Mielummin napisen

Meillä jokaisella on omat ärräpäähetket, kun saamme tietää työeläkeyhtiöimme sijoitusten tuottaneen surkeasti. "Olisin tehnyt paremmin". Manauksille alkaa olla katetta, kun pidemmältä ajalta takoo parempaa tuottoa. Tässä yksi.

Tein ensimmäiset suorat osakeostot työmarkkinatuen rahoista. Söin joka kolmas päivä makaronia. Kahtena päivänä kolmesta en, koska siihen ei ollut varaa.

Elimme kesää 2012. Euro oli hajoamaisillaan, ja pörssisaleissa villitsi teurastus. Ostin Raisio Oyj:tä. sitten salkkuun tuli Fortumia, Stonesoftia, Kemiraa ja Huhtamäkeä.

Tiesin olleeni onnekas. Ostin Stonesoftit vain 2 viikkoa ennen kuin McAfee teki ostotarjouksensa kaikista osakkeista. Se aamu oli niiden osakkeiden osalta +125 prosenttia.

Olin sitkeä sijoittaja. Sijoitin vain suomalaisiin firmoihin. Kesällä 2014 piti likvidoida omistukset: halusin muuttaa. Onnistuin.

Seurasin sivusta keskusteluja: riistäjäkapitalistit syrjäyttää pienituloiset duunarit. Olin siis itse työmarkkinatuella, säästin pari kuukautta rahaa pankkitilille ja sitten ostin osakkeita. Olin ilmeisesti "riistäjäkapitalisti".

Jos suomalaiset enenevissä määrin haluaisi omistaa suomalaisia (tai Fabianinkadun temppelissä noteerattavia) osakkeita, niin tapahtuisi kaksi asiaa:

1) Riistäjäkapitalisteja olisi "liikaa" ja moittijoita liian vähän.

2) Suomalaisyritykset rohkautuisi hakemaan rahoitustaan toiminnalleen muualtakin kuin vain pankkien lainatiskien takaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu