Pyydän anteeksi, suomalaiset

Anteeksi. Olen vilpittömän pahoillani eritoten niiden nyt 20-25 -vuotiaiden suomalaisten puolesta, ketkä joutuvat nyt kärsimään erheestäni. He eivät virhettäni tehdessä olleet välttämättä edes syntyneetkään, mutta virheestäni joutuvat maksamaan kamalimman hinnan. Heidän elintasonsa tulee pitkän historian vaiheissa olemaan alempi kuin edellisen sukupolvensa elintaso. Anteeksi.

Tein sen ratkaisevan virheen nuorena parikymppisenä 1990-luvun puolivälin paikkeilla, että menin neuvoa antavassa kansanäänestyksessä ehdottamaan Suomen EU-jäsenyyttä. Olin toki nuori, ja minua kiinnosti päihteet, naiset ja rock n' roll enemmän kuin kansantaloustiede. Se ei silti anna mahdollisuutta vetää ääntäni takaisin nyt, kun olen "valistunut" (lue: toennut.)

Pohjoismainen pankki Nordea (tässä linkki) avaa aika ytimekkäästi ongelmamme avausvirkkeessä:

"Suomella on suuria vaikeuksia täyttää eurojäsenyyden vaatimuksia."

Nordea tekee tiliään eurojäsenyydellä. Siksi heidän mielestä on turha haikailla euroeroa.

Vaan entä sinä ja lapsesi?

Kutsuisin sadisteiksi kaikkia eurojäsenyyttä kannattavia, jotka kuuluvat "kaikki-mulle-heti-nyt-oitis-välittömästi-saman-tien" -sukupolveen. He ovat törkeän itsekkäitä, ja valmiita jättämään Eurooppaan savuavat rauniot.

Kutsuisin humaaneiksi kaikkia eurojäsenyytemme purkuhaluisia. Heillä on empatia lapsiinsa (tai edes naapurin lapseen.) He osaavat nähdä, että ihmiskunnan jatkumossa me kaikki olemme vain yksi lenkki, ja että me toivomme lapsillemme aina parempaa elämää kuin mitä itse olemme viettäneet.

Saat itse valita kumpaan viiteryhmään kuulut mielummin. Päätöksesi jälkeen ilmaise se äänestämällä näkemyksesi mukaan.

Ei mulla muuta… paitsi vielä kerran: anteeksi.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu