"Kreikka saa mennä"

Vuonna 2010 Kreikan valtion velkaa oli miljardikaupalla saksalaisten ja ranskalaisten pankkien taseissa. Niistä tuli epävarmoja saatavia, eivätkä nämä pankit halunneet enää myöntää uusia luottoja Kreikalle. Markkinat vetivät ns. letkut irti.

Kreikka oli tuon vuoksi "systeemille tärkeä". Nyt, kun suomalaiset on jallitettu kantamaan Kreikan riski saksalaisten pankkiirien sijaan, voi Kreikan kuulemma antaa mennä. Saksa sai pankkitukensa Suomesta. Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä.

Jotkut yrittivät tätä sanoa etukäteen, että näin tässä käy. Ehkei vielä nyt, mutta joka tapauksessa lähivuosina viimeistään. Suomellakin on edessä sama tie. Suomen eurojäsenyys ei riipu poliittisesta tahdosta, vaan yksinkertaisesti toimimattoman valuuttajärjestelmän vuoksi tämä leikki loppuu.

Suomikin saa aikanaan mennä. Ainoa kysymys on, että kuinka huonoon jamaan Suomi ehditään ajaa sitä ennen. Olisin toivonut Suomelle valppautta jo paljon aiemmin.

Tosiasiat voittavat lopulta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu