Lahjonta-aikeistaan on EU:ssa syytä kertoa itse poliisille

Kreikkalaisen ANEL-puolueen kansanedustajan Pavlos Hailikikseen kohdistunutta lahjontayritystä ei tutkita, maan syyttäjäviranomaiset kertovat. Syyksi ilmoitetaan se, ettei lahjontaa yrittänyt tiennyt tulevansa ehdotuksineen nauhoitetuksi.

Näin EU-maassa. Liekö sitten EU:n mielestä lahjonnan tai sen yrittämisen luonteeseen kuuluvan oleellisena osana se, että lahjoaja tai sitä yrittävä kertoisi aikeistaan julkisesti suoraan poliisille – ja mielummin riittävästi etukäteen.

Kansanedustajat aloittavat pian presidentinvaalien toisen äänestyksen. Pääministeri Antonis Samaras on saanut muutaman kansanedustajan houkuteltua mukaan äänestämään uudesta presidentistä lupaamalla laajentaa hallitusta. Samaras tarvitsee ensimmäisen äänestyksen perusteella vähintään 20 lisä-ääntä, joten jos kaikille kantaansa vaihtaneille tarjotaan hallituksessa ministerinposteja niin ministeriökirjo tulee melko lailla värikkääksi.

Samalla näin tuntuva lisäys ministeriöihin antaisi hyvän viestin "troikalle" (Euroopan komissio, Euroopan keskuspankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto) siitä, että Kreikassa otetaan julkisen rahankäytön suitsiminen tosissaan.


Lisäys 23.12.2014 klo 11:43

Kreikkalainen To Vima -lehti on saanut haltuunsa nauhoituksista tehdyt tallenteet tekstimuodossa, ja ne on luettavissa (kreikaksi) osoitteessa:

http://www.tovima.gr/files/1/2014/12/22/xaikalis.pdf

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu