Lahjontaepäilyjä Kreikan presidentinvaaleissa

Perjantaina pamahti varsinainen uutispommi täältä Kreikasta: Riippumattomat kreikkalaiset -puolueen (ANEL) kansanedustajaa on lähestytty perin oudoissa merkeissä. Kansanedustaja Pavlos Hailikis väittää, että häntä on yritetty lahjoa noin 2-3 miljoonan euron lahjuspaketilla. Hailikista yritettiin taivuttaa äänestämään Kreikan presidentinvaaleissa hallituksen presidenttiehdokasta Stavros Dimasta.

Hailikis oli yhteydessä puolueen puheenjohtajaan, Panos Kammenokseen, jonka ehdotuksesta Hailikis nauhoitti lahjontaa yrittäneen miehen keskusteluja niin ääni- kuin kuvaraidallakin. Sekä Kammenos, että Hailikis ovat pitäneet asiasta perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa Kammenos kertoi lahjontaa yrittäneen miehen nimi julkistetaan ennen kolmatta äänestystä presidentistä. Lukuisassa paikassa miehen väitetään olevan Giorgos Apostolopoulos.

Kammenos ei voi ilman oikeuden lupaa julkaista materiaalia, koska se on salataltioitua. Materiaali on lähetetty oikeusministerille ja parlamentin puhemielehelle, jonka hän toivoo tiedottavansa asiasta kansanedustajia.

Uutistoimisto AP puolestaan tietää kertoa, että koska Hailikis on nimennyt Apostolopouluksen vain välikädeksi, ja että hän toimi pääministeri Antonis Samaraksen mandaatilla, on pääministeri nostamassa puolestaan kannetta Hailikista vastaan.

Hailikis on tietojen mukaan lähettänyt nauhoitetun materiaalin syyttäjäviranomaiselle. Sieltä kerrotaan materiaalin tulleen tutkittavaksi. Ääni on kristallinkirkas, mutta kuva on utuinen. Poliisi yrittää parantaa tekniikan avulla kuvamateriaalia, jotta lahjusmies voitaisiin tunnistaa.

Aika kovat panokset pelissä, kun kyseessä on vain seremoniallinen presidentin virka.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu