Kiinaa, Kreikkaa, Suomea ja persuja

Eilen kirjoitin siitä, miten Kiina päätti lähteä devalvoinnin tielle. Tänä aamuna pienestä flunssasta toipilaana huomasin kuitenkin uutisen siitä, miten Kiinan keskuspankki vakuuttaa, ettei tästä tapaa ole tulossa. Somessa totesin, ettei tuon varmemmin voi sanoa, että "tämä ei jää tähän". Eikä se jäänytkään. Tänään devalvoitiin lisää.

Se, miksi näin tehdään, selviää eilisestä kirjoituksestani. Kirjoitukseni kommenttipuolella pohdittiin eilen myös sitä, jatkuuko devalvaatiolinja vai ei. Uskalsin väittää sen jatkuvan. Minun haluttiin "odottaa edes muutama päivä". Odotin.

 

Persut, Suomen talous ja Kreikan kolmas paketti

Toiseksi olen huomannut kovaakin kritiikkiä perussuomalaisten kannasta ns. Kreikan kolmanteen tukipakettiin. Kritiikki on aina tervetullutta.

Kuten aiemmin, meiltäkin on ehdottomasti vaadittu aina kritiikin ohessa vaihtoehtoja. Muutoin kritiikki on tuomittu "puskista huuteluksi". Oletan siis, että perussuomalaisetkin ovat oikeutettuja kysymään kritiikin esittäjiltä sitä vaihtoehtoa.

Eli: millä enemmistöhallituksella nykyisessä eduskunnassa tuo kolmas tukipaketti kaatuu varmuudella? Jos osaatte kertoa tämän niin perussuomalaisten tulisi minun mielestäni vakavissaan harkita hallituksen kaatamista ja muodostaa uusi toimimattoman tukipaketin "torppaajahallitus".

Jos taas tukipaketti menee kriitikoiden mielestä joka tapauksessa lävitse niin kaivataanko nyt taas porvari-vasemmisto -pohjaista sateenkaarihallitusta? Eivätkö edelliset neljä vuotta kertoneet riittävällä tarkkuudella, ettei ainakaan siitä tullut yhtään mitään?

Olaanko nyt siis huolissaan Kreikan tukipaketista, Suomen taloudesta vai perussuomalaisten hallituspuoluestatuksesta? Jokainen saa laittaa asiansa tärkeysjärjestykseen. Se olisi jopa suotavaa, sillä taloustilanne on erittäin vaativa, jopa hankala.

Perussuomalaiset ovat kertoneet jo tälläkin vaalikaudella, että tukipaketti ei toimi. Me perussuomalaisissa odotamme sitä, että muitakin puolueita tulee samaan johtopäätökseen. Kreikkaa on nyt roikotettu kahden epäonnistuneen ohjelman ja viiden vuoden ajan, eikä valmista ole tullut.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu