Vähemmistön hallinnoima Eurooppa
Jo toinen merkittävä kanne jätettiin brittien oikeuslaitoikselle aiemman kanteen jälkeen pelkästään Brexitin (Yhdistyneen kuningaskunnan eron Euroopan unionista) vuoksi. Näin kertoo muun muassa arvostettu uutistoimisto Reuters.
Taktiikka ja strategia ontuu. Ensinnäkin, jos brexit-kansanäänestys oli jo alun pitäen huono, niin laillisuuskysymykset olisi pitänyt nostaa jo ennen äänestystä esiin. Esimerkiksi hyvä kysymys oikeusasteelle olisi, jotta saavatko britit ylipäätään kertoa näkemyksistään yhtään mitään.
Äänestys pidettiin, ja brexit voitti. Pulinat pois, nyt toimeen.
Uudessa vetoomuksessa esitettiin muun muassa sitä, ettei puolueet pitäneet brexitiä vaalipuheissaan esillä. No voi nyt anteeksi, te herkkähipiäiset vähemmistöbritit: jospa menen kysymään, jotta kuinka moni puolue Suomessa kampanjoi miljardin euron lahjoituksesta Kreikalle vuoden 2007 eduskuntavaalien alla?
Maija Poppanen hoitaa hommat. Alakylä?
Ilmoita asiaton viesti
Kova on luotto Poppaseen.
Sukunimeni.
Ilmoita asiaton viesti
Ok.
Ilmoita asiaton viesti
Oleellista on myös se, että suu vaahdossa kansanäänestystä vaatinut puheenjohtaja, ja kansanäänestykseen suostunut pääministeri ovat eronneet. Koko likalasti ja siis, VASTUU, jätettiin ihan muille (toki pääministeri oli luvannut erota).
Seitsemän Päivää-demokratia edistyy, hyötyykö kansalainen?
Ilmoita asiaton viesti
Aivan, Renzi tosiaan erosi. Ihan omaa hölmöyttään tehtyään äänestyksestä luottamusäänestyksen. Totta sekin, ettei vasemmistolta löytynyt ”munaa” vuosiin hoitaa pankkejaan kuntoon, vaan kippasivat paskasaavinsa esimerkiksi Viiden tähden liikkeelle.
Demokratia-käsitys on mielenkiintoinen. Epäilyksesi ehdottaa, että Suomen olisi tullut jättäytyä EU:n ulkopuolelle vuoden 1994 kansanäänestyksen jälkeen, koska se älykäs vähemmistö tiesi kumminkin paremmin. Olen samaa mieltä. Olin tuolloin typerää enemmistöä. Eheydyin myöhemmin.
Ilmoita asiaton viesti
ok.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratia on vaikea asia. Ja näyttää siltä, että ne, jotka sitä väittävät puolustavansa, ovat sen ehkä pahin uhka.
Ilmoita asiaton viesti
Miten niin ”ehkä”?
Ilmoita asiaton viesti
Federalistit ovat kovasti pettyneitä brexitiin ja muihin tuoreisiin uutisiin. Lohdutukseksi voin kertoa että näitä pettymyksiä tulee paljon lisää ihan lähitulevaisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Uskotko tosissasi, että paluu itsenäisiin kansallisvaltioihin on enää mahdollista, koska varmaan jo puolet Euroopan väestöstä on tullut muualta. Federalistit, vai olisiko tarkempi osoite NWO, on voitolla.
Ilmoita asiaton viesti
Renzi sen totesi: äänestys ”eliittiä” vastaan. Ja takkiin tuli. Se, mitä italialaisille piensijoittajille tehtiin oli yksinkertaisesti arveluttavaa pankkibisnestä.
Mutta nyt tilattujen uutisjuttujen pariin.
Ilmoita asiaton viesti
”Uskotko tosissasi, että paluu itsenäisiin kansallisvaltioihin on enää mahdollista”
En nyt muuta mahdollisuutta näe, liittovaltio on out, ei mikään maa sijoita niin huonoon tuotteeseen mitä EU on tähän mennessä osoittanut. Mitä ihmettä tarkoitat Euroopan muuttoliikkeellä, ei täällä sentään puolet uuseurooppalaisia ole, hyvä jos 10% ja nämä lähinnä siirtomaiden tuottamia.
Ilmoita asiaton viesti
Kansallisuus on ollut kovassa nosteessa jo monta vuotta, EU taas ei. Mikä saisi kehityssuunnan muuttumaan nopeasti ? Samaa trendiä jatketaan todennäköisesti ja seurauksenaan tullee olemaan EU n olomuodon muuttuminen t. hajoaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Nopein, ja varmaankin ainoa tällainen asia on se, että EU alkaa noudattaa toisinajattelijoiden politiikkaa.
EU on jo lähtenyt tälle tielle. Lisää vain painetta lapaan ja virtaa poskeen. Samahan se on ketkä ajavat kansalaisten tahtomaa politiikkaa, kunhan sitä ajetaan.
Valtaapitävät ovat heränneet siihen tosiasiaan, että jos he eivät edistä kansalaisten haluamaa linjaa niin heidät vaihdetaan. Jää kampaviinerit ja Madeiralta roudatut viiriäisen munat syömättä.
Ilmoita asiaton viesti
#12
Varmaankin juuri noin. Parempi saada edes joskus niitä kampaviinereitä Brysselissä, tai Strasboroghissa kuin saada potku 48 nron Janne-saappaalla perseeseen. Tämän on hoksannut myös elitistinen EU n omista eduistaan huolissaan oleva aatelisto.
Ilmoita asiaton viesti
>>Äänestys pidettiin, ja brexit voitti. Pulinat pois, nyt toimeen.<<
Heh. Briteistä itsestään tuo on kiinni ja eroa kannattaneet tahothan siellä ovat vallassa. Vaan silti ymmärrän oikein hyvin, miksi Brexitin toteuttaminen kestää ja saattaapa vielä vesittyä kokonaan.
Brexit kun oli alkujaankin yksinkertaisesti idioottimainen ajatus.
Britanniassa on äänestyksen jälkeen viisaus selvästi kasvanut. Jos äänestyspäätös voidaan vielä mitätöidä (vaikkapa Britannian korkeimmanoikeuden päätöksellä), niin todennäköisesti se mitätöidään. Ja jos ei voida, niin ainakin eroilmoitus venytetään niin pitkälle, että neuvottelujen tulokset ovat saatavilla vasta parlamenttivaalien jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Äänestys oli neuvoa-antava kansanäänestys. Brittien parlamentti voisi ihan hyvin kävellä sen yli, mutta ei uskalla.
Ilmoita asiaton viesti
Saattaapa uskaltaakin, jos sillä estetään mm. Iso-Britannian hajoaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Vieläkö olet näin itsevarma asiasta?
Ilmoita asiaton viesti
Varovasti Henri! Seuraavaksi Juha ”väärässä aiemminkin, mutta edelleen varma asiastaan” Riipinen valittaa ylläpidolle asiattomasta kommentistasi.
Ilmoita asiaton viesti
Suurin huolenaiheeni on loppujen EU-maiden kypsyys tässä kohtaa. Riitely sementoi sen, etteivät britit ole tulossa takaisin.
Yleisemmin EU:ta tarkastellessa huomaan, ettei se ole kyennyt uudistumaan tarvittavalla tavalla voidakseen pysyä kasassa näin monen hyvin erilaisen valtion kanssa.
Pidän aina vain todennäköisempänä EU:n luhistumista. Ranskan ja Italian tilanne tulee olemaan merkittävä, ja saatamme päästä todistamaan planeettamme suurinta ”konkurssia”.
Eli jos me pohjoiset maat emme suostu ruokkimaan eteläisiä maita tästä ikuisuuteen, niin euron mukana kaatunee koko EU:kin.
EU:n puolustajilla on valitettavan heikolla pohjalla tieto siitä, mitä tämän instituution ylläpitäminen vaatii meiltä. Jotkut toki tietävät, mutta eivät uskalla kertoa sitä kannattajilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Brexitistä koituisi briteille niin paljon ongelmia, etten usko, että siitä tulee lopuksi mitään. Katso esim. tämä:
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brit…
Ilmoita asiaton viesti
Joo, on toki totta, että muut EU-maat voivat lapsellisesti kiukutella. Tätä vauhtia koko EU lakkaa olemasta.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs vapaakauppaa tuo on kun siitä pitää maksaa? Tuo vapaakaupan hinta on siis kuin tullimaksu. Nämä maksut luonnollisesti siirtyvät tuotteiden hintoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Vapaakauppaa käydään vapaakauppa-alueen maiden kesken. Norja maksaa, koska ei ole EU:n jäsen, muut maksavat tuon osana jäsenmaksuaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Vapaakauppaa käydään vapaakauppa-alueen maiden kesken.”
Niin, Suomi maksaa muuten vaan, ihan siitä ilosta että saa maksaa. Kaikkien rahat on yhteisiä kuten aina sosialismissa paitsi jos voittoa tulee niin ne jaetaan sisäpiirin kesken.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se vastikkeetonta rahaa ole. Suomi maksaa mm. siitä, että voi vapaasti käydä kauppaa päämarkkina-alueellaan.
Ilmoita asiaton viesti