Äänestämisen tärkeys – tapaus Ferguson, Missouri

Fergusonissa, Yhdysvalloissa leimahti levottomuudet 24. päivänä marraskuuta sen vuoksi, että maan oikeuslaitos katsoi aseettoman afroamerikkalaisteinipojan kuolettavasti ampuneen vaaleaihoisen poliisin jättää syytteiden ulkopuolelle. Käsittelen aihetta perin oudosta tulokulmasta. Yleensä tällaiset tapaukset vain alleviivaavat rasismin olemassaoloa. Vastaleiri taas muistuttaa, että ei poliisille tule antaa aihetta epäillä aseistautumista ja käyttäytyä esimerkiksi aggressiivisesti. Että niitti sitä, mitä kylväsikin.

Käyn mielummin läpi äänestämisen tärkeyttä. Pari vuosikymmentä sitten yli 70 prosenttia Fergusonin asukkaista oli vaaleaihoisia. Nyt ihonvärin voimasuhteet ovat kääntyneet noilta ajoilta lähes päinvastaisiksi: kaksi kolmasosaa Fergusonin asukkaista on tummaihoisia.

Seuraavaksi on syytä käydä lävitse tämän paikkakunnan johto. Neuvoston kuudesta jäsenestä viisi on vaaleaihoisia. Pormestari on vaaleaihoinen republikaani. Hän johtaa mm. poliisivoimia. Fergusonin 53 poliisista vain kolme on tummaihoisia.

Miten tämä on mahdollista?

Siten, että vain kahdeksasosa äänioikeutetuista kävi äänestämässä. He äänestivät pormestarin jatkokaudelle vuonna 2013.

Keväällä ovat Suomen eduskuntavaalit. Tämä noin 40 prosentin nukkuva väestönosa omaa niin suuren äänimäärän, että sillä on mahdollisuus vaikuttaa.

Äänestä. Älä rähjää.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu