Miksei Eurooppa saisi olla Eurooppa?

Brittien kansanäänestys heidän EU-jatkosta on tulossa, eikä tulosta vielä tiedetä. Niin kiperä tilanne on. Arvostetun talouslehti Financial Timesin koostama "mielipidekyselyiden kokonaisuus" antoi EU:n hyvästeleville briteille jo johtoaseman. Vielä muutama kuukausi sitten EU-EUforiset voimat olivat niskan päällä ja kaikki olivat tyynesti. Nyt näyttääkin siltä, että britit voivat jopa lähteä EU:sta.

Tulos on vielä hämärän peitossa. Sen sijaan EU-fanaatikot ovat jo alkaneet laatia listoja siitä, miten "pettureita rangaistaan".

 

EU yrittää pitää kulissinsa

Mafiosot ovat elokuvissa tehneet "varoittavia esimerkkejä", jotta niskuroijat pysyvät kuuliaisina Don Corleonelle. EU on jo lähtenyt tälle linjalle. Se päätti tehdä kreikkalaisista "varoittavan esimerkin", että syöksytte kurjuuteen, koska pankkiirinne ottivat vastaan ranskalaisilta-, saksalaisilta- ja brittipankeilta luottoa.

EU päätti viitata kintaalla sen noin 11 miljoonalle asukkaalleen. Ärähdin jo kauan sitten, että tällainen peli ei vetele. Minun opponentit tietysti toistivat Messias Kataisen sanomaa, että nyt pelastellaan suomalaisia työpaikkoja, ja että autamme kreikkalaisia. Jo Hitler kuulemma totesi, että pajunköyden tulee olla tarpeeksi paksua, että se maistuu. Niin kävi. En ihmettele ummetuslääkkeiden reipasta mainostusta suomalaisilla tv-kanavilla.

EU yritti toki pelotella islantilaisia raamatullisilla heinäsirkkalaumoillaan, mutta islantilaiset äänestivät valtaan ne tahot, jotka nauroivat EU:lle partaansa. Pääministerinsä totesi, että väistivät EU:n ampuman luodin.

Tekisikö EU myös briteille saman? Syöksisikö EU britit tuhoon ja kurjuuteen, kuten kreikkalaisille tekivät? Tulisiko saksalaiset taas näyttmämään briteille sen, että missä se kaappi seisoo. Kuka käskee, "ja mitähäh?"

 

Mitä se terrori on?

Pelottelukampanja, siis puhtaasti terrorismi, on toki julkisen vallan yksityisomaisuutta. Muut maat ottavat niin herkästi kantaa siihen, miten muut äänestävät.

Mafiososarjoja seuranneet osaavat taas sanoa, että "jos ei tehdä niin kuin minä haluan, niin…"

Tämän tason terrorin edessä soisin joka ainoan antautuvan vallanpitäjille, että teloittakaa minut, minun omaiseni ja vaikka kaikki. Koska ei se ole EU:nkaan intresseissä holhota niskureita. Sen pitäisi olla Unioni, joka takaa rauhan Eurooppaan. Eikö pitäisi?

 

Mitä EU:n tulisi olla?

Olen kirjoittanut jo aikoja sitten, että EU:n tulisi olla vapaaehtoistalkoot. Ne, jotka haluavat jotain, käyvät kauppaa. Ei siihen direktiivejä tarvita. On helpompaa asettaa omat ukot ja akat tuomiolle (ministerit), jos he sössivät.

Britit keskustelevat nyt siitä, että pitäisikö manner-Eurooppa ottaa kauppakumppanina vai tuomarina. Jos ns. Brexit (eli britit äänestävät itsensä ulos EU:sta) toteutuu, niin se on kansan viesti päättäjille.

Sama tapahtui aikanaan itärajan takana, kun viimeinen tsaariperhe eli. Mielenosoittajat olivat tulleet paikalle sanoen, että me rakastamme sinua tsaari, mutta haluaisimme leipää. Tsaari neuvotteli hetken turvallisuusasiantuntijansa kanssa ja päätti teurastaa mielenosoittajat.

Miksei EU siis voisi olla elin, jossa vapaaehtoiset tekevät sopimuksia keskenään? Miksei se voisi olla forumi, jossa eurooppalaiset valtiot saisivat keskustella asioista? Miksi sen pitää olla niin, että liittokansleri Merkel sanoo, että ovet auki? Kun Merkel sanoi noin, niin onko meidän muiden sitten otettava elättejä kontollemme?

Integroikoot keskenänsä. Minä äänestäisin Suomen eroa EU:sta ja eritoten eurosta. JOS EU:sta tulee joskus hyvä EU, niin jatketaan jäseninä. Uskoisin, että se Brexit avaa viimein unelmahöttöisten silmät.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu