Eduskuntavaaliehdokas Olli Rehnin näkemys todellisuudesta
Minun tarvitsee myöntää, että harvoin ymmärrän populistipolitiikkojen puheita. Tällä kertaa en todellakaan tiedosta, mistä ihmeestä keskustapuolueen eduskuntavaaliehdokas Olli Rehn mahtaa puhua.
Hän valittaa Euroopan komission ratkaisua olla rankaisematta Ranskan budjettialijäämia. Hän on istunut Euroopan komissiossa ja antanut itse näitä jatkoaikoja Ranskalle aiemmin.
Mutta kun tämäkään ei riitä. Rehnin mielestä Ranskan budjettikurin olemattomuus on vaarantamassa sijoittajien luottamusta.
En todellakaan ymmärrä, mistä hän puhuu. Allaolevissa linkeissä on Financial Timesin uutinen Rehnin näkemyksistä, sekä tosiasia: Ranskan 5-vuotisen lainan jälkimarkkinakorko heiluu nollan paikkeilla. Nollakorot tarkoittavat aivan jotain muuta kuin luottamuksen rakoilemista Ranskan taloudenpitoon.
Tällaista kaveria on siis mahdollista äänestää Helsingin vaalipiirissä.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/02eb3086-c596-11e4-ab8f-00144feab7de.html
http://www.investing.com/rates-bonds/france-5-year-bond-yield
Henri; ”En todellakaan ymmärrä, mistä hän puhuu.”
Hehheh Henri, jokos olet unohtanut että Suomessa on vaalirumbakirjoittelut ja puheet menossa. Eiköhän tuo meppi ja keskustan vaaliehdokas Olli Rehnin lasuma mene vaalipopulismin piikkiin. Ei siis mitään merkitystä mitä on itse ollut tekemässä ja puhumassa aiemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ymmärrän kyllä sen, että vaalien alla ehdokkaiden suista suorastaan sataa sammakoita. Pystyn ymmärtämään, että vaalien alla puhutaan aivan toista kuin mitä on aiemmin tehty – Rehnhän on itse ollut näitä lisäaikoja ollut myöntämässä Ranskalle saada budjetti sovittuihin raameihin.
Mutta kun tällä erää ehdokas Rehnin sanoissa ei ole totuutta lainkaan. En kerta kaikkiaan pysty käsittämään tätä ”markkinoiden luottamuksen” vaaraa. Siitä ei nimittäin näy ainoatakaan merkkiä. Pikemminkin päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
”Tällaista kaveria on siis mahdollista äänestää Helsingin vaalipiirissä.”
harvoin meinaan nauruun tukehtua kun usarin blokeja luen. tuo oli sen aiheuttaa.
mulla o rehnin mainoskin, hesas antovat. jos sillä lapulla yhtään ääntä saa, meillä on paljon ihmisiä joille kuulus holhooja, ei suinkaan äänioikeus.
sille mainoksen jakajalle suosittelin Olli Rehnin kirjan, Myrskyn silmässä, lukemista. lasimaisin katsein vain tuijotti ja sanoi että ei hän lue.
Ilmoita asiaton viesti
Rehnin kunniaksi on sanottava, että mies on ollut sen verran tiukka että sai lisänimeksi ”budjettitsaari”. Siitä huolimatta hän antoi Ranskalle vuoden lisäaikaa vuonna 2013. Nyt Kataisen valvonnan alainen Pierre Moscovici yrittää panna paremmaksi. Huomenna asia ratkenee:
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188696-rans…
Ranskan taloudenhoito on vähän niin kuin ranskalainen ydinvoimala…
Ilmoita asiaton viesti
Mielipidemittausten kärjessä sinnittelevän puolueen puheenjohtajatar on jo kertonut, että mitä muut maat voivat Ranskan kohdalla tehdä – lähettää sinne panssarivaunut?
Rehn ei ehkä käsitä, ettei kaikki eurooppalaiset halua olla saksalaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta Ranska ei käsitä, että muiden EU-maiden mitta alkaa olla täysi. Heidän touhunsa on jatkunut liian kauan. Katsotaan huomispäivän valtionvarainministerikokouksen tulosta. Tämä on yhteinen vaatimus Ranskan budjettivajauksen suhteen:
2015: 4%
2016: 3,4%
2017: 2,8%
Ilmoita asiaton viesti
Minusta on mielenkiintoista seurata, miten nämä ”mittojen täyttymiset” etenee.
Muiden euromaiden vaatimukset tulisivat vain lisämään Front Nationalin kannatusta.
Samoin ne toivat Syrizan valtaan Kreikassa. Podemos kärkkyy Espanjassa, Italiassa syntyi viiden tähden liike.
Kun huomaa olevansa kuopassa niin ensimmäinen toimi on, että pitäisi lopettaa kaivaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Henri kirjoitti: ”Muiden euromaiden vaatimukset tulisivat vain lisämään Front Nationalin kannatusta”.
Kuten huomasit blogikirjoituksestani: ”Ranska pyysi itse asiassa kolmen vuoden jatkoajan (koska vuonna 2017 pidetään pressavaalit ja Marine Le Pen voisi hyötyä siitä kun pahimmat leikkaukset painaavat päällä), mutta tähänkin ”saavutukseen” ranskalaisten saisivat olla tyytyväisiä. Suuri jäsenmaa Ranska näyttää olevan EU:n pahin häirikkö.
P.S. Kerrottakoon vielä, että Pierre Moscovici on Ranskan entinen valtionvarainministeri.
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja kukahan se ”koordinoi” Moscovicin töitä?
Jyrki Katainen!
http://www.wsj.com/articles/frances-pierre-moscovi…
To alleviate Berlin’s concerns, Mr. Juncker nominated two fiscal hawks, former Finnish Prime Minister Jyrki Katainen and Valdis Dombrovskis, a former Latvian premier, to help oversee Mr. Mocovici’s efforts.
In the newly created post of vice president for jobs and growth, Mr. Katainen will coordinate policies aimed at lifting the 28-country bloc out of its economic trough. Mr. Juncker also asked him to mobilize €300 billion ($387 billion) in public and private money for investments within three months of taking office—a tricky task in the current political and economic climate.
*
Mr. Juncker nimitti “kaksi fiskaalihaukkaa”, joista toinen oli Mr. Katainen…
Katainen koordinoi siis Moscovitcin hommia… niin, ja yrittää mobilisoida eurooppalaisia taloushankkeita eteenpäin… Kuin köydellä työntäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Juncker sanoi kuitenkin viimeisen sanan.
Tässä on vaan havaittavissa se, että eurooppalaisten päättäjien näkemyserot tulevat vain entistä enemmän esille.
Ja ainahan voimme katsoa, saiko Katainen Suomen velkaantumisen ”taittumaan” kuten hallitusohjelmassa luki?
Tai ylipäätään yhtään mitään suurta hallitusohjelmakirjausta? Nyt sitten ovat yrittämässä tarjota samoja teesejä muille maille. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Veikko kirjoitti: ”Niin ja kukahan se ”koordinoi” Moscovicin töitä? Jyrki Katainen!”
Ranskan valtionvarainministeri Michel Sapin lähettikin syksyisen kerjuukirjeensa suoraan Jyrki Kataiselle:
http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-10-27/…
Ilmoita asiaton viesti
Olli Rehnin ( kesk.) valinnan myötä Suomessa tullaan tekemään nykykäytäntöön muutos ministeripostien jaossa hallituksessa, kun Juha Sipilän pääministeriyden lisäksi myös valtiovarainministerin salkku menee vaalien voittajapuolueelle.
Uskon Olli Rehnin selviytyvän valtiovarainministerinä jopa paremmin kuin Jutta Urpilainen tai Antti Rinne huolimatta populistisesta käyttäytymisestä nyt kansanedustajaehdokkaana.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Rehn varmastikin selviytyy. Kokonaan eri asia on sitten, että selviättekö te muut? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Ketkä ”te muut” , ei-savolaisetko ?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin kaikkia Suomessa asuvia hallintoalamaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi ulkomailla on vielä tilaa. Moni suomalainen seuraa lähettämiemme taloudellisten tukipakettien reittejä ja saapuu aikansa kuljettuaan johonkin lämpimään ja suomalaiskukkarolle mieluisaan etelän maahan.
Ilmoita asiaton viesti
Rehnismi. Muistanet Olli Rehnin viivemallin eli tapahtuu juuri päinvastaista noin puolen vuoden sisällä mitä Olli Rehn esittää.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Odottelen tässä jonkun ”talousviisaan” näkemyksiä siitä, että miten Ranskan holtittomuus nyt näkyy tuossa lainakorkojen valossa.
Ehkä olen sitten itse ymmärtänyt koko talousaiheen kokonaan väärin? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Olli Rehnin kohdalla on hyvä myös muistaa, että on ehdokkaana EU ja eurokriittisessä puolueessa, joka vastustaa tukipaketteja.
Hmm….
Jokin tuossa mättää, mutta mikä?
Ilmoita asiaton viesti
Vanha totuus: kun savolainen puhuu, niin vastuu siirtyy kuulijalle.
Ilmoita asiaton viesti
Tee tässä sitten yhtenäistä eurooppaa…
Ilmoita asiaton viesti
Voimme lohduttautua sillä, että romahdus on yhteinen. :>/
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Kuka onneton muuten aikoo äänestää Olli Rehniä?
Ilmoita asiaton viesti
Siellä jos pönöttää vaalien jälkeen Vanhanen ja Rehn hallituksessa, niin sitten minäkin uskon jo, että paras uudistus, mitä tähän maahan on mahdollista saada, on jokin tappava kulkutauti.
Ilmoita asiaton viesti
Rehnin ja budjettitasappainon kohdalla voi vielä muistuttaa hetkestä, jolloin Olli oli komissaari ja Ranska nosti veroastetta budjetin tasapainottamiseksi:
”Olli Rehn, Europe’s commissioner for economic and monetary affairs — and one of the prime movers behind harsh austerity policies — dismissed France’s seemingly exemplary fiscal policy. Why? Because it was based on tax increases rather than spending cuts.” – Krugmanin kolumni 9/2013.
Oikeistohaukoista pitää muistaa, että budjettikuri on AINA ainoastaan tekosyy leikkauksille. Veronkorotuksilla saavutettu budjettitasapaino ei todellisuudessa kiinnosta.
Voidaan miettiä Yhdysvaltojenkin budjettivajetta. Kokoknaisveroaste on noin puolet Suomesta, alimmillaan sitten 1930-luvun, ja budjetissa alijäämä, joka on kuulemma tulevilta sukupolvilta pois. Ja vastaus kaikkiin veronkorotuksiin konsuilta on aina ”taxes are off the table”.
Ilmoita asiaton viesti
” Minun tarvitsee myöntää, että harvoin ymmärrän populistipolitiikkojen puheita. Tällä kertaa en todellakaan tiedosta, mistä ihmeestä keskustapuolueen eduskuntavaaliehdokas Olli Rehn mahtaa puhua. ”
O. Rehn inhokkini ja populismikin ärsyttää.
Rehellisesti sanottuna Suomen nousukuntoon saamiseksi, kepun verolinjaukset tuntuvat osuvammilta kuin muiden puolueiden taivaanrannan maalailu.
Ratkaisevaksi seikaksi taitaa nousta minkä puolueen pj:n johtajaominaisuudet ja talousosaaminen korkeimmalla tasolla.
Ilmoita asiaton viesti