niin ehkäpä kiinnostaisi selailu enemmän. Nyt kun kirjoitukset ovat olleet etupäässä homoista ja homoliitoista, jotka kirjoitukset eivät pure meikäläisen sielunmaisemaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos homoliittokirjoitukset olisi suodatettu pois, niin samalla oli mennyt suurin osa perussuomalaisten kansanedustajien ja kannattajien blogeista. Että turha jeesustella sillä ”mesuamisella”.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse onkin siitä että kaikki eivät halua osallistua kyseiseen keskusteluun, saati lukea koko kirjoituksia. Kysessä ei siis ole mikään jeesustelu kuten kirjoitat. Kiinostuksen kohteet vain ovat eri ihmisillä erilaisia. Mitä väliä sillä on muuten kenen kirjoitukset olisivat menneet minulta ohi?
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin, homot ja lesbot ovat rummuttaneet mediassa, ja nehän ovat yleensä muista puolueista kuin perussuomalaisista. Heistä on tullut uusi aatelissääty Suomeen. Mitenhän meidän rahvaan käy… heh heh
Ilmoita asiaton viesti
Fantastinen uudistus. Seuraavana homokiintiö pörssiyhtiöiden hallituksiin. @alexstubb #kokoomus #anustappi
Ilmoita asiaton viesti
Selvät on käppyrät, MUTTA
Nyt, kun tärkein on päätetty ja pää on avattu, hallitus hulauttanee eduskunnan läpi yhtä sukkelasti, ja äänin 105-92, talouden (siis sen josta on jauhettu jo vuosia) kansallisen ja EU-täystuhopaketin. 😀
Sven Dufvakin sai paljon aikaan, vaikk’ älyä oli vain hiukan ripponut, mutta sydän oli paikallaan…
Voi vain kuvitella, että nämä molemmat – äly ja sydän – yhdessä saisivat suuria aikaan?
Terveisiä Zorbakselle! 😀
P.S. Johtuisiko Kreikan tilanne siitä, että tätä ns. isoa asiaa ei viel ole hoidettu kuntoon.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä, että äänestys jäjestettiin nyt ja asia on saatu pois päiväjärjestyksestä. Pahin mahdollinen tilanne olisi ollut, että homoavioliitto olisi vaalien tärkein teema. Nyt voidaan puhua mihin suuntaan Suomea halutaan johtaa ja millaista talous-ja turvallisuuspolitiikkaa harjoittaa. Toivon todella, että tämä ei ole jakanut kansaa kahtia. Nyt olisi tärkeintä puhaltaa yhteen hiileen, niinkuin kriisien tulee tehdä, jos meinaa pärjätä.
Ilmoita asiaton viesti
105-92. Ei ihan tasan kahtia, mutta melkein. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Onhan meillä kotoisia lakikataistorofeja peiteltäväksi näillä ”tunne-äänestyksillä” ja EU neuvottelee useampaa erittäin vaarallista sopimusta, joista ei juuri Suomi-media kirjoita saati kansanedustajat puhu saati mepit informoi!
”Entinen EU-komissaari Viviane Reding varoittaa TTIP- ja CETA-sopimuksen varjossa neuvoteltavasta TiSA-sopimuksesta. Tämä sopimus on saanut vähemmän palstamillimetrejä, kuin TTIP ja CETA, vaikka on yhtälailla mullistava sopimus.
TiSA (Trade in Services Agreement) säätelee kauppaa palveluilla. Reding varoittaa, että tässä sopimuksessa „tikittää pommi, jota kukaan ei ole huomannut.“ Reding hahmottelee pikaisesti sopimuksen tuomia muutoksia näin: „Kunnat aivät jatkossa pääse vaikuttamaan mihin rakennetaan uusi supermarket tai missä saa luonto pysyä paikallaan.“ Lisäksi entinen oikeuskomissaari oli jo TTIP-sopimuksen myötä huolissaan EU-kansalaisten oikeusturvasta ja tietoturvasta. Tämän hän kertoo jätetyn TTIP-sopimuksen yhtenäistävän vaikutuksen ulkopuolelle, mutta „nyt USA käyttää TiSA-sopimusta saadakseen haluamansa keittiön oven kautta sisään.“ (1)”
Kohta meidät jyrätään lopullisesti ja muutetaan konttitaloihin koko revohka…..
Kiitos
Hämis
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/25/mita-…
Ilmoita asiaton viesti
Kielitaitoselle uskaltaa linkata:
http://www.philippelegrain.com/wp-content/uploads/…
Ilmoita asiaton viesti
Niin se vaan menee, että kun ihmisellä itsellään on leipä tiukassa, alkaa kiinnostaa se että mistä leipä.
Menisköhän tää eurokriisin analogiasta?
https://www.youtube.com/watch?v=Fpz_lFaIxr8
Ilmoita asiaton viesti
Luen aika-ajoin blogeja, seuraan jonkinverran politiikkaa uutisista/lehdistä. En usko jumalaan enkä kuulu kirkkoon. Edustan ns nukkuvien puoluetta. Olen kerran kokeeksi äänestänyt eduskuntavaaleissa ja kerran presidentin vaaleissa. Totesin äänestämisen turhaksi koska ehdokkaani edustivat hännänhuippua. En ole erityisen älykäs mutta ajattelen itse enkä ole helposti manipuloitavissa tai vietävissä. Koen olevani erilainen. Pidän suurta osaa suomalaisista joko helvetin tyhminä tai pässeinä narussa. Mitä tehdä? Muuttaa ulkomaille? En haluaisi koska pidän itseäni suomalaisena. Työni puolesta matkustan aika paljon eli sisäsiittoiseksi en itseäni kutsuisi. Ehkä innostuisin äänestämään jos olisi mahdollista antaa myös miinus ääni eniten vihaamalleen ehdokkaalle. Näin demokratia olisi enemmän totuudenmukainen eikä vain rahasta/vaalikassasta riippuvainen. Pyydän kuitenkin teitä jotka oikeasti jaksatte nähdä vaivaa, kirjoittaa eriäviä mielipiteitä, kritisoida ym, jatkakaa. Muuten meidän suomalaisten kohtalo on jäädä metsäläisiksi, kiihkuiskovaisiksi idiooteiksi ikuisiksi ajoiksi tänne ryssän kainaloon.
Ilmoita asiaton viesti
Äänestäminen voi olla usein turhaa juuri sillä hetkellä, mutta aika näyttää miten olisi toisinkin voinut käydä.
https://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE
Harvemmin äänestäminen on kuitenkaan vahingollista. Jossain vaiheessa ne ”hännänhuiput” voivat nousta.
Ilmoita asiaton viesti