Eurooppamme tukehtuu

Vuoden 2017 eurooppalaisista vaaleista huomio kannattaa kiinnittää eritoten Ranskan vaaleihin, Pidin brexitiä ja Donald Trumpin voittoa erittäin mahdollisena, mutta mitäpä itsestäänselvyyksistä meteliä pitämään?

Olen oppinut, ettei kantaväestön lisääntymiseen kehottavaan kirjoitukseen ole aihetta, joten kehotan sitten möksäämään täydellä, kun miehenne Urheiluruudun jälkeen kysyy, jotta naidaanko. Esitin, että horioppia, jos haluamme pitää kulttuuristamme kiinni. Se ei kelvannut.

 

Ranskan vaalipakka sekaisin

Euroopan sairaan nykytilan voi huomata Ranskan presidentivaaleista. François Fillon Sleepy Sleepersien sanoin ottaa kiinni "siitä mistä saa".

Esimerkiksi se, mittä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää poissa laskuista – eli "kahden nopeuden Eurooppaa" on se, mitä istuva presidentti Hollande pitää välttämättömänä, ja jos se ei toteudu niin "Eurooppa räjähtää".

Sipilän ovat ehtineet tuomita jo Saksan ja Ranskan istuvat pääministerit. Heidän mielestään Valkoisen kirjan euroalueen liittovaltion visiot ovat Euroopan komission mieleen.

Mutta mitä Ranskan tilanne voi opettaa?

Jos olet umpifederalisti, eli haluat viljellä suomalaisten verorahat pitkin Eurooppaa, et juuri mitään. Olet vain ideologisesti sokaistunut.

Meillä on ihan mahdollinen skenaario saada Ranskan vaaleissa "uppati-tulos". Ja Italiastakin, jahka siellä äänestetään.

 

Eurovastaisuus teiltä perittyä

Näitä minuun ärsyyntyneitä lukijoitani olen toki hieronnut eurovastaisuudellani heidän naamojaan. Toisaalta, ne eniten tunteiden palossa euroa puolustaneet demaritkaan eivät ole luopuneet kannoistaan. Mikään ei auta, umpidemari on liian umpidemari.

Ymmärrän, että tällaisen pitkätukan oikeat havainnot suututtaa. Se porukka, joka kuitenkin maksaa lähikaupassa ostoksensaan, kattaa about yli 99 prosenttia kaikista ostoksistaan. Eli pari kahvilakuittia Kreikassa on riittävä syy ottaa kiky-sopimuksia päin naamaa? No, prioriteettinsa kullakin. Ja samallahan saa rampautettua Kreikan taloutta, mikä sen jalompaa?

Jos minä vihaisin yhtä palavasti kreikkalaisia kuin te, niin minäkin puoltaisin Kreikan "tukipaketteja". Osa rahoista, noin 5 prosenttia päätyi kreikkalaislle. Onneksi nekin viisi prosenttia päätyi tukipaketteja hyväksyville politiikoille. Oli siis ihan oikein, että jos ei 10 miljoonan väestöstä noustu ahdingosta kansanedustajaksi niin paska jatkukoon.

Onneksi demarit voivat luottaa omiinsa.

 

Oliko euroon liittyminen virhe?

Kysymys on tärkeä. Mitä ilmeisimmin se sitä oli, mutta voisimmeko erota eurosta (sanoin jo vuosia sitten, että bye-bye, eikä kaipaamaan jäädä.)

Silloin kun aloitin eurovastaisen kampanjani muutamien muiden toisistamme riippumattomien sotureiden kanssa, keskustelu junnasi siinä, miten ihanaa se euro oli.

Mutta yllättäen palstat täyttyivät tällaisista kirjoituksista:

http://www.talouselama.fi/uutiset/euro-on-vuosisadan-virhe-3456641
https://www.suomenuutiset.fi/kansantaloustieteen-professori-euro-oli-vir…

http://www.hs.fi/talous/art-2000003992942.html

Tärkein kysymys onkin, jotta montako uutta eurovastaista heeboa tällaisilla kirjoituksilla tavoittaa?
 

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu