"Kreikka saa mennä"
Vuonna 2010 Kreikan valtion velkaa oli miljardikaupalla saksalaisten ja ranskalaisten pankkien taseissa. Niistä tuli epävarmoja saatavia, eivätkä nämä pankit halunneet enää myöntää uusia luottoja Kreikalle. Markkinat vetivät ns. letkut irti.
Kreikka oli tuon vuoksi "systeemille tärkeä". Nyt, kun suomalaiset on jallitettu kantamaan Kreikan riski saksalaisten pankkiirien sijaan, voi Kreikan kuulemma antaa mennä. Saksa sai pankkitukensa Suomesta. Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä.
Jotkut yrittivät tätä sanoa etukäteen, että näin tässä käy. Ehkei vielä nyt, mutta joka tapauksessa lähivuosina viimeistään. Suomellakin on edessä sama tie. Suomen eurojäsenyys ei riipu poliittisesta tahdosta, vaan yksinkertaisesti toimimattoman valuuttajärjestelmän vuoksi tämä leikki loppuu.
Suomikin saa aikanaan mennä. Ainoa kysymys on, että kuinka huonoon jamaan Suomi ehditään ajaa sitä ennen. Olisin toivonut Suomelle valppautta jo paljon aiemmin.
Tosiasiat voittavat lopulta.
Persut vastustivat Kreikan tukemista. Letkut irti oli Soini kommentti.
Nyt tuntuu kuin Persut olisivat syyllisiä Suomen surkeaan taloudelliseen tilaan, kun eivät menneet hallitukseen takuumieheksi Kreikalle ja Suomen tuhoisalle talouspolitiikalle.
Itku ja parku käy turuilla ja toreilla. Persut eivät kantaneet vastuutaan jne.
Puoluetoimisto toimii sijaiskärsijänä kivisateessa. Se on aina ollut profeetan osa. Kiukku puretaan totuuden puhujiin.
Ilmoita asiaton viesti
Viestinviejät saavat usein osakseen sylkykupin aseman. Ehkä se sitten suomalaisia kurjuudessaan lohduttaa?
Mut kun emme oppineet 90-luvun alun kaaoksesta, niin toivottavasti opimme tällä kertaa emmekä sitten enää uudelleen yritä puskea päätä tiiliseinään.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla turha toive…
Tosin ME opimme kyllä, mutta mitäpä MEILLÄ olisi siihen vaikutusta? Iskemme päämme seinään ihan vasten tahtoamme ja oppimaamme.
Ilmoita asiaton viesti
Sinänsä eurojärjestly ei ole ”toimimaton”. Toimimatonta on EKP:n ja EU:n rahapolitiikan perusidea: pankkien toiminnan ja omistuksen millä keinoin hyvänsä ja ”inflaation vastainen taistelu”.
Jo parin suurpankin päästäminen konkurssiin ajoissa ja luopuminen ”tiukasta” rahapolitiikasta, josta on hyötyä vain ja ainoastaan suurten käteissummien haltijoille, olisi pelastanut euron ja mahdollisesti jopa koko EU:n. Unionin tuho on kuitenkin rakennettu jo sisään sen yhteisesti sovittuun rahapolitiikkaan.
Kehitys ja sen tulos on siis ollut melko selkeästi ennustettavissa jo vuodesta 1991. Tämä ei ole jälkiviisautta, sillä asiasta kirjoiteltiin laajalti jo tuolloin. Kun vastakkain ovat todellisuus ja suuromistajien lyhyen aikavälin voitontavoittelu, saa todellisuus mennä.
Todellisuus on tässä kuviossa siis se ”mauri”.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi hallistusvastuu ei kelvannut:
http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1742…
Ilmoita asiaton viesti
Täsmälleen näin, Pekka, on se kummallista, että asoissa jo pitkään oikeassa olevaa tahoa hyljeksitään. Tämä on varsinaista sadomasokismia, kun ei haluttu kuulla järjen ääntä.Taisi olla väärä puolue, kun asiaa esillä piti.
Monet puolueet eivät voi tunnustaa Soinin olleen oikeassa jo ekasta kreku-tukipaketista lähtien.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä muistaa tässäkin kohtaa, että iso erä (ehkä kertalukua 10 mrd €) Kreikan lainoista koostuu sen Saksalta ja Ranskalta ostamista aseista. Saksa myi lähinnä panssarikalustoa ja Ranska sotalaivoja. Toisin sanoen Ranska ja Saksa maksattavat ylihinnoittelemansa sotamateriaalin muilla EU:n jäsenmailla.
Kreikka pitää koko ajan aseissa Suomeen verrattuna yli 15-kertaisia puolustusvoimia. NATO:n jäsenen kohdalla se kuulostaa isolta luvulta, ellei kyseessä ole tyhjäkäynnillä toimivan virkakoneiston pyörittämisestä EU:n rahoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-maa Kreikka tarvitsee suurta armeijaansa Nato-maa Turkkia vastaan, joka on Israelin jälkeen suurin USA:n aseavun saaja. Viimeksi taisivat 90-luvulla olla ilmisodan partaalla nämä rauhanliiton jäsenet, jotka katselevat toisiaan maailman toiseksi tiukimmin vartioidun maarajan poikki kiikaritähtäimien läpi. Tiukimmin vartioituhan on Koreoiden välillä. Ja sotilaathan voivat viime kädessä palauttaa kurin ja järjestyksen, jos koko EU:n propagansa- ja pelottelukoneistosta huolimatta nämä sattuisivat äänestämään väärin. Taikka jos äänet laskettaisiin väärin. Mutta ei kai sellaista tapahdu Euroopassa, eihän?
Ilmoita asiaton viesti
Henri Myllyniemi.
Varsin oikeansuuntaista kommentointia.
Tässä kaksi omaa Puheenvuoroani aiheesta:
5 tapaa, joilla EU vie Suomen helvettiin
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179…
Mikä valuutta Suomeen euron jälkeen?
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180…
Ilmoita asiaton viesti
Taloussanomiin kirjoittava toimittaja Jan Hurri on nostanut uusimmassa kirjoituksessaan
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/01/04/e…
…esille MacDougallin raportit. Eräs pölhöpopulisti kirjoitti teille MacDougallin 70-luvun raporteista jo aiemmin:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166302-…
Ymmärtäähän tuon, että muut ovat käärmeissään persuille. Pahus, että olivat oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Näin politiikan amatöörinä näen, että Merkelin ja Schäublen ulostulo pari päivää sitten – aika huomioiden – laittaa kreikkalaiset oikeasti miettimään asemaansa. Ja niin tässä käynee, että Eurossa kököttävät vielä tämänkin vuoden jälkeen. Nythän siitä ei suurta haittaa enää olisi kun Venäjän kriisikään ei toistaiseksi tämän pahemmin ole horjuttanut (etenkään Saksan taloutta joka vastaa puolesta koko EU:n viennistä Venäjälle). Venäjän otin sen takia esille, koska se vaikuttaa elinkeinoelämän kautta hyvin vahvasti mm. Merkelin lausuntoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Toden totta laittaa. ”Kynnysmatto” on aika lailla se kreikkalaisten asema.
Niin kauan, kun saksalaisia ja ranskalaisia pankkiireja piti pelastaa niin ”kaikki olivat Kreikan ystäviä”. Nyt, kun vastuut on suomalaisille hölmöille sysätty, niin Kreikan voi hylätä kuin märän rätin.
Tällä politiikalla ajettiin Kreikka kadotukseen. Neljännes bkt:sta on romahtanut, neljännes kreikkalaisista on vailla töitä.
Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä.
Toivottavasti joku teistä edes häpeää hieman.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se antiikin Super sieltä nousee. Toki monta peiliä särkyy Kreikassa ennen sitä. Sijainti, kulttuuri, varakkaitakin riittää……työnteko vain tuppasi unohtumaan muutamaksi vuosikymmeneksi. Lisäksi onnistuivat (poliitikot ja johtavat virkamiehet) höynäyttämään EU:n broilereita oikein kunnolla. Lopputulos: Kaikki oppivat..ehkäpä jopa suomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Tietysti nousee, mutta ei tässä hullunmyllyssä.
Onneksi kreikkalaiset eivät ole minulle vihaisia, vaikka suomalaiset ovatkin. Eilenkin vietin oikein mukavan illan kreikkalaisten kanssa. =)
Ilmoita asiaton viesti
Liioittelet Henri. Kuka älyissään oleva suomalainen voisi sinulle vihainen olla. On erittäin kunnioitettavaa, että pysyy linjassaan ja useimmiten (mielestäni) hyvin perusteluin. On vain erilaisia arvopohjia, asenteita ja tapoja. Onneksi yksi suurimmista arvoista ”sanan vapaus” taitaa olla hyvin laajalti yhteinen poliittisista suunnista riippumatta.
PS. Tasan 5 min sitten tuli yle:n radiouutisista kyselyn tulos, että 3/4 osaa kreikkalaisista haluaa pysyä Eurossa. Pitäneekö paikkansa?
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti pitää. Noin 100 prosenttia kreikkalaisista ei vastustaisi loton päävoiton osumista kohdalleen.
Mutta kertooko tämä mielipidetiedustelu sitten sitä, että kaikille kreikkalaisille tuo lottovoitto tupsahtaa pankkitilille?
Melkoisella varmuudella lähes 100 prosenttia suomalaisista olisi tämän eurokriisin loppuneen nopeasti, ja mielummin vielä niin, ettei sitä olisi koskaan syntynytkään.
Toteutuiko tällainen mielipide?
Toivoitko itse eurokriisiä tai sitä, että sitä venytettäisiin mahdollisimman pitkään? Mikäli toivoit, niin toiveesi toteutui.
En vain itse usko, että toivoit noin.
Ilmoita asiaton viesti
Kelvatkoon tämä vanha blogitekstini vastaukseksi:
”Vökkelötauti ja matalan teknologian ylläpito vievät perikatoon
20.6.2011 11:39 Seppo Turunen 3 kommenttia
Vanhaan huonoon aikaan valtion miehittäminen tapahtui sotilaallisesti. Eurooppa on ollut kautta aikojen miehityksien temmellyskenttä. Miehittäjillä on olleet oma motivaationsa tekojensa pontimena. Kohdevaltion rikkaudet, työvoima, vallanhalu, huomion kiinnittäminen sisäpolitiikasta poispäin jne. lienevät olleet miehityksen yleisimmät syyt.
Harvoin miehitykset ovat olleet pysyväisluonteisia. Informaatioyhteiskunnan ja markkinavoimien tuottama miehittäjä onkin sitten huomattavasti vaikeampi torjua. Sen vaikutus voi olla paljon tuhoisampi kuin sotilaallisen selkkauksen. Mistä syntyy sitten miehittämisalttius ja miten se estetään? Sotilaallista miehitystä vastaan oma aktiivisuus mm. diplomatian, liittoutumisen ja toimivan puolueettomuuspolitiikan avulla ovat olleet ennaltaehkäisyn parhaat konstit. Mikään valtio ei tietoisesti valitse miehitetyksi joutumisen vaihtoehtoa. Syvälle juurtunut kansakunnan toimintakulttuuri ja elämisen tavat eivät muutu sormia napsauttamalla.
Hitaahkon elämänrytmin vaaliminen ei valitettavasti palvele nykyajan menestymisen edellytyksiä. Sen seuraksi kun vielä rakentuu pöhöttynyt hallinto, joka elää omaa elämäänsä ja pyrkii pitämään kansan jollain tavalla tyytyväisenä niin negatiivisen kierteen spiraali on valmis. Antiikin aikaan kansa pidettiin tyytyväisenä järjestämällä sirkushuveja ja lähempänä nykyaikaa on Neuvostoliiton eliitin tapa järjestää kansalle vodkaa ja pitää kansa tietämättömänä ulkomaailmasta voimakkaan sensuurin tuella. Molempien tapojen seuraukset tunnetaan.
Kansalaiset sairastuvat vökkelötautiin ja työn tekeminen ei asetu arvoasteikossa kovinkaan korkealle. Markkinavoimien miehitykselle altistuminen mm. Kreikan, Portugalin, eteläisen Espanjan ja eteläisen Italian kohdalla on tapahtunut lyömällä laimin uusien tuotteiden kehittäminen, kohdistettu koulutus sekä yritysjärjestelmän ja hallintorakenteen uudistaminen. Erityisesti sikäläiset elinkeinopolitiikasta vastaavat ovat unohtaneet seurata muun maailman kilpailukyvyn kehittymistä. Esimerkkinä viinintuottamisen uudet tuulet ovat puhaltaneet jo vuosia Etelä-Amerikasta ja Australiasta. Matkailukohteena Aasian kohteet Thaimaa etunenässä ovat vieneet merkittävän osan varakkaista turisteista. Tilanne on ollut omiaan virkistämään harmaata taloutta entisestään.
Vuosituhannen alun pieni taantuma ja 2008 alkanut raskas lama ovat olleet myrkkyä kädestä suuhun ja velaksi eläjille. Kun vökkelötauti on levinnyt kansalaisiin ja tuotekehitys sekä innovaatiotoiminta on lyöty laimin valtiovallan taholta, peli on pelattu. Markkinavoimien miehityksen pyöveli on luottoluokituslaitokset, jotka saamansa informaation varassa tekevät nopeita – jopa yhden yön päätöksiä. Jatkoseuraukset tapahtuvat sekunneissa ja koko ulkopuolelta tapahtuva rahoitus muuttaa muotoaan. Pitkäaikaista velkaa ei myönnetä ja lyhytaikaisen luoton korko kohoaa pilviin.
Miehitys on alkanut ja nyt alkavat ympärillä olevat valtiot ja liittolaiset sanella reunaehtoja ja kertovat miten kansakunta voisi turvata edes jonkinlaiset elämisen edellytykset. Mutta eivät miehittäjät sitä tee kohdevaltion kansalaisten takia vaan puolustaakseen omia etujaan. Maailman silmätikuksi ajautuminen lienee vanhalle antiikkivaltiolle tai jo 700 vuotta itsenäisenä toimineelle Portugalille enemmän kuin nöyryyttävää. Ja nöyryytys tulee kestämään niin kauan kunnes elinkeinorakennetta on uudistettu riittävästi ja vökkelötauti voitettu. Siihen ei 10 vuotta riitä. Ja varoituksen sana näin lopuksi; vökkelötauti on tarttuvaa…”
Valitettavasti näin lähes 4 v myöhemmin tauti on tarttunut….
Ilmoita asiaton viesti
Kreikka ei mene, ennustaa die Welt. Velkojamaat eivät pystyisi selittämään Grexitin aiheuttamia valtavia tappioita äänestäjilleen. Sen sijaan – siis Weltin Brysselin kirjeenvaihtajan mukaan – tulee Kreikan velkojen leikkaus ja miljardituet muilta jäsenmailta.
En minäkään ymmärrä, miksi Saksan hallituksen piti sotkea itsensä kreikkalaiseen vaalitaisteluun. ”Kreikka saa mennä” on bluffi, ei muuta.
http://www.welt.de/debatte/kommentare/article13598…
Ilmoita asiaton viesti
Ensin annetaan näennäistä ”lainaa” Kreikalle, ja sen jälkeen velat alaskirjataan.
Tämän voisi hoitaa helpommin pysyvin tulonsiirroin, niin ei tarvitse aluksi ”teeskennellä” muuta.
Mutta kun sitä ei haluta tehdä ehkä poliittisista syistä, niin sen vuoksi tämä höskä kaatuu. PS ei riittänyt 2011 kertomaan tätä, 2012 Ei riittänyt Tsipras, ehkä tänä vuonna? Le Pen 2017? Podemos ja Italian eurovastaiset ryhmät?
Jossain vaiheessa tämä pelleily loppuu, mutta minua harmittaa suomalaisten puolesta se, että tähän älyttömään velkaseittiin piti takertua niin lujasti.
Ilmoita asiaton viesti
Ajattele positiivisesti. Mikä loistava tilaisuus kierrätysretoriikkaan! Nyt suuret poliittiset johtajamme J&J sekä puolueiden puheenjohtajat pikimmin rauhoittelemaan suomalaisia: ”Kreikan täytyy mennä. Vain näin voimme turvata suomalaisen työn ja hyvinvoinnin…”
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen linkki talouskomissaari Rehnin sanontoihin ja lupauksiin. Lukekaa, jakakaa ja kommentoikaa.
http://pastebin.com/gPtnnbxH
Ilmoita asiaton viesti
Tässä olisi minun tutkimuksia/ajatuksia aiheeseen:
http://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/04/merke…
Ilmoita asiaton viesti
Mikä tilanne Urpilaisen neuvottelemissa ”takauksissa”. Voisiko tässä käydä vielä Suomen kannalta hyvin ?
Ilmoita asiaton viesti
Jyrki Kataisen ”1.9 miljardia euroa on kaikki mitä kansalaisten tarvitsee muistaa” luku tullaan joka tapauksessa ylittämään reippaasti. Pitäisikin oikeastaan päivittää itselle tuore tilanne ja luvut eri osa-alueilta.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.talouselama.fi/uutiset/olli+rehn+ylella…
Olli Rehnin mukaan pitäisi laina-aikoja pidentää. Mikäli Suomi itse suostuu lainaehtoja muuttamaan, ei vakuuksista irtoa lantin hyrrää.
Vakuudet vain maksavat meille mm. tilinhoitomaksuja satojatuhansia euroja.
Ilmoita asiaton viesti
Tuolta löytyi hyvä linkki Kreikka-vakuuksiin liittyen.
”Suomi saisi Urpilaisen mukaan 880 miljoonan euron vakuudet ja mediamyrsky alkoi sillä olivathan Urpilainen ja Katainen sopineet hallitusohjelmassa että suomi vaatii täydet vakuudet ja Urpilainen oli käynyt SDP:n onnistuneen eduskuntavaalikampanjan ykkösteemanaan täydet vakuudet ja saanut äänestäjien luottamuksen SDP:lle nimenomaan jatkuvalla vakuuksien rummuttamisella.
Urpilainen kehui saavutustaan ja ylpeili tienanneensa miljoona euroa tunnissa suomalaisille vakuusneuvotteluissa ja Katainen riensi kertomaan että suomi sai mitä halusi”.
http://talousmedia.wordpress.com/2011/10/10/vakuus…
Ilmoita asiaton viesti
Suomihan itse jopa maksoi nuo vakuusrahat. Järkevää touhua Urpilaiselta ja silloiselta Kataisen hallitukselta?
Ilmoita asiaton viesti
Äkkiä laskien lysti on toistaiseksi kustantanut suomalaisille veronmaksajille noin kolmesta miljardista eurosta korkotappioiden verran. Luokkaa, sata miljoonaa euroa vuodessa.
https://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat…
Kreikan mahdollisesti kaaduttua lopullisesti suora hintalappu (suorat lainat ja lainojen takaukset) sitten onkin kertaluokkaa suurempi. Tuskin kukaan osaa sitä tarkkaan arvioita, mutta joidenkin miljardien eurojen mittaluokassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuolla on niitä lukuja joita kaipaatte riitanne sopimiseen.
http://globaleconomicanalysis.blogspot.fi/2014/12/…
Ilmoita asiaton viesti
Eikä ole tuollakaan yksiselitteisiä lukuja. Tuolta puuttuvat esimerkiksi suorat kahden väliset lainat Kreikalle.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sinä et osaa niitä siihen ynnätä. Noiden lukujen kerääjiä ei kiinnosta mitä Finnit on suoraan lainanneet ja kenelle.
Ilmoita asiaton viesti
N. kahdeksan jaardia se potti on. Lopulliseksi tappioprosentiksi arvioisin n. 60%.
Ilmoita asiaton viesti
Asia tullaan ennemmin tai myöhemmin vielä tutkimaan perinpohjaisesti. Mikäeli laittomuuksia esiintyy niin silloin takaukset ovat laittomia…
Ilmoita asiaton viesti
Ei ne mitään tutki, ”pesevät kätensä” ja lähtevät parempiin hommiin.
Sinä, sinä ja sinä maksat, herrat senkus porskuttaa..
Ilmoita asiaton viesti
”
Nyt, kun suomalaiset on jallitettu kantamaan Kreikan riski saksalaisten pankkiirien sijaan
”
Noh noh, ei nyt ihan näin suuria valeita pitäisi kirjoitella.
Että Kreikka olisi lainannut pelkästään Saksalaisilta pankeilta ja että näihin lainoihin liittyvä riski olisi siirretty pelkästään suomalaisten kannettavaksi.
Arvaan, ettet tietoisesti halua johtaa ihmisiä harhaan, joten hieman retoriikan sopivuuden rajoja saattaisi olla syytä pohtia.
Ilmoita asiaton viesti
Mene katsomaan BIS:n sivuilta (Bank for International Settlements) http://www.bis.org miten Suomella oli 2010 alussa Kreikasta saatavia noin 26 miljoonaa euroa. Turvasimme nämä epävarmat saatavat aluksi latomalla suoraan 1000 miljoonaa euroa tiskiin.
Sitten voit katsoa samoilta sivuilta, paljonko saksalaisilla ja ranskalaisilla pankeilla oli saatavia Kreikalta.
Ne ovat paljon suuremmat.
Aiotko vetää sanasi takaisin?
Ilmoita asiaton viesti
No en todellakaan vedä sanojani takaisin vaan jyrkennän niitä.
Henri Myllyniemi on täysi valehtelija ja uskottavuus nollassa, mikäli väittää Saksalaisten pankkien Kreikalle myöntämien lainojen riskien siirretyn pelkästään Suomelle. Pieni osa niistä riskeistä toki siirrettiin Suomelle.
Ilmoita asiaton viesti
Missä kohtaa olen väittänyt niiden siirtyneen pelkästään Suomelle?
Pointti oli, että me osallistuimme 26 miljoonan vuoksi 1000 miljoonalla heti alkuun.
Osoita minulle se valtio, joka osallistui Suomea vielä suuremmalla osuudella.
Sellaista ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tämän alkuperäisen aloitustekstisi kappaleen voi helposti ymmärtää tarkoittavan, että pelkästään suomalaiset ottivat Saksan pankkien riskit:
”
Nyt, kun suomalaiset on jallitettu kantamaan Kreikan riski saksalaisten pankkiirien sijaan, voi Kreikan kuulemma antaa mennä. Saksa sai pankkitukensa Suomesta.
”
Esim. Saksa sai pankkitukensa Suomesta vs Saksa sai pankkitukea Suomestakin ilmauksissa on jo merkittävä sävyero. Vaikka voivat myös joidenkin reunaehtojen vallitessa tarkoittaa samaakin. Liiaksi harhaan johtavasta retoriikasta tuossa ensimmäisessä kommentissa yritin varoittaa.
Ja yhdyn käsitykseesi, että Suomi osallistui painoarvoaan suuremmalla osalla PIGS-maiden pelastusoperaatioihin. Ja vieläkin vahvemmin, kun otetaan huomioon Suomessa toimineiden finanssilaitosten riskit/sitoumukset näissä PIGS-maissa.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta noinhan tuossa tehtiin! Riskit siirrettiin saksalaisilta pankkiireilta suomalaisten verovelvollisten niskaan. Se on ydinviesti suomalaisittain. On aivan ymmärrettävää, että suomalaisia kiinnostaa ennen kaikkea se, mitä tämä meille tarkoittaa.
Mutta hyvä, että päästiin asiassa kuitenkin yhteisymmärrykseen. Mikään muu maa ei osallistunut näin poskettomalla kertoimella näihin sekopäisiin tukitouhuihin. Ja, de facto, syy oli nimenomaan tämä, että länsipankkiireiden möhlinnät haluttiin maksattaa mm. meillä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun myrkky alkaa vaikuttaa, ovatkohan ne kaksi ”vastuunkantajaa” (J % J) paikalla kantamassa vastuuta?
Valtio voisi järjestää ilmaisen noudon eduskuntaan selittämään, ”mikä oli tarkoituksemme”, jottei lapualaasten tarvitse kyyditä… 😀
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän koko ”vastuunkannosta” hölöttäminen ollut enempikin ihan rehtiä ”okulääriin lorottamista”?
Ilmoita asiaton viesti
No siitähän se Jokisipiläkin muistutti – tosin termi oli ”viilata linssiin”:
http://www.google.fi/url?q=http://www.ts.fi/mielip…
No ehkä ”lapualaaset kyyritsevät heirät” eduskunnan kyselytunnille vastaamahan kysymyksihin suorassa TV-lähetyksessä. 😀
Naapuri tässä jo muutti Espanjaan. Siellä on kuulemma hyviä mahdollisuuksia ”kiinteistöalalla”. 😀
Ilmoita asiaton viesti
”Sanani lentää, mieli maassa pysyy; ei sanoja vaan mieltä taivas kysyy…”
Me tiedämme että tarkoitus oli solidaarisuuden ohella pelastaa suomalainen työ ja hyvinvointi 😀
Minä olen hyvin huolissani EVM:sta ja miten sen kanssa tässä vipurahaunionissa käy.
Ilmoita asiaton viesti
Kuin myös minä.
Ilmoita asiaton viesti
SJP:tä lainatakseni, ei näy valtion budjetissa 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ei näy vielä. Sitten kun lisäpääomitusvaatimuksia alkaa saapua joka postissa, se alkaa myös näkyä. SJP:llekin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se Kreikka vakuussopimusta vastaan otettu velka n. 1,4 mrd näkyy budjetissa. Tosin ei sitä erikseen ole mainittu kuten netissä olevasta budjetin raameista näkyy. Lainojen lisäyksen tarvetta ei eritelty (v. 2011-2012). En huomannut että olisi virallisessa tilinpäätöksessäkään erikseen esitetty Kreikalle annettuja lainoja ja takauksia.
http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2011&…
http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/…
file:///C:/Users/Sirpa/Downloads/Valtion_tilinpaat…
file:///C:/Users/Sirpa/Downloads/Valtion_tilinpaat…
Edit; Piti vielä sanomani että kyllähän virallisessa tilinpäätöksessä näkyvät myös vastuut, joten kyllä siellä on myös Kreikan lainojen takausvastuiden määrät sisällä.
Ilmoita asiaton viesti
Minä tarkoitin Euroopan Va(r)kausmekanismi EVM:n tulevia lisäpääomitusvaatimuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeastaan muuten pitää kysyä että minkä valtion budjetissa, Suomi näes ei ole valtio vaan yritys.
”Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Verohallituksen yhteisen yritystietojärjestelmän kohdassa ”Suomen valtion yritystiedot” on Oy Suomi Ab:n alkuperäinen rekisteröimispäivä 1. tammikuuta 1995 eli sama päivä, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin (EU).
Onko nyt niin, että Suomi ei olisikaan itsenäisenä valtiona liittynyt EU:n vaan että yritys nimeltä Suomen valtio on se, joka on liittynyt EU:n?
Oy Suomi Ab:n omistajaa en ole vielä saanut selvitettyä mutta se on työn alla.”
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1378…
Meidät tästä kohta saneerataan kun tuo yritysjohto on epäonnistunut, ja Oy Suomi Ab myydään eniten tarjoavalle yksityisille taholle.
Ilmoita asiaton viesti
J&J ovat jo paenneet rikospaikalta. Kiire oli kummallakin.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisilla on tällainen ikävä tapa ilkkua suomalaisille laman uhreille, jotka joutuvat elämään yt-neuvottelujen Suomessa. Pelkkää irvailua näille suomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Henri, kunnoitan, että jaksat paneutua talousopin teorioihin, mutta joskus olisi syytä myös paneutua myös käytäntöön ja kysymykseen, miksi Suomelle, joka elää viennistä on tärkeää, ettei EU tai euroalue romahda. Mielenkiintoista on myös se, kuinka hiljaa ovat tahot, kuten Koneen Herlin tai vaikkapa vientiteollisuudesta vastaavat yritysjohtajat joilla on pelissä hieman enemmän kun meillä, tavallisilla tallaajilla. Henri, senverran polittiikka ymmärtävänä tiedän, että jos Suomen vientiteollisuudn ongelmat olisi ratkaistettavissa erolla EU:a tai eurosta se olisi jo tehty siksi paljon vientiteollisuutta ja sen johtoa politiikot kuuntelevat.
Ilmoita asiaton viesti
1) Varmaa on vain, että Suomi osallistumalla tukitoimiin poisti akuutin tappion syntymisen muutamalta isolta pankkimaalta (Ranska ja Saksa)
2) Jos kerran nyt Kreikan lähteminen ei olisi katastrofi euroalueelle ja EU:lle, mikä on mielestäsi toisin nyt kuin 2010? Vihje: silloin velkojina oli Ranskan ja Saksan pankit, yhteensä 120 miljardilla eurolla, nyt ei enää.
3) Mistä lähtien vientiteollisuuden yritysjohtajista on tullut tämän asian erityisiä asiantuntijoita? Muistaakseni nämä dippainssithän olivat aikoinaan aivan innoissaan euroon liittymisen suhteen, ja kuinkas sen kanssa kävikään?
4) Olet varmasti hyvin tietoinen, että EU:ssa parhaiten ovat taloudellisesti pärjänneet ne, jotka jättäytyivät euron ulkopuolelle.
5) Edelleen odotan, että joku, jossain, tekisi asiallisen selvityksen eurojäsenyyden konkreettisista taloushyödyistä ja -haitoista, mistä kävisi ilmi nämä merkittävät nettohyödyt. Ei ole näkynyt – syytä voimme arvailla. Eikö Elinkeinoelämän keskusliitto pysty vai halua tehdä sellaista?
Ilmoita asiaton viesti
Tuohon kohtaan 5. Pikainen googletus hakusanoilla: Eu:n nettohyödyt suomelle. Vastaan tuli paljon sanoja: tappio, EU-maksut nousee, suomi maksumiehenä, köyhyys yms.
Ei niitä merkittäviä nettohyötyjä ole varmaan olemassakaan..
Ilmoita asiaton viesti
IL:ssa on äänestyskysely haluavatko suomalaiset markan takaisin. Tällä hetkellä tilanne on 80% haluaa markan, 20% ei halua, ääniä 1944 kpl.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014123118940655_u…
Ilmoita asiaton viesti
Näihin kyselyihin sopii kuitenkin olla varauksellinen.
Ilmoita asiaton viesti
Toki toki. Mihin tahansa kyselyihin nähden kannattaa olla varauksellinen. Silti IL:n otanta on jo nyt Taloustutkimuksen normikyselyä suurempi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta vitoskohdasta: Olisi tosiaan tarpeen ja vaikkapa oiva väikkärin aihe jollekin.
Kolmoskohdasta: Yritysjohtoa parempaa asiantuntemusta ei voi löytyä. Oli näiden koulutustausta mikä hyvänsä. Sensijaan vaikkapa lukeneet finanssisektorin näsäilevät talousviisaat voisivat pitää pienempää ääntä puhuttaessa reaalitalouden yritysten toimintaedellytyksistä. Puhuttaessa siitä, miksei kunkin yrityksen markkinasektori vedä, miksei toiminta ole kannattavaa tai siitä, millä kriteereillä valitsevat investointikohdemaansa. Näissä ei päättävää tahoa viisaampaa voi olla.
Neloskohtaa näkee väitettävän, mutta jolle ei ole olemassa yksiselitteistä evidenssiä suuntaan tai toiseen. Jo vertailuun mukaanotettavien ”menestymisen” mittarit kun voivat olla niin moniselitteisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Vitoskohta: Ei ole – euron ongelmat tiedettiin jo 70-luvulla, ja tuomio ekonomistien suusta oli hellyttävän yksimielinen. Kuten tiedät, tähän jamaan on päädytty ”poliittisista syistä”. Ne ovat kuulemma merkittäviä ja niitä ei pidä aliarvioida.
Kolmoskohdasta: Samalla logiikalla syöpäpotilas tietää enemmän lääketieteestä kuin Mehiläiselle keikkaa tekevä lääketieteen tohtori. Mikäli argumenttisi pitäisi paikkansa, niin miksi vitoskohta ei onnistu?
Neloskohta: noin voi aina väittää. Toki olet tervetullut esittämään mitä tahansa mittareita, jotka kertoisivat, että euroalueeseen kuuluminen on ollut positiivinen juttu jäsenmailleen. Tämä liittyy läheisesti vitoskohtaan. Jäämme edelleen siis arvuuttelemaan, miksi kyseistä selvitystä ei näy.
Ilmoita asiaton viesti
Jo ehditään väittää vaikka mitä. Kohta joudutte keräämään Rinteestä vastaavan koosteen kuin Rehnistä 😀
Antti Rinne Hesarissa (”Rinne: Kreikan maksuaikoja ei ole syytä pidentää”):
Hänen mukaansa Kreikan taloudellinen tilanne on itse asiassa kohentumassa.
”Kreikan talous näyttäisi kasvavan nopeammin kuin Suomen”, hän sanoo.
”Kreikan kyky hoitaa velkaansa paranee vuosi vuodelta.”
http://www.hs.fi/talous/a1420431233351
Ilmoita asiaton viesti
”Kreikan talous näyttäisi kasvavan nopeammin kuin Suomen”
OHHOH, että Suomi ui jo noin syvällä!
Noh on se hyvä, että valtiovarainministeriössäkin vihdoin ”myönnetään” asia!
Toisaalta…aika moni suomalainenhan tän on tiennyt jo pitkään…
Ilmoita asiaton viesti
Tuli tästä kommentistasi mieleen. Olen lueskellut sotahistoriaa, viimeksi Tarton rauhansopimuksen solmimisesta v. 1920.
Siinä yhteydessä tuli eri lähteistä esiin, että joukko suomalaisen suurpääoman edustajia näyttää vastustaneen välirauhaa, koska välirauhan yhteydessä tehtyjen alueluovutusten ja vaihtojen takia em. pääoma oli vaarassa menettää rahojaan Vienan Karjalassa tehtyjen metsäkauppojen takia.
Sellainen ”menköön kotimaa vaikka helvettiin kunhan oma omaisuus säilyy” -mentaliteetti.
Ilmoita asiaton viesti
Arto, viitaten kirjoitukseeni http://kariahveninen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1835… aikaisemmin, niin miksi arvelet ettei Herliniä tai muita paljoakaan kiinnosta kommentoida asiaa, hehän voittavat joka tapauksessa.
Vaikka Suomen vientiteollisuuden ongelmat olisivatkin ratkaistavissa erolla eurosta, niin se ei ole sopinut taas suomalaiselle poliittiselle eliitille kuten Kataiselle, nythän hän on nauttimassa noista ylläpitämistään harhoista.
Ilmoita asiaton viesti
Talouselämästä lukaisin jokunen kuukausi sitten, että ennen ”kriisiä” ranskalaisten ja saksalaisten pankkien vastuut löysästi myönnetyistä kreikkalainoista oli n. 60 miljardia.
Kun EU ja suomalaiset veronmaksajat huijattiin mukaan oli vastuut äkisti pienetyneet noin 5 miljardin tasolle (n. vuosi sitten).
En tiedä tämän päivän tilannetta, mutta tämä kuvastanee tuon suuren huijauksen luonnetta.
Tietämättömät äänestäjät äänestivät esim. Rehnin EU-parlamenttiin, vaikka ko. herraa ei pitäisi valita mihinkään vastuulliseen tehtävään.
Kreikka saa jo nyt miljarditolkulla suoraa budjettiapua EU:lta. Mun mielestä jokainen jäsenmaa hoitakoon omat raha-asiansa ja verotuksensa.
Kun Kreikka pakotetaan ulos eurosta voidaan budjettitukikin lopettaa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomea ajettiin EU:hun kuin käärmettä pyssyyn sanomalla, että jos emme nyt liity, miedät yhdistetään Baltian maihin, jotka tulevat seuraavassa aallossa.
Nyt meidät voi yhdistää Kreikkaan, pienellä viipeellä. Olisiko sittenkin parempi ollut, jos käyttäytyisimme talousasioissa kuin ne paljon pelotellut Baltian maat? Mikäli olen oikein ymmärtänyt, siellä on talouskuri, eikä kansa nouse silti kapinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei, kapinaan eivät ole nousseet mutta nuoriso on poistunut maista. http://www.stat.ee/29914
Ilmoita asiaton viesti
Vuosi 2013 oli ennätysvuosi, jolloin kreikkalaisia nettomuutti maasta pois. Pääasiassa nuoria. Nettopoismuutto oli n. 52 000 asukasta.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisköhän niiden tulla tänne Suomeen kun Cronberg ja Vartiainen väittää että Suomessa on työvoimapula?!?
Ilmoita asiaton viesti
Suurin osa on tainnut valita Saksan. Kreikkalaiset ystäväni kertovat, että Pohjois-Eurooppaan menevillä on kuitenkin vaikea totuttautua ilottomaan synkistelyyn. Että hyvin moni kreikkalainen masentuu Saksassa.
Tästä voi sitten miettiä, että millaistahan se heidän elämä olisi Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Saksalaiset ei osaa synkistellä kunnolla, toista se on kun suomalainen pistää pystyyn ”kaamoskarnevaalit”!
Samaan aikaan saksalainen lomailee jossain Välimerenmaassa, istuu lobbybaarissa ja pelailee uno-pelikorteilla ja vieläpä ihan ”vesiselvänä”..
Ilmoita asiaton viesti
”Hei, me tienataan tällä ! ” Jyrki Katainen ( kok.) .
Ilmoita asiaton viesti
Kreikkalaisia ja eurooppalaisia voidaan toki näännyttää kuin kalamies lohenvonkaletta, mutta asian ytimen on ilmaissut Otto von Habsburg (1912-2011) jo vuonna 1994 ja Erkki Toivanen sitä blogissaan lainannut v. 2007. Molemmat taatusti Euroopan asialla:
1) ”Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä perustuslain omien lakiensa yläpuolelle”.
2) ”Manner-Eurooppa on täydellisinä pidettyjen perustuslakien hautausmaa. Uusia ruumiita me emme tänne kaipaa!”
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178…
Loppukaneettina Toivanen toteaa:
”Eikö euroideologien tulisi vihdoin pysähtyä kuuntelemaan, mitä Eurooppa-aatteen kannattajilla on sanottavanaan nykyisestä kehityksestä. Ei tarvitse lukea eurobarometrin mielipidemittauksia aistiakseen sen voimistuvan vastenmielisyyden, jota enemmistöt monissa jäsenmaissa tuntevat yhdentymistä kohtaan. Siihen ei luulisi olevan varaa edes Brysselissä. Mutta siitähän tuli maalaustaiteessa surrealismin kotikaupunki, missä mikään ei ole sitä miltä se näyttää, ja runoudessa symbolismin kehto, missä sanojen sointu on ollut aina niiden merkitystä tärkeämpi. Euroideologian tyyssijana sen on onnistunut yhdentää kultuuriperinteensä velvoittavat piirteet.”
Nykyisin tätä haukuttaisiin kai populismiksi?
Kreikka saa mennä ja olisi varmasti eurooppalaisille eduksi palata alkuperäisen Eurooppa-aatteen (Jean Monnet) ääreen, joka pyrki yhdistämään kansoja – ei valtioita. Se ei ollut pakkoaate Churchill’inkaan (Kirkkomäen) mielestä.
Tähän löytyy ylitsepursuavasti taloudellisia perusteita.
Ilmoita asiaton viesti