Rahoitamme terroristeja

Monet terroristit saavat elintärkeän rahoituksensa huumekaupasta. Erityisesti kannabiksen myynti on tuottoisaa, koska sillä on takanaan kova volyymi, mutta sillä ei ole monessakaan Euroopan maassa "laillista kauppiasta". Tunnustaudun tässä asiassa olevani arvoliberaali, vaikka konservatiivisen puolueen värejä liehuttelenkin.

Mitä vaihtoehtoja Ranskalla ja Belgialla on väelle, joka toisinaan haluaa "nollata aivonsa"? Se on alkoholi. Moni vanhempi konservatiivi ei voi hyväksyä muita päihteitä (jos kohta kofeiinia ja nikotiinia ei lasketa niiden vähäisen päihdevaikutuksen vuoksi), vaikka nuorison joukossa kannabis antaakin miellyttävämmän päihdekokemuksen.

Terroristien ja muun alamaailman saama rahoitus tästä "monopoliasemasta" ei ole suinkaan ainoa merkittävä asia, jonka vuoksi miedon päihteen laillistamimem Euroopassa, myös Suomessa, saisi aktualisoitua.

Alkoholi aiheuttaa joillekin käyttäjille aggressiivisuutta, eritoten suurina annoksina nautittuna. Siitä huolimatta tuotetta on saatavilla kaupoista sellaisiakin määriä, jotka ylittävät jopa LD-50 -arvon. Alkoholi aiheuttaa myös töistä poisjäämisiä, niin sanottuja maanantairokuleita. Se on mittava tappio kansantaloudelle.

Kansantalouden tappio ei tule ainoastaan tarpeesta haudata terrori-iskuissa menehtyneitä, korjata aineellisia vahinkoja ja joutua allokoimaan resursseja valvontaan ja järjestyksen ylläpitämiseen.

Se tulee myös verotulojen menetyksenä, kun nuo rahat valuvat kalashnikoveihin. Tietty kansanosa – eritoten nuoriso – polttaa (tai ainakin polttaisi, jos voisi) mielummin kannabista kuin dokaa itsensä tajuttomaksi tai örveltäjäksi. Alkoholin aiheuttama sammaltunut puhe, sekavat ääneen lausutut ajatukset, aggressiivinen käyttäytyminen ja motoriikan ylitsepääsemättömät vaikeudet eivät edistä esimerkiksi parinmuodostusta.

Voisimme leikata rahoitustukea terroristeille ja ottaa vastaan verotuloja, vähemmän käyttäytymishäiriöitä ja töistä poisjäämisiä.

Mutta niin kauan kuin aihe on tabu, niin asiasta ei usein käydä edes keskustelua. Ikävä tosiasia on, ettei nuoret jaksa äänestää, vaan "ikäihmiset" valitsevat ne kannabiksen kieltävät ikäihmiset päättämään lainsäädännöstämme yhä uudelleen ja uudelleen.

Siksi me rahoitamme terroristeja.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu