Euroalue tuhosi tärkeimmän pääomansa viikonlopussa

Euromaat saivat karistettua viimeisenkin koossa pitävän voimansa – poliittisen pääomansa – jaloistaan viime viikonlopun aikana. Yhteisvaluutan toimimattomuus on jo ehditty todeta taloudellisilla tosiasioilla. Esimerkiksi Suomen talouskehitys on nyt jopa kokonaisuudessaan huonompi kuin viime eurokriisimme aikaan 1990-luvun alussa. Siitä syystä pienempi, että me laitoimme kriisillemme silloin pisteen.

Taloudellisten tosiasioiden kurjistaessa on kehitetty ideologia poliittisesta yhteishengestä. On ajateltu kutakuinkin niin, että yhdessä olisimme vahvempia. Että me hakisimme yhteisiä tavotteita. Oikeudenmukaisuutta. Reiluutta. Kaveria ei jätetä.

Mitenkä viime viikonloppua nyt sitten kuvailisi niin, että kaikki sen ymmärtävät, mitä Brysselissä tehtiin?

Ajattele poikajoukkoa, jossa yksi iso poika alkaa töniä ja lyödä toista pienempää poikaa. Muutkin pojat alkavat kerääntyä tämän yhden poloisen pikkupojan ympärille ja tuuppia häntä.

Mitä teet?

Jos nyt et suoraan vetäise karatepotkulla tätä pientä poikaa kumoon muiden hurratessa niin sullot saippuanpalasia sukkiin ja tarjoilet niitä kiusaajille. Sillä saat arvostusta. Ehkä huippuviran.


14.7.2015 7:45

P.S. Ei ollut hyvä metafora, koska enimmäkeen vain pojat ymmärsi mistä oli kyse. He taisivat tietää, mistä oikein vertauksessa oli kysymys.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu