Kuka ohjasi äänestysvalintaasi?

Sydämeni vuotaa verta. Olkoonkin, että "raukkamaisesti pakenin" Etelä-Eurooppaan, ja jätin teidät likimain tyhjän päälle. Tein sen, koska uskoin itse omiin ennusmerkkeihini. Tein, kuten neuvoin. Ketä sinä kuuntelit?

Kuuntelitko Jussi Halla-ahoa paasaamassa aikoinaan maahanmuuttovyörystä? Kuuntelitko minua selostaessani melko seikkaperäisesti, että yhteisvaluutta euro on tuhoonsa tuomittu?

Se, mikä yhdistää europarlamentaarikko Halla-ahoa, minua ja erityisesti Juhani Huopaista on se, että me näimme tämän murheen etukäteen.

Mitä on siis tapahtunut?

Miljoona siirtolaista on tullut Eurooppaan. Schengen-sopimuksen vuoksi tulijoiden on helppo puikkelehtia sopimusmaasta toiseen.

Tiettäköön selväksi: en kaipaa yhtä ainoaa raiskausta Suomeen, enkä muuallekaan. Jotkut suomalaiset perheet ovat kriisitilassa, koska heidän tytärtään kohtaan on tehty rikoksia. Sellaistenkin ihmisten toimesta, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa Suomessa. Yhdessä "tapahtumassa" pilataan monta elämää. Poliisi puhuu "yliedustuksesta" raiskaustilastoissa.

 

Eurosta

Muistan saaneeni vastauksen kommenttiini tällä palstalla nimimerkiltä "Timo L" ystävänpäivänä (14.2.) vuonna 2012 jonkun kolmannen osapuolen blogiin täällä Puheenvuorossa.

Timo L olisi ollut tuolloin valmis lyömään vetoa – kommenttiinsa nojaten – kanssani siitä, että "Suomen nousu jatkuu entiseen malliin".

Valitettavasti nimimerkkipolitiikka poisti ko. henkilön. Ehkä hän lukee tätä blogia huomattuaan, että Suomi on pakittanut vuosina 2012-14. Lasku jatkunee tänäkin vuonna, vain ihme loppuvuodesta voisi meidät pelastaa.

Taloustutkimuksen kyselyssä yhteisvaluutta euron kannatus on selvästi laskenut. Nyt jopa useampi suomalainen arvioi, että taloustilanteemme ei olisi näin paha, jos emme olisi yhteisvaluutassa. Heitä on enemmän kuin niitä, että yhteisvaluutta on avannut meille hunajapurkit.

Euroa ei voi enää järkiperäisesti perustella taloudellisin syin. Ne, joiden mielestä asia on turvallisuuspoliittinen, kehottaisin hylkäämään euron (se on raha, ei pommikone) – ja keskittymään vaikka sotilasliitto Naton kysymykseen. Se on mielestäni enemmän turvallisuuspoliittinen kysymys.

Niille, jotka tosissaan uskovat, että Venäjälle euroton Suomi on vain suupala, toivon, ettei tuontifolio pääse Tokmannilta loppumaan. Sitä tarvitsette päähineidenne tekoon.


Ei, tämä ei ollut "encore". Tämä oli teille pohdittavaksi. Olette sitten minkä tahansa puolueen kannattajia, niin teidän tulisi vaatia näissä Euroopan asioissa linjoja kukin omalta puolueeltanne. Teen sitä samaa duunia ruohonjuuritasolla oman puolueeni (ps.) kanssa.

Ja eritoten, jos eurohistoria kiinnostaa, niin paiskatkaa vaikka yksityisviestiä (e-mail, FB) niin pyrin vastaamaan kollektiivisesti kiperiin yhteisvaluuttakysymyksiin tämän alustan ulkopuolella ja halutessa anonyymisti.

Nyt on aika pohtia. Toden teolla.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu