Toimimaton yhteisvaluutta vaatii lisää sääntöjen rikkomista

Niin sanotun troikan kaksi osaa kolmesta on nyt todennut Kreikan tarvitsevan velkojen leikkauksen. Aiemmin asiaan on puuttunut Kansainvälinen valuuttarahasto IMF. Seurakseen rahasto sai Euroopan keskuspankki EKP:n.

Pitää ymmärtää, mitä hätäluottojen leikkaukset tarkoittavat. Kreikan tukipakettien luonne muuttuu samalla hetkellä luotoista lahjoituksiksi. Tässä kohtaa luoton sijaan puhutaan puhtaasti suorasta rahoitustuesta, joka on Lissabonin sopimuksen vastaista. Sääntöä joudutaan jossain vaiheessa joka tapauksessa rikkomaan.

Jopa Saksan valtiovarainministeri Wofgang Schäuble on todennut Kreikan tarvitsevan velkojensa saneerauksen, mutta hänkin levittelee käsiään sääntöviidakon edessä. Tarvitsee huomata, että velkojatkin tietävät tasan tarkkaan Kreikan velkojen olevan kestämättömällä tasolla, mutta eivät tee asialle mitään. Tarkoituksellisuus on silmiinpistävää.

Kreikan kolmannella tukipaketilla maksetaan pääosin edellisten tukipakettien luottoja. Samalla kreikkalaispankkeja pääomitetaan nyt kolmannen kerran. Uuttakin rahaa tarvitaan Kreikan alijämään tilkitsemiseen.

Tällä kertaa Kreikan itsemääräämisoikeutta karsitaan tuntuvasti. Toisin sanoen liittovaltioistaminen etenee pakon ja kärsimyksen tiellä. Hirviö rohmuaa kaiken vallan itselleen.

Suomenkin vuoro tulee vielä. Eurooppa on menetetty.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu