Tänäänkin lähes sata menehtynyttä Euroopan tieliikenteessä

Saksalaisen lentoyhtiön Airbus-turmakone vaati valitettavasti 150 ihmisen hengen. Olen harrastusmuotoisesti seurannut lentoturmia, niiden selvittämistä ja lentoturvallisuuden paranemista. Usein turmista otetaan opiksi.

Oppeihin kuuluvat tekniset parannukset, lentohenkilökunnan koulutus, huoltotoimenpiteiden kehitys ja sen sellaiset seikat.

Vuoden 2010 WHO:n (YK:n alainen maailman terveysjärjestö) tilastojen mukaan Euroopassa (EU) kuoli keskimäärin hieman alle sata henkilöä joka ainoa vuorokausi tieliikenteessä.

Tämä tarkoittaa lentomatkustamisen olevan selkeästi turvallisempi matkustusmuoto kuin autolla ajeleminen – vaikka tieliikenneonnettomuuksissa on myös mukana jalankulkijat ja muu kevyt liikenne. Toisaalta, useinhan nämä kaksi luokkaa eivät kilpaile keskenään samoista matkoista.

Tulisi silti muistaa, että jotta lentomatkustamisesta tulisi yhtä vaarallista kuin autoilusta niin kahtena päivänä kolmesta pitäisi tämänpäiväisen turmakoneen pudota taivaalta.

Tätä ei ole helppo muistaa, koska lentoturmiin sisältyy aina paljon dramatiikkaa. Yhdellä kertaa voi valitettavasti menehtyä niin monta ihmistä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu