"Tarvitsemme vallankumouksen"

"Tarvitsemme vallankumouksen", kreikkalainen ystäväni totesi maan tilasta. Kysyin häneltä, että miten hän aikoisi äänestää jos vielä tänä vuonna Kreikassa järjestetään uudet ennenaikaiset parlamenttivaalit.

"Enää ei ole mitään vaihtoehtoa jäljellä", oli hänen vastauksensa.

Pinnistin vielä ja kysyin, että jos Syrizan "kapinalliset" irtaantuvat puolueestaan ja perustavat omansa. Mainitsin, että tässä uudessa puolueessa olisivat Zoi Konstantonopoulou, Gianis Varoufakis, Panagiotis Lafazanis ja Rachil Makri – nimetäkseni muutaman esimerkkihenkilön.

"Kuka sitä puoluetta johtaisi?" hän kysyi. Vastasin, että mitä ilmeisimmin Konstantonopoulou. Hänen viime aikaiset puheet ovat olleet hyvin "puheenjohtajamaisia". Konstantonopoulou toimii tällä hetkellä Kreikan parlamentin puhehenkilönä, "parlamentin presidenttinä".

"Tuota äänestäisin", hän vastasi. Näin on todennut muutama muukin. Pääministeri Aleksis Tsiprasta pidetään suurena petturina. Myös kansallismielinen AN.EL (Itsenäiset kreikkalaiset) on saanut ihmiset nyrpeiksi. AN.EL jatkaa nykyisessä hallituksessa ja kurjistamispolitiikan linjalla. Uusimmissa mielipidekyselyissä AN.EL jäisi alle kolmen prosentin äänikynnyksen, ja putoaisi siten kokonaan pois parlamentista.

Mikäli Syrizan "kapinalliset" eroavat ja perustavat oman puolueensa uusiin vaaleihin, tulee myös Syrizan kannatus laskemaan. Todennäköisesti silloin muodostetaan Syrizan, Uuden demokratian ja Joki-puolueen yhteishallitus, joka jatkaa tukipakettipolitiikkaa aina siihen asti, että kreikkalaisilta menee kuppi kokonaan nurin.

Myrsky on nousemassa.

https://

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu