Kreikan kolmas paketti nakertaisi hallitusta

Turun Sanomat uutisoi Lännen median Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä suomalaisten kannoista mahdolliseen Kreikan kolmanteen tukipakettiin. Mielenkiintoinen vastausjakauma muodostui, kun puoluekannatuksensa ilmoittaneet kertoivat, että lähes jokaisen puolueen kannattajissa vastustajia on tukijoita enemmän. Vain vihreissä tukea tarjotaan vastustusta enemmän. Vasemmistoliitossa luvut menivät tasan.

Moni vastaaja ilmoittikin uskonsa hallitukseen rapautuvan, mikäli tukipaketti sorvataan. Ehkä yllättävintä on, että perussuomalaisten kannattajien mielestä hallituksesta lähtö olisi kaikesta huolimatta vikatikki. Mahdollinen tukipäätös satuttaakin siten enempi keskustapuoluetta ja kokoomusta. Tukiohjelmavirheet ovat kuitenkin tehty jo aikapäiviä sitten, ja virhetehtailu aloitettiin nimenomaan keskustan ja kokoomuksen hallituskaudella vuonna 2010.

Perussuomalainen siis tunnistaa itse olleensa koko ajan oikeassa, eivätkä luonnollisestikaan toivo kolmatta lainaohjelmaa.

Tukipaketti on vielä kaikkea muuta kuin taputeltu. Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ja Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras ovat molemmat todenneet, etteivät usko ohjelman toimivuuteen. Schäuble onkin pitänyt esillä ajatustaan Kreikan "väliaikaisesta" euroerosta.

Neuvottelut kuitenkin aloitetaan. Schäublen tarjoama "porkkana" Kreikan väliaikaiselle euroerolle onkin samassa yhteydessä toteutettu velkajärjestely. Lisäksi Schäuble on mitä ilmeisimmin oikeassa siinä, että Kreikan olisi mahdollisuus saada taloutensa kuntoon helpommin yhteisvaluutan ulkopuolella. Saksa on myös väläyttänyt reipasta tukea Kreikalle siinä tapauksessa, että maa ottaa ainakin tilapäisen huilivuoron eurosta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu