Kun maksukyvyttömyys uhkasi…

Kun Kreikan valtion maksukyvyttömyyttä epäiltiin vuosikymmenen vaihteessa, päätettiin asia hoitaa siirtämällä yksityisten ulkomaisten yritysten saatavat velkana eurokansalaisille. Tämä oli velansiirtounionin toimintaperiaate.

Mainittakoon, että jos yritystoiminnassa viivyteltäisiin konkurssia niin siitä joutuu tiilenpäitä lukemaan. Tällaista samanoloista rangaistusta odottaisin myös kaikille niille, jotka epärehellisesti lykkäsivät maksukyvyttömän Kreikan ongelmia vuoden 2009 syksystä lähtien aina tämän vuoden alkuun asti. Joukossa olisi joukko euromaiden hallituksien ministereitä, asioista vastaavia komissaareja, sekä Euroopan keskuspankin johtoa.

Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis ei toki ole vaatimassa rangaistuksia taannoiselle euroeliitille. Hän haluaisi euromaiden välejä tulehduttaneen maksukyvyttömyysongelman siirtämisen loppuvan. Hän haluaisi, että nyt tunnustettaisiin tosiasiat.

https://www.project-syndicate.org/commentary/greek-bailout-restructuring…

Yksikään yksityinen taho ei tule enää ostamaan mustaa-pekkaa pois euromaiden hallusta. Koska luottotappioita ei kirjattu alas vuonna 2010 niin yksityiset velkojat pääsivät pinteestä. Tukiohjelmat olivat hölmöilyä ilman Kreikan velkasaneerausta. Velkasaneerauksen sijaan vaadittiin toimia, jotka murensivat Kreikan valtion takaisinmaksukykyä entisestään.

Ainoa oikea kysymys on, että milloin lopetatte hyvän rahan heittämisen huonon perään, ja myönnätte luottotappiot?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu