Liberaali persu
Olen monessa asiassa päistikkää perussuomalaisten kanssa. Kannatan prostituution vapauttamista. Kannatan alkoholimonopolin lakkauttamista. Kannatan samaa sukupuolta olevien juridisten oikeuksia. Kannatan kannabiksen vapauttamista. Miksi siis olen persu?
Edellä mainitiut asiat ovat minusta ns. pikkujuttuja. Mutta perussuomalaiset ovat alkujaan olleet oikeassa ns. Tärkeissä Asioissa.
Olen huomaavinani liikehdintää, jossa perussuomalaisia halutaan lyödä kuin vierasta sikaa. Mitä kovemmin mätkii, sen riemuisammat suosionosoitukset. Tämän olen huomannut esimerkiksi toimittamissani uutisissa Suomen Uutisissa.
Olen aikanani ollut mielipidevaikuttaja lukuisine blogeineen täällä Puheenvuorossa. Olen ollut siksi, että tekstejäni luettiin, ja kävin debattia muiden kanssa.
Olen Euroopan tilanteesta mahdollisimman paljon "ajan hermolla". Näkemäni ilmiö on poikkeuksellinen.
Vaikka kuinka "dissaatte" (ette pidä) persuista, niin tosiasiat tulevat kuitenkin teidän eteen. Oltaisiin voitu toimia fiksustikin, mutta halusitte ennemmin Barabbbaan – ja haluatte 4-5 muuta yhteiskuntasopimusta.
Euroopan integraatiossa on kaksi peruspilaria: yhteinen valuutta ja Schengen.
Molemmat ovat kriisissä, koska ne vain tehtiin ideologisilla pohjilla.
Olen minäkin pohjimmiltani liberaali persu. Alkuvuodesta 2007 pyrin persujen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Soitin Timo Soinille ja sain neuvon mennä persujen kokoukseen Pitäjänmäen Henrikiin. Sanoin siellä kannattavani monikulttuurista Suomea ja kas, minua ei valittu. En ole katkera, mutta kuitenkin ; )
Ilmoita asiaton viesti
On ehkä typerin iskelmä kautta aikain, mutta joo. 🙂
Ymmärrän, jos on hampaankolossa sitä taikka tätä. Meillä saa – ja pitääkin olla – erilaisia näkemyksiä, koska voittajatkin joutuvat ”häviäjien pelossa” (eli palli lähtee seuraavissa vaaleissa alta) toteuttamaan politiikkaa, joka olisi kaikille kompromissi.
Olen tätä eurosekoilua seurannut vuosia. Joskus taisit minullekin kirjoittaa kommenttiin, että Merkelin päähänpinttymiä joutuu kremlologian ekspertit tutkimaan.
Ja pidit yhtä lailla Josef Ackermannista.
Sen jälkeen olet vain hakenut eroavaisuuksia, vaikka itse mielummin lähden kehittämään ajatuksia siitä, mistä ollaan yhtä mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Ackermannista muistaakseni kirjoitin, että hänellä oli Amerikassa haku päällä Deutsche Bankin investointipankin sekoilujen takia. Jo monta vuotta sitten. Ei ole tuostakaan asiasta mitään kuulunut.
Mutta lähdetään tosiaan yhdessä kehittämään ajatuksia siitä, mistä ollaan yhtä mieltä. Timo Soini jahtaa Nordeaa, mutta minusta meidän kannattaa suhtautua siihen ymmärtäväisemmin. Esimerkiksi veroparatiisirikosten armahduslakia tulisi persujenkin ajaa eteenpäin. Pankkipiireistä kerrotaan, että se on jo aiheuttanut melkoista ”kuhinaa” asianajajien ja konsulttien keskuudessa. Usko tai älä, armahduslaki olisi yksi tapa vähentää veronkiertoa.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla ei ole ollut valtuuksia pidättää herra Ackermannia. Mutta DB tulee vielä uudelleenkin otsikoihin. Enemmän minua ”riivaa” Saksan landesbankit (Hypo Real Estate etunenässä.)
Armahdusjutussasi saattaa olla hyväkin logiikka. Täällä Kreikassa ajateltiin samaa, kunnes Merkel tuli ja sanoi, ettei tule tapahtumaan. Laivat kulkevat edelleen täällä, paitsi jos on lakko.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka voi olla liberaali persu. Persuthan ovat poliittisen helluntailaisuuden valtakone, jolle tärkeintä on ylläpitää ahdasmielisyyttä. Sinä et kai ole kikkailija. Liberaali persu on terminä puhdasta kikkailua.
Ilmoita asiaton viesti
Vuonna 2007 tapahtui paljon muutakin. Saatuani pakit persuilta otin yhteyttä Mika Mustalahteen ja pääsin Liberaalit rp: ehdokkaaksi päävaaliteemanani kannabiksen vapauttaminen. Sain nelisenkymmentä ääntä. En ole koskaan ollut kikkailija, mutta poliittinen heräämiseni on ollut hiukan tuskallinen.
Ilmoita asiaton viesti
En tunnusta mitään valtauskontoa, taikka niiden eri siipiä. Tästä huolimatta olen Perussuomalaiset rp:n jäsen.
Olet siis yksinkertaisesti väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Meni ohi aiheen kirjoitus.. Sori.
Ilmoita asiaton viesti
#2. Jouko Repo. Erittäin hyvä ja naulan kantaan osuva kommentti. Olen tismalleen samaa mieltä. Hyvin analysoitua asiaa EU:sta, EMU:sta ja (Huom!) poliittisesta eurosta. Demoktiavajeineen, sääntörikkomuksineen, valuvirheineen, erilaisine talous-ym.kulttuureineen ja monen kerroksen väkineen. Perusarvot/ihantee on heitetty ajat sitten roskakoriin isoisten (Saksa, Ranska, Englanti jne ) toimesta. EU/EMU/EKP ovat jäsenmaiden orjuuttajia ja rahanlypsykoneita. Matalat korot syötteinä jäsenyyteen ja sisäiseen devalvaatioon kurjistamiseen. EU/EMU/EKP on historiansa pahimmassa kriisissä deflaatioineen ja negatiivisinen korkoineen. Siksi puheet Brexitistä, Grexitistä ja Fixitistä ym. Exiteistä vain lisääntyvät dominoefektinä. Myös maailman talous ym.politiikka on rikki ja mätää veronkiertoineen ja pakolaiskriiseineen.
Etenkin euroalue on erittäin epäheterogeeninen. Mieleen tulee Otto von Habsburgin kuuluisat sanat:
-”Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä EU:n perustuslain (po. perustuslakisopimuksen!)
(kansallisten) lakiensa yläpuolelle.”
Ilmoita asiaton viesti
Pitkä vastaus ja toinen sabotoi keskustelua poistamalla kommenttinsa johon on vastattu. Huonoa nettietikettiä Revolta.
Ilmoita asiaton viesti
#5. Näin on. Erittäin hyvin muotoltu poistettu kommentti. Ei mitään hävettävää ja poistettavaa. Pelkkää täyttä asiaa koko analyysi. Revolta.
Ilmoita asiaton viesti
En nähnyt Revon alkuperäistä. Nyt päättelen että on jotenkin äärihenkinen koska ei piittaa demokratiasta eli keskustelusta. Kannattaa muuten aina kommentoida vastaa-painikkeella, jolloin myös lukitsee.
Ilmoita asiaton viesti
#8. Sini Lappalainen. Revon kommentti palautettu takaisin – löytyy kommentissa #9. OK.
Ilmoita asiaton viesti
Päättelet?
Ilmoita asiaton viesti
Vastattuun kommenttiin ei voi tehdä muokkauksia, eikä niitä voi poistaa kuin US:n väki ja/tai blogin kirjoittaja.
En ole mielestäni taaskaan sensuroinut yhtään mitään. Mutta myönnän, etten ole tässä ollut päivystämässä. Jos siis jotain on poistettu niin se on US:n toimitus ollut asialla.
Ja jos on sisältänyt törkyä, ja valppaat kanssakeskustelijani ovat sen huomanneet ja ilmiantaneet, niin kiitos toimeliaille.
Ilmoita asiaton viesti
#4. Vastaus allaolevaan palautettuun kommenttiin #9.
Ilmoita asiaton viesti
#2. Jouko Repo. Miksi poistit hyvän kommenttisi? Kirjoita uusiksi, jos se on tallessa vielä paperilla.
Ilmoita asiaton viesti
#7
No joo. En sitä suinkaan kiusallani tai häpeilläkseni poistanut. Kirjoitin mielestäni blogistin aiheen vierestä, juttu lähti ikäänkuin elämään omaan suuntaansa ja siksipä sen poistin.
Nämä em. Kommentit sitten menivät ristiin poistoni kanssa. En ehtinyt kommenteja näkemään. Pahoitteluni tuosta. Tässä se sama kirjoitus.
Yhteiselle valuutalle oli perusteensa. Onko yhteisvaluutta sitten tämän päivän taloudellista tilaa vastaava ja tarpeellinen ja palveleeko se kaikkia jäseniä tasapuolisesti, kuten sen pitäisi ? Esimerkiksi, vieläkään kun ei ole näkynyt sitä luvattua hinta ja kuluharmonisointia, joka on ollut ja on edelleen yhteisvaluutan ja koko EU n yhtenä perusajatuksista. Eikä muuten tulla edes näkemäänkään. Ainakaan ihan vähään aikaan, koska eri maiden taloudet poikkeavat niin paljon toisistaan. Osalle annetaan miljarditukia ja osa taas maksaa nämä tuet.
Schengen menetti välittömästi merkityksensä, kun ulkorajojen valvonta unohtui, Schengen ei palvele enää käyttäjiään, vaan on aiheuttanut jäsenille mijardien tappiot. Kiistaton fakta ja korjausliikkeetkin maksavat miljardeja.
Maailma muuttuu, ja EU n on syytä olla osana muutosta. Nyt näyttääkin siltä, että muutosjohtamisen asemasta EU ssa johdetaan vanhoja arvoja nurkkakuntaisesti ja ajetaan vain omia etuja, kuuntelematta jäsenten, eli EU n osakkaiden ajatuksia. Siis EU ei kuuntele itseään. Vanhalla ja totutulla tavalla ajetaan muutosten ohi ja yli.
Muutosjohtamisen kulmakivien tutkimisen tulisikin nyt olla EU n poliitikkojen sydämellä. Ellei ’ markkinoiden ’ asettamiin muutoksiin osata sopeutua, niin yrityksenkin tarina loppuu varsin nopeasti. Tämä koskee mielestäni myös EU ta. Kaiken menestyksen takana on aina kyky sopeutua vallitsevaan tilanteeseen ja sen aiheuttamiin sopeuttamistarpeisiin.
Alla esimerkkinä joitain tuttuja tekijöitä, joihin EU ssa ei paneuduttu ajoissa ja riittävällä huolellisuudella, kuten olisi pitänyt.
– maahantulijoiden määrä ja kustannusten jako
– eriarvoisuus EU n sisällä
– yhteismitalliset ihmisoikeudet
– vastuukysymykset
– veroluonteisten tulojen systemaattinen kiertäminen kilpailun nimissä
– hallintokoneiston tehottomuus ja kyvyttömyys nopeisiin ratkaisuihin
– EU n omien kulujen hallitsemattomuus
No, helppohan se tietenkin täältä puskista on huudella.
Ilmoita asiaton viesti
#9. JR. Kiitos palautuksesta.HYVÄ! Se on todella julkaisemisen arvoinen.
Ilmoita asiaton viesti
Thx. Ja vielä kerran sori tuo poisto. Aina sitä oppii uutta, vielä vanhempanakin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos allekirjoittaneeltakin. Hyvä, että sait tekstillesi julkisuutta. Nimittäin se sitä nimenomaan kaipaa.
Ilmoita asiaton viesti
Liberaalin pitäisi kannattaa vapautta kielipolitiikassa, joten kovin paljon liberaaleja puolueita ei Suomessa taida ollakaan. PS taitaa olla tässä tapauksessa liberaalimpi kuin muut. (Toki Soini/PS on epäliberaali taas esim. avioliittokysymyksessä.)
Tiukkojen kulttuurisääntöjen tuonnin vastustamista yhteiskuntaan pidän enemmänkin liberaalina kuin epäliberaalina… Eli moniarvoisuuden vaalimista pidän liberaalina.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin kielen kallioon hakatun typerän järjestelmän vuoksi olen aivan samaa mieltä PS:n kanssa: ruotsi vapaaehtoiseksi.
En voi kyllin painottaa sitä, että ruotsin kieltä ei esimerkiksi tarvita Kreikassa pätkääkään. Jotkut tulevat tarvitsemaan ruotsia, ja kaikki kieliopinnot ovat minusta hyvästä.
Mutta luetut kielet voisi jättää oppilaiden päätettäväksi.
Ilmoita asiaton viesti
#26
Pakolla opettamisen seurauksena myös Ruotsin kielen oppiminen kärsii inflaation. On ihan silkkaa tyhmyyttä ja jääräpäisyyttä hallitukselta laittaa ihmiset lukemaan väkisin kieltä, jota ei haluta oppia. Islanti on tästä pakkosyötöstä hyvä esimerkki. Eivät muuten halua lukea Tanskaa kouluissa, vaikka / koska se on pakollista. Tanskan kielestä kuitenkin on edelleen Islantilaiselle hyötyä yhteisen historian kautta jne.
Suomalaistenkin on hyvä hallita lähinaapurien kieli. Ei pelkästä kohteliaisuudesta, mutta Skandinavia tarjoaa mielenkiintoisen ja yhteneväisen kielialueen, josa Ruotsin kielellä tulee erinomaisen hyvin toimeen. Saattaapa saada töitäkin, kun mm ssa Ruotsissa on oikeasti joillain aloilla työvoimapulaa. Lisäksi Skandinaviaan muutto on helppo. Yhtenäinen kulttuuri, ja arvomaailmakin on samansuuntainen. Samoin ilmasto vittumaisuudessaan sopii mainiosti Suomalaisille. Ei tule siitäkään turhia pettymyksiä ja yllätyksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Persut istua kököttävät hallituksessa saamatta juuri mitään aikaiseksi. Sitten vielä valitellaan, että persuja haukutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisella on oma näkemyksensä. Ehkä sitten demareiden ollessa hallituksessa kepun tai kokoomuksen kanssa menee paremmin?
Näin ainakin tulkintani etenee. PS on saanut nettikommentoijat kilpaa laulamaan. Se on hieman surullista, koska muilla (hallitus)ryhmillä Suomea ei edes voitaisi pitää euromaana kovin pitkään.
Nyt sentään yritetään, koska kansalaiset haluavat leikkauksia – siis euron.
Ilmoita asiaton viesti
Persujahan haukutaan ”herrojen elkeiden” takia. Demarit eivät rehvastele. Sinunkin sävysi on usein sellainen kärttyisen äijän jolla on negativistinen suhde niihin joille kirjoittaa. Kaikkien pitäisi olla sun kanssas samoilla linjoilla ilman että vaivaudut muuhun kuin ”loistavien ideoidesi” jankkaamiseen.
Persuuteen liittyy joku ideologinen piirre joka myös aiheuttaa käytöstä jota ihmiset kammoksuvat.
Syvä oikeistolaisuus yhdistettynä karkeuteen ja falskiin hömppäuskovaisuuteen. Miksi teistä pidettäisiin?
Ilmoita asiaton viesti
Yritän parhaani mukaan ottaa oppia sinusta hehkuvasta lempeydestä.
Mutta kysy toki itseltäsi: miksi sinusta pidettäisiin?
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ole sanonut ”kun eivät ymmärtäneet äänestää minua ja puolettani joka iikka.” Minä sen lisäksi että en ole sympatiaa hakemassa en myöskään omaa mitään poliittista agendaa, kunhan huomauttelen kun minusta ollaan ”ikäviä”, esim falskeja tai autoritäärisia tai valheellisia tai tekopyhiä jne.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pahoillani, jos tuon tosiasiat ikävällä tavalla esille – ja tapani harmittaa sinua.
Olishan tuolla ollut puolueilla aika lailla korjata tilanne, mutta kun eivät sitä tehneet niin toin lopulta omat näkemykseni esiin ja aloin pitää meteliä.
—
Siinä olet oikeassa, että koska ette äänestäneet ”joka iikka” niin Suomi on vajonnut ongelmiin. Miksi ette silti hurraa, kun hallitus leikkaa?
En minä ole sympatiaa hakemassa. Haluan Suomen kuntoon. Se on se minun agenda. Jos se on mielestäsi huono agenda niin en sille mitään voi. Jos se taas on mielestäsi hyvä agenda, niin kokeilisit kuuntelemista.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Perussuomalaiset ovat livenneet siitä rintamasta, joka haluaa irrottaa Suomen eurosta, ja myös EU:sta, mikäli sen kurssi ei käänny vähintään 180 astetta?
Itse allekirjoitan puolueen marginaalisuudesta huolimatta IPU:n tavoitteet, koska niissä ei ole taakkana edes noita mainitsemiasi ”pikkuasioita”, mitkä liittyvät uskonomaisteen arvokonservatismiin. Puhumattakaan hysteriasta maahanmuuton suhteen, mitä Persupuolue yrittää muodollisesti suitsia, mutta sen kannatuksen laajuus pohjaa juuri siihen, ja siksi toimet ovat kosmeettisia tuon hysteriaryhmittymän tyydyttämiseksi. Enkä ole innostunut myöskään yksinvaltiudesta, jolla puoluetta johdetaan.
Mikäli IPUlla – tai jollain muulla sitä vastaavalla taholla – olisi mahdollisuudet vaikuttaa, uskon että tolkullisella Persujen siivellä, johon lasken sinut, ei olisi mitään esteitä vaihtaa puoluetta. En ole IPU-aktiivi, enkä sen mainosmannekiini, mutta tällä hetkellä sen ohjelma vastaa käsityksiäni kuitenkin merkittävästi Persuja enemmän.
Eduskuntapuolueiden suhteen me tolkulliset EU-kriittiset koemme itsemme kodittomiksi, jolloin äänemme saa kuka milloinkin. Ja uskoisin meitä olevan merkittävä osa suomalaisista. Ilman muuta merkittävämpi kuin Perussuomalaisten äänestäjiä.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset eivät ole yksinvaltiutta, vaikka pitkäaikainen puheenjohtaja meillä onkin.
Me jäsenet saamme tuplaten sillä frekvenssillä vaihtaa puheenjohtajaa kuin mitä eduskuntaa voipi tuulettaa.
Jos siis haluat puheenjohtajavaihdoksen niin sinun tulee liittyä jäseneksi – ja äänestää jotakuta toista puheenjohtajaehdokasta. Esimerkiksi Joensuun puoluekokouksessa puheenjohtajuus meni äänestykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Persuille on laskettava plussaksi keskustelun herättäminen ajankohtaisista aiheista kansantajuisesti. Vennamon Veikon hengen herättäminen olikin ihan hyvä juttu. Miinuksena voi nähdä aatteen ja innon yht’äkkisen lopahtamisen
Kävi siis samalla tavalla kuin SMP : lle aikoinaan. Toistaako historia itseään niin pitkään, kunnes virheistä opitaan ?
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen pyrkinyt ainakin kansantajuisuuteen. Katson, että termeillä ja käsitteillä knoppailu ei edistä kovin hyvin tavotteiden toteutumista.
Into ei varmaankaan ole laantunut, mutta akuutit tilanteet vievät palstamillimetrit. Eurokriisi ei ole kadonnut minnekään, mutta turvapaikka- ja siirtolaisuuskriisi ovat vieneet otsikoita.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyajan politiikan ongelmana nähdäänkin usein se, että talouspoliittisissa päätöksissä on niin vähän liikkumavaraa, että kaikki puolueet joutuvat tekemään suunnilleen samat päätökset ideologisista eroista huolimatta. Jos esimerkiksi demarit olisivat nousseet hallitukseen Kokoomuksen sijasta, niin suunnilleen samat leikkaukset olisi kuitenkin nähty. Ainoa ero olisi ehkä siinä, että sotessa ei olisi kunnallisia terveydenhoitopalveluja yksityistetty, niin kuin nyt ollaan tekemässä.
Kun talouspolitiikasta ei voida tehdä vaihtoehtoisia päätöksiä, niin politiikka keskittyy sitten elämänpolitiikkaan, eli elämäntapavalintoihin ja niihin liittyviin arvoihin. Esimerkiksi joku kasvissyönti voi nousta poliittiseksi kysymykseksi.
Lopulta ei ole vaihtoehtoa eurolle ja Euroopan Unionillekaan, sillä talous kuitenkin kansainvälistyy koko ajan kiihtyvällä tahdilla, ja kansalliset päätökset eivät yksinkertaisesti toimi silloin, kun talous toimii Euroopan laajuisesti ja sitäkin laajemmin. Talous on entistä globaalimpaa, eikä sillä ole enää väliä, joudutaanko devalvaatio tekemään ulkoisena devalvaationa vain sisäisenä devalvaationa.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta taas Suomen talous ei yksinkertaisesti toimi. Se ei toimi myöksään ”Euroopan laajuisesti”.
Se ei ole toiminut moneen vuoteen, ja olen aikanani ratkaisuvaihtoehdon esittänyt. Se ei ole kelvannut suomalaisten enemmistölle, joten en voi tehdä muuta kuin tyytyä enemmistön päätökseen halua leikata ja siksi yrittää säilyttää yhteisvaluutan jäsenyys.
Ilmoita asiaton viesti
”Talous on entistä globaalimpaa, eikä sillä ole enää väliä, joudutaanko devalvaatio tekemään ulkoisena devalvaationa vain sisäisenä devalvaationa.”
Sillä taas on väliä toimiiko sisäinen devalvaatio ja tähänastisesta voisi päätellä ettei tällä mitään saavuteta. Globalisaatiolla ei ole merkitystä Suomen sisäpolitiikkaan jos putoamme markkinoilta.
Ilmoita asiaton viesti
#18. On tasan tarkkaan nähty, mihin kurjuuteen EMU- ja eurojäsenyys on Suomen vienyt. Päin Prinkkalaa ja hunningolle, josta ei näytä olevan enää paluuta sisäpoliittisten riitojenkaan vuoksi.
Hyvinvointivaltiopuheet ovat poliittista ja papukaijamaista höpö-höpö-mantraa. Suomella ei näytä joidenkin tahojen mielestä olevan mitään halua vaurastua. Niiden mielestä Suomi on ilmeisesti tehty nyt hyvin liittovaltiokelpoiseksi: taloudellis-poliittinen-juridinen itsemääräämisoikeus ja oma raha poistamalla. He haluvat ilmeisesti keskitettyyn, federalistiseen ja ylikansalliseen määräysvaltaan eli EUROSTOLIITTOON velkaunionin kautta. Minä en. Entä muut?
EI-EMULLE Sixten Korkmankaan kirjassaan: ”Euro,valuutta ilman valtiota”.(Sivut 158+153):
– Nykymuotoinen EMU on ollut Euroopan kannalta huono ratkaisu.
– Ajatusta, että Euroopan pitäisi polkaista pystyyn liittovaltio rahaliiton pelastamiseksi, voi kuitenkin syystä pitää epärealistisena ja jopa absurdina…fiskaalinen unioni käy käsikädessä poliittisen unionin kanssa.
– Pitkälle vietynä ylikansallinen budjettikuri on illuusio.
– Yhteisöllä ei ole käytettävissään voimakeinoja kansaa vastaan, joka demoktraattisessa järjestyksessä kieltäytyy noudattamasta Brysselissä annettuja käskyjä.
– Moraalikato vallitsee EU/EMU/EKP:ssä.
– Euroopan maiden heterogeenisuus tiedettiin jo unionia ja EMUa perustettaessa… ym. mielenkiintosta..Poliittinen euro ja EMU on pankkimaailman/ plutokratian eli rahavallan hanke!!
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, euroopan integraatiossa on ongelmia ja nuo kaksi mainitsemaasi ovat just ja nyt ne päällimmäiset.
Toisaalta edellinen ongelma syntyi jo ennen euroa, kun muurit murtuivat tai kansanjohtajia laitettiin muurille. Sitä ennen voidaan mennä vuosisatojen saatossa aina Pax Romanan aikoihin.
Euroopan eriarvoisuus on pysyvä olotila, toistaiseksi. Saksa ja muut suuret saivat oman Meh’inkonsa. Romania, Bulgaria jne. saivat narua talouskasvulleen just sen verran, että saavat hengittää.
Tarkoitan vain, että kysymys on paljon syvällisempi, kuin rysselin sopimukset. Kyllä täällä kilpaillaan edelleen siitä kuka saa olla tasa-arvoisempi euroopan valtio kuin toiset.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös persut niissä ”tärkeissä asioissa” ole aivan muun hallituksen kanssa samassa ruodussa? Mitä yhteistä sinulle on jäänyt persujen kanssa?
Ilmoita asiaton viesti
Paljonkin. Esimerkiksi minua ei bännätä sen vuoksi, kuten ystävääni, joka meni kysymään J. Vartiaiselta (kok.) muistelmia EMU-työryhmästä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka oli ystäväsi ja mistä hänet bännätttiin? J. Vartiainen oli Suomeen muuttaessaan vielä demari eikä varmaankaan ollut 90-luvulla Ruotsissa asuessaan mitenkään osallisena Suomen EMU-työryhmiin.
Ilmoita asiaton viesti
Hän kertokoon ihan itse (olen vain sivustaseuraaja, ja siten asianosaton). Kyse taisi olla ns. Calmforsin raportista Suomelle tehty ja kauniisti siistitty Jukka Pekkarisen raportista.
Ilmoita asiaton viesti