Kiina nyt sitten kivikaudelle?

Kiina – tuo monien puheenvuorolaisten ylistämä edistyksellinen valtio – on mennyt devalvoimaan Yuaniaan eniten sitten yli kymmeneen vuoteen. Kiina ilmoitti pari päivää sitten viennin romahduksesta.

Kiinan keskuspankki kertoi seuraavansa valuuttansa arvon liikkeitä, ja pitävänsä sen "järkevällä" tasolla.

Kysymys kaikille näille ystävällismielisille Kiina-faneille, joiden mielestä devalvointi tai devalvoituminen palauttaa kansakunnan kivikaudelle: tuhoutuuko Kiina nyt sitten kokonaan, kun se menee vastoin teidän käsityksiänne tekemään toimia "joiden ei pitäisi olla edes mahdollisia"?

Älkää nyt kuitenkaan harmistuko, sillä emmehän me täällä Suomessa aio välittää tuon taivaallista siitä, mitä meidän viennille kuuluu. Itse asiassa, mitä vähäisempää meidän vienti on, sen enempi luontoa säästyy.

Lisäys 11.8.2015 klo 18:50:

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula Taloussanomissa: "Kiinan kilpailukyky on merkittävästi heikentynyt suhteessa Japaniin ja euroalueeseen. Juan on vahvistunut näitä valuuttoja vastaan. Kiinan keskuspankki selvästi hakee devalvaatiolla kilpailukykynsä parantamista."

Mursula jatkaa: "Kiinan kasvun hidastuminen tulee näkymään Suomen viennissä."

Kommentti: Mikäli useita puheenvuorolaisia on uskominen niin Kiinan pyrkimys devalvaatiolla on laittaa kiinalaiset asuntovelkaiset "velkahirteen". Sama logiikkahan tulee Kiinan keskuspankin noudattaa kuin mitä jos tällaista toimintaa harrastettaisiin Suomessa?

Mitkähän ovat tuon devalvaation Suomen viennin vaikutuksia, mistä Mursula kertoo? Palstaamme lukiessa olen törmännyt tämän tästä väitteeseen, ettei devalvaatiolla saavuteta mitään vientihyötyä – ja siis Kiinan kannaltakaan tällaisesta tuskin on kyse.

Kiinalaisten tulee vaan ruveta valmistamaan laitteita, joilla on kysyntää maailmalla. Ei voi kuin murheellisesti pudistella päätään, kun katsoo esimerkiksi kiinalaisen teknologiakehityksen tasoa. He voisivat vaikka ruveta panostamaan elektroniikkateollisuuteen. Erityisen takapajuista meno on Pearl River Deltalla.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu