Eikö hallitusta voi "syyttää"?

Edustaja Pia Kauma (kok.) tarinoi kirjoituksessan Uuden Suomen Puheenvuorossa: "Hallitusta ei voi tietenkään syyttää siitä, etteivät kaikki yritykset osaa uudistua ja saa tuotteitaan kaupaksi."

Kyllä voi. Hallitus olisi voinut repiä työmarkkinasopimukset mappi ööhön ja sanoa, että firmat sopivat paikallisesti palkkansa ja, että julkisella puolella noudatetaan yksityisten firmojen yleistä trendiä.

Se tietäisi toki palkkojen huomattavaa pudotusta, mutta sillä keinolla "yritykset voisivat uudistua ja saada tuotteitaan kaupaksi". Nyt tämä ei onnistu, koska hallitus ei ole ottanut ohjaksia pois jäykiltä työmarkkinajärjestöiltä pois antaen ne markkinavoimille. Kokoomus ajaa politiikallaan siten suunnitelmataloutta, eikä markkinataloutta.

Yhteisvaluutta euron jäsenenä meillä on liian jäykät työmarkkinat, ja tässä kohtaa tarvittaisiin niitä "kipeitä rakenneuudistuksia". Jos tasavaltamme enemmistöhallitus ei pysty sorvaamaan vaadittavaa lakiehdosmuunnosta eduskunnalle, niin kenen tehtävä se sitten on? IMF:n?

***

Kauma jatkaa: "Myös veroja on korotettu eikä eläkeläisten sanomaa ole kuultu."

Aivan. Sitten toivoisin kansanedustajien ottavan laskutikkunsa esille, ja kertomaan meille kuinka paljon yleistä verorasitetta tulisi kiristää, jotta nykyinen krooniseksi muuttunut alijäämämme häviäisi. Olemme jo nyt kolkutelleet Maastrichtin kasvu- ja vakaussopimuksen rajoja.

Olemme myös luovuttaneet viimeisen päätäntävallan finanssipolitiikassamme Euroopan komissiolle, mikäli emme pysy alijäämien suhteen "tolkuissamme" tai uhkaamme ylivelkaantua.

Onko tämän hallituksen ollut tarkoituskin "vetää viimeiset lippaasta" ja antaa seuraavan hallituksen olla komission talutushihnassa?

***

Kauma lähtee "mutku mää tahdon" -linjalle: "Kun vienti ei vielä vedä entiseen malliin, on ihmisille täällä Suomessa jäätävä riittävästi rahaa kulutukseen ja investointeihin, joilla yritykset pidetään pystyssä ja luodaan työpaikkoja."

Kun vienti ei vedä, niin suomalaiset keskimäärin köyhtyvät. Köyhyys tarkoittaa – jos saan luvan hieman avittaa edustaja Kaumaa – sitä, että sitä rahaa ei enää jää yhtä paljoa kulutukseen. Investointeihin taas vaikuttaa heikentävästi eritoten Euroopan posketon säästämisvimma.

Tuo jälkimmäinen nakertaa erittäin pahasti Suomen elinkeinoelämää. Suomi on profiloitunut suurten investointikoneiden tekijämaaksi. Jos muualla ei investoida niin Suomessa ei ole enää niin paljoa töitä.

Mikä tässä on niin ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää?

***

Tämän jälkeen Kauma ihmettelee: "Julkisen sektorin koko on kantokykyyn nähden kasvanut liian suureksi. Esimerkiksi Saksassa julkisen sektorin työntekijöiden osuus kaikista työllisistä on reilut 10 prosenttia, Suomessa noin 23."

Entäpä, jos aiemmin toteamani investointikojeiden valmistamisen hyytyminen on aiheuttanut sen, että yksitinen sektori on kutistunut, mikä näkyy vertailussa samalla tavoin kuin se, että "julkinen sektori olisi kasvanut"?

Toisin sanoen, kun joku tempaisee maton alta niin lähteekö Kauma syyttämään painovoimaa kaatumisesta?

***

Miltei mykistävä linja jatkuu: "Nyt tarvitsemme tekoja paitsi teollisuuden työpaikkojen pitämiseksi Suomessa, myös pk-yritysten kannustamiseen. Työllistämisen ja irtisanomisen pitää olla nykyistä helpompaa."

Irtisanomisen helpottaminen toden totta "pitää työpaikat Suomessa"?

Työpaikat pysyvät, jos työn tekeminen on Suomessa kannattavaa. Tarvittaessa kannattaa palata tämän blogin alkupuolelle, jossa on eurojäsenmaalle tarjottavasta ainoasta lääkkeestä "rakenneuudistus", eli työmarkkinajärjestöjen välisen sopimusyhteiskunnan purkaminen.

Mikä tässä maksaa? Tuumasta toimeen, hallituskauttanne on vielä jäljellä!

***

Loppupuolella Kauma astuu varsinaiseen itsetekemäänsä ansaan: "Jos olisimme ajatelleet vain omaa kannatustamme, hallitus olisi kannattanut kaataa jo viime kesänä."

Tarkoittikohan edustaja Kauma, että jos Kokoomuksessa oltaisiin nähty tuleva syöksykierre, niin hallitus olisi kannattanut kaataa jo silloin, kun vielä oli kuljettajan paikalla.

Sillä tavoin olisi saatu neljä vuotta lisää jatkaa tätä samaa omituista ideologiaa, jossa ei näyttäisi Kauman kirjoituksen pohjalta olevan päätä – ei häntää.

Ehkä suomalaiset ovatkin liian fiksuja ollakseen tällaisen suunnattoman Kokoomuksen kannattajia?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu