Mitä miljardilla saa?
Oletko koskaan miettinyt tarkasti pohtien, jotta montako jäätelötötteröä saisit miljardilla eurolla ostoskeskuksen etupihalla olevasta jäätelökioskista? Loogisesti päättelevä ihminen ymmärtää miljardin euron olevan niin käsittämättömän suuri määrä rahaa, että se on parempi pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
Miljardi on tuhat miljoonaa. Eli miljardilla saisi tuhatkertaisen määrän jäätelöä. Miljoonakin saattaa kuullostaa hankalalta konseptilta. Edetään samaan tapaan: montako jäätelötötteröä saisit tuhannella eurolla? Jos vaikka sovitaan tötterön hinnaksi 4 euroa, niin tuhannella eurolla tötteröitä tulee 250. Miljoona tarkoittaa tällä jäätelöhinnoittelulla 250 000 tötteröä. Miljardi taas 250 miljoonaa tötteröä.
Toisaalta tuolla miljardilla eurolla saa velkaa miljardin euron verran. Velkaa, jonka takaisinmaksua on ymmärretty pidentää kymmeniä vuosia.
Numerosokeus jakoi uskottavat ja epäuskottavat kahteen leiriin
Tavallinen ihminen taitaa absoluuttiset, kuten myös suhteelliset, luvut alle kymmenen luvuilla. Jos vaikka alle kymmenen linnun parvi laskeutuu lahdelle lepäämään niin ihminen osaa nopasti laskea lintujen lukumäärän. Seitsemän lintua näyttää jo erilaiselta kuin viisi lintua. Sen sijaan parven kokoeron 50 linnun ja 70 linnun välillä on likimain mahdoton "laskutehtävä". Entä 500 miljoonan ja 700 miljoonan linnun parvi?
Ihmisten kyky ymmärtää hyvin pieniä tai hyvin suuria lukuja intuitiolla on vaikeaa. Lisäksi me olemme hyvin huonoja arvioimaan lukumääriä jo opittujen asioiden kanssa. Hyvin moni arvaisi väärin kysyessäni vaikka sitä, montako kuuta Saturnuksella on. Ja melkoisen moni arvaisi väärin saadessaan asetettuaan arviolleen ala- ja ylärajan.
Miljardi euroa on siksi vaikeaa käsittää. Paljonko se oikeasti on? Miljardilla eurolla saisi muun muassa:
- 62 500 aikuisen turvapaikanhakijan vuosikulut katettua.
- 7 suurmoskeijaa Suomeen.
Miljardi euroa lähetettiin sen sijaan länsimaisille pankkiireille, joskin muodollisesti Kreikan kautta, vuonna 2010. Sitäkin uutisoitiin, kun saimme muutaman miljoonan takaisin korkotuottoina. No, korkotuotoista on jo osapuilleen luovuttu kokonaisuudessaan ja lisää rahaa on uponnut samaan europrojektiin.
Minun on vaikea kuvitella maailmanhalaajien huolta suurmoskeijahankkeen tyrskyistä, koska he ovat jo valinneet laittaa seitsemän moskeijan rahat pariisilaisten pankkiirien samppanjajuhliin.
Politiikassa on kyse prioriteeteista. Olen sen vuoksi äänestänyt ahkerasti, jotta se miljardi euroa olisi tullut käytettäväksi muihin kohteisiin. Hyväksyn sen, että muut halusivat rahat ojentaa pankkiireille. Sen sijaan en jaksaisi kuunnella sitä kiky-napinaa ja vanhusten huollon takkuamisista. Olisittehan te voineet äänestää aikanaan ne tyypit valtaan, jotka olisi torpanneet pankkiirituet ja kanavoida ne rahat vaikka vanhusten huoltoon.
Itsehän valitsimme.
”Mitä miljardilla saa?”
Tuo riippuu todella paljon missä maassa aikoo miljardin panna menemään.
Suomessa sillä saa aikas vähän mitään järkevään hintaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Olisittehan te voineet äänestää..”
Ja kenties laittaa alulle dominoefektin. Jälkiviisastelu on turhaa kun ei tiedä mihin se toinen vaihtoehto olisi johtanut.
Ilmoita asiaton viesti
Kukahan täällä jälkiviisastelee? Mutta, mutta… Kun nyt alkaa näyttää siltä, että tällä kertaa Italia eroaa ensin, niin siitäkö ei tule dominoefektiä?
Viime eurokriisissä 90-luvulla Suomi lensi ensin pihalle. Italia tuli reippaasti toki vanavedessä.
—
Pointtini oli, että nyt on sitten turha itkeä näiden kikyjen ja vanhushuollottomuuksien perään. Olkoot koulut, sairaalat ja virastot homeessa.
Tämä vaihtoehto tiedettiin, että mihin se johtaa. Joskus hyppy tuntemattomaankin on parempi vaihtoehto kuin hyppy paskakasaan. Niin suureen, että siihen jätökseen tukehtuu.
Ilmoita asiaton viesti
”Kun nyt alkaa näyttää siltä, että tällä kertaa Italia eroaa ensin, niin siitäkö ei tule dominoefektiä?”
Katsottaisinko nyt ensin eroaako Italia. Varmaa on vain että Turku paloi;)
Ilmoita asiaton viesti
Eroaa. Kyse on vain ajasta, jotta milloin. Jos ei kymmeneen vuoteen eroa niin muistuta minua: esitän ihan rohkeasti anteeksipyyntöni kerettiläisyydestäni.
Ilmoita asiaton viesti
No eiväthän ne italialaiset halua erota, mitä nyt joku populisti erosta pössöttää. Ei tullut jytkyä Wildersille ja ainakin gallupeissa on Marine Le Peninkin kannatus ropissut. Se tietty jää nähtäväksi pitävätkö Ranskan gallupit paikkansa.
Eikä ole tarvetta pyytää anteeksi, mielipiteitähän nämä ovat puolin ja toisin.
Ilmoita asiaton viesti
Voisin toki kirjoittaa lisääkin Ranskan vaaleista. Äänestysaktiivisuus on mielestäni korkein tulokseen vaikuttava tekijä.
Miten muuten itse äänestäisit 7.5., jos toisella kierroksella saisit valita joko-tai:
Marine Le Pen
Jean-Luc Mélenchon
—
Ymmärtääkseni kyse oli kuitenkin Italiasta, eikä mistään wilderseistä? Italiassa on varsin hyvin mahdollista se, että ensi vuonna hallituksessa on 5 tähden liikettä, pohjoisen liittoa ja forzaa. Voi toki olla, ettei hallitus ole tuonlainen. Jäänee nähtäväksi – ja siksi eurooppalainen politiikka on mielenkiintoista seurattavaa. Tämän kaiken jännityksen minulle(kin) tarjoaa kukas muu kuin yhteisvaluutta euro. <3
Ilmoita asiaton viesti
Äänestysprosentiksi on veikkailtu 66, mutta sekin vain arvio. Le Pen on joissain gallupeissa lievästi pudonnut kärkisijalta, mutta neljän kärki on niin tasainen että 20. päivän TV-tenttikin voi ratkaista.
http://www.europe1.fr/politique/presidentielle-mel…
Jos vastakkain olisivat Le Pen ja Mélenchon niin eiköhän siellä toistuisi kääntäen 2002 vaalit, joissa Chirac vai vasemmistopuolueilta ääniä pappa Le Peniä vastaan.
Ja se Italiakin on katsomatta.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkailuja, totta kai. Mutta jos mainitsemasi luvut aktualisoituvat niin olisiko kyse ”oudosta ilmiöstä”?
Mitä ehdokkaita patamustaporvarilla on, jos/kun Fillon rypee keskenään skandaaleissaan?
Myönnetään, että koko kampanja Ranskassa on ”likainen”. Ilmeisesti tämä on uusi normi.
—
Mélenchon kelpaisi eurovastaisuudellaan oikein hyvin Ranskan presidentiksi. Myönnetään, etten oikein sulata vasara ja sirppi -porukoita, mutta tässä kohtaa tarkoitus pyhittäisi keinot.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan siellä melko tasaista kun Le Penin kannatusluvut näyttävät pudonneen, ei siitä ole kovin kauan kun oli 28 %.
Kaipa ranskalaiset ovat tottuneet skandaaleihin, ei tunnu häiritsevän sekään että EU krävää Front Nationalilta avustajien palkkoihin väärin perustein käytettyä rahaa ja perii niitä Le Penin palkasta. Eikä tämäkään viime kuun alussa julkaistu
France’s Marine Le Pen loses immunity over violent ISIS images
The move, formally confirmed Thursday, will allow French prosecutors to investigate Le Pen over tweets she sent in December 2015 that showed images of killings by ISIS militants.
French law prohibits the distribution of violent images or incitement of terrorism.
Viikon kuluttuahan selviää ketkä 2. kierrokselle pääsevät.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä on Le Pen jatkossa. Kulmakarvojani nostatti EU-vastaisen Jean-Luc Mélenchonin rynnistys.
Toinen seikka: eipähän tarvitse veikata, että tuleeko Ranskaan tasavaltalaisten tai sosialistien presidentti.
Jotain tapahtuu koko ajan. Miksi se on joillekin niin vaikeaa nähdä?
Ilmoita asiaton viesti
Tiedän varmuudella, ettei Henri jälkiviisatele, vaan vastusti jo ensimmäistä Kreikkapakettia ja kaikkia muitakin sen jälkeen.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Keitä ne tyypit olivat, jotka olisivat torpanneet pankkiirituet? Olihan heitä toki perussuomalaisissa ennen vaaleja , mutta niiden jälkeen ei juurikaan, ei aikakaan puolueen päättäjissä.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi potentiaalinen tyyppi kirjoitti minulle viestin numero #3.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs se suurmoskeija tähän kuuluu? Ei sille ole aikeissa valtion tai kaupungin rahoitusta. Vai pitäisikö Bahrainista kysyä, että voisitteko te rahottaa Suomen koululaitosta sen moskeijan sijasta?
Ilmoita asiaton viesti
Se oli esimerkkinä tässä sen vuoksi, jotta ihmiset ymmärtäisi suuruusluokkia.
Mitä olen islamistiterrori-iskuja vastaanottaneiden maiden päättäjäulostuloja seurannut niin nimenomaan siellä mielummin tehtäisiin julkisin varoin toimivat uskonnolliset pyhätöt ja temppelit, sekä valittaisiin sellaiset ”maltilliset” puhemiehet näihin torppiin.
Mutta jos Bahrain ei rahoita, niin Isis on varmaan melko valmis rahoittamaan ja valitsemaan puhemiehet.
Kumpi on siis mielestäsi parempi rahoittaja: Isis vai Suomen tasavalta?
Ilmoita asiaton viesti
Ei riitä miljardi edes tupakoinnin haittojen kustannuksiin !
Tupakointi aiheuttaa haittaa terveydelle ja taloudelle monin eri tavoin. Terveydenhuollon kuormittuminen, tulipalot, sairauspoissaolot, ennenaikaiset kuolemat sekä tulonsiirrot kuten sairauspäivärahat maksavat noin 1,5 miljardia, arvioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreessa raportissa ”Tupakoinnin yhteiskunnalliset kustannukset ja niiden arviointimenetelmät”.
Viinan läträäminen se vasta kallista on. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi haittakustannusten olevan 4−6,5 miljardia vuodessa, Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry sen sijaan arvioi kustannusten olevan 6-7 miljardia euroa.
Kustannukset muodostuvat pääosin alkoholin käytöstä aiheutuvista kuluista järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon, vankeinhoitoon sekä oikeuden, sosiaalihuollon, eläkkeiden ja sairauspäivärahojen kustannuksiin.
Mistä lie tullut sanonta ” Viina on aina hintansa väärti”.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei riitä miljardi edes tupakoinnin haittojen kustannuksiin !”
Eli jos Suomella on olemassa haittakustannuksia niin ei ole väliä jos otetaan muitakin turhia kustannuksia. Samaan konkurssiinhan kaikki menee.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä miljardilla saa? Saa ainakin kannatuksensa laskemaan alle puoleen.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015071320031195_u…
Ilmoita asiaton viesti
Luin pari vuotta sitten Commonwealth Fundin artikkelin,missä David Squires niminen kaveri vertasi USAn terveydenhuollon kuluja Sveitsin kuluihin.
80-luvun alussa niiden järjestelmät bkt suhteessa olivat yhtä kalliit ja siis maailman kalleimmat.
Tilanne muuttui dramaattisesti seuraavan 30 vuoden aikana.USAn menot ovat ylivoimaisesti suurimmat ja Sveitsi oli vielä kuluvan vuosikymmenen alussa kakkossijalla.
Jos USA olisi kyennyt säilyttämään menonsa Sveitsin tasolla niin rahassa mitattuna kumuloitunut säästö tarrkoittaisi, että pitkälti toistakymmentätuhatta
miljardia käsittävä liittovaltion velka olisi kuitattu ja kassassa olisi jopa parin tuhannen miljardin säästöt.
Sveitsi tarjoilee väelleen paremman terveydenhuollon.
Ilmoita asiaton viesti
Minä tyydyn vaan vastaamaan, että on melkoisen huvittavaa seurata kommenttipuheenvuoroja noin yleensäkin. Useimmin niistä herää käsitys, että onko kommentoijalla kaikki kotona….
Ilmoita asiaton viesti
Katso peili, mene Voima, sanoi hotelli Tammerin entinen hovi Grobowsky:)
Ilmoita asiaton viesti
Paljon auttaa, kun jakaa luvut 5.5 miljoonalla. Esim. lähivuosien hävittäjämenot ovat 3500€ / kansalainen Suomessa, kun taas Australiassa sama luku on 5000€. Eli suhteellisesti ottaen halvemmalla päästään. Voisi sanoa, että poliitikkomme todella ajattelevat kansalaistensa puolesta ja säästävät siten 1500 e, jonka voi jyvittää esim. kymmenelle vuodelle. 1500€ / (10 x 6000)€ (keskimääräinen veroaste) on 2.5% vähemmän veroja pelkästään siksi, että meitä ei pakoteta ihan niin jättimäisiin hävittäjäsatsauksiin kuin kaukaisen ja helteisen Australian poskettomat poliitikot…)
Ilmoita asiaton viesti
Ja jos tuo hankintameno poistetaan kymmenessä vuodessa kirjanpidosta, niin tuo 3500 € on 350 € per vuosi. Päivää kohden siis yksi euro. Rahaahan se on sekin, mutta ehkäpä Suomen ilmapuolustuksen kustannuksena ei välttämättä kohahduksen arvoisen summa. Maksaa saman kuin kolme savuketta.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjanpitoteknisellä ”poistolla” voidaan näprätä luvuilla ”sopivasti”, minkä varmaan tiesit itsekin.
En tietenkään väitä, että joka ainoa poisto olisi näpräystä. Jaksan uskoa, että poistoja lasketaan myös varsin oikeanlaisella matematiikalla.
Ilmoita asiaton viesti
Vai austraalian poskettomat politikot.Olin ausraaliassa komennuksella.Ihmettelin että kuinka kituniemestä kannattaa lähettää töihin täältä asti tavallista metallimiestä.Selvis,palkkani 16€.Paikallisen metallimiehen palkka yli 50€.Austraalialaisilla on ostovoima aivan eri luokkaa kuin meillä kituniemessä.Ja maahanmuutto politiikka kohdallaan.Siellä politikot ajanat kantaväestön etuja,toisin kun meillä kituniemessä.
Ilmoita asiaton viesti
Suurmoskeijalla on vasta kustannusarvio, joten ei niitä varmaan saa kuin neljä käytännössä. Edullisilla kimppahankinnoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on totta. Tyydyin ko. arvioon, koska parempaa tietoa ei ollut saatavilla. Asian pihvi ei kuitenkaan ollut suurmoskeijan hintalappu, vaan jokin ihan muu asia.
Kyse on valinnoista. Että mihin ne meidän rahat oikein tungetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikkapa, Hesaan, Turkuun, Tampereelle ..ja Lahteen.. oma moskeija! Niin ei olla mikään takapajula.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän keskustelun kehittymiseen eivät näytä vaikuttavan faktat, sarkasmi, huumori, kärsivällisyys (kuten tämä blogi), yksinkertaistus, etuviisaus tai jälkiviisaus, ei edes vastuu seuraavasta polvesta: Suomi pörrää paikoillaan sitten v:n 2010.
—
Ei taida auttaa sekään, mitä journalistipalkinnon pokannut Jan Hurri – tuon miljardin jälkeen – kirjoitti v. 2012 EVM:stä:
http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2…
”Suomen valtion on tarkoitus maksaa osansa EVM:n pääomasta. Ensi alkuun Suomen osuus EVM:n niin sanotusta maksetusta pääomasta on 1,44 miljardia euroa. Lisäksi Suomelle on määrätty 11,14 miljardin euron osuus niin sanotusta vaadittaessa maksettavasta takuupääomasta. Yhteensä Suomi sitoutuu maksamaan 12,58 miljardia euroa.”
Emme hahmota kovin hyvin suuruussuhteita, mutta lisäksi meillä on armottoman huono muisti. Siitä sakotetaan pian rajusti, olimmepa pöydissä tai ytimissä. Schengen-sakko oli vasta alkusoittoa.
Kun me pikku poikina kiusasimme joskus kyllin kauan isompia kulmakunnan karjuja, joku lopulta muistutti: ”Älkääs pojat leikkikö kuolemanne kanssa.”
Sen, ”arabialaisittain liioittelevan ilmaisun”, mekin tajusimme ja ymmärsimme lopettaa ajoissa, ennen kuin nenä oli punainen.
—
Hurri: ”Euromaat eivät saisi ottaa vastatakseen toistensa velkoja, mutta juuri tästä on kriisitoimissa ollut tähän asti kysymys – ja juuri tähän tarkoitukseen Suomenkin olisi tarkoitus luvata taas uudet 12,58 miljardia euroa.”
Ilmoita asiaton viesti
Onhan EVM rutkasti parempi liittovaltioelementti kuin aiempi ”ehvänsähvä” (EFSF) ja se näyttää myös tepsivän tällä hetkellä. Voisihan EVM:ää luonnehtia niin, että se on hyvä suoja ”pahan päivän varalle”, kuten meillä päin bruukataan aina sanoa.
Entä jos aina sataa?
Ilmoita asiaton viesti
Monet äänestivät persuja, jotka lupasivat, ettei rahaa lapioida EU:n pankkitukiin. Persut käänsivät heti takkinsa, kun äänet oli kuitattu ja valta-asema saatu. Tämä on niin absurdi kirjoitelma 😀
Turha syyttää kansaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän A. Stubb’in selityksen (helmikuu 2015) fiksuutta voi ajan kuluksi mietiskellä:
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish…
”Suomi on osallistunut eurooppalaisen talouskriisin hoitamiseen pelastaakseen yhteisen valuuttamme, euron. Seitsemän eduskuntapuolueen edustajat ovat olleet kahden vaalikauden aikana hallituksessa tekemässä kriisiin liittyviä päätöksiä puolustaakseen suomalaisia työpaikkoja ja Suomen taloutta.”
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on totta, ja myönnän sen aiheuttavan minulle henkistä tuskaa.
Kunnallisvaaleissa kansalaiset äänestivät ”välitilinpäätöksen”, ja mielestäni en todellakaan syytä kansaa tässä asiassa. Minusta tuo välitinpäätös on paitsi tarpeellinen, myös hyvä.
Se taas ei ole absurdiutta, että minulla on ääni kesäkuulle. Olen tuolloin jo iso poika (43) ja uskon voivani vaikuttaa omalta osaltani siihen, miten Suomen kiinnostavin puolue jatkossa toimii.
Ilmoita asiaton viesti
Miljardi on kuitenkin halpa hinta turvallisuustakeista?
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti, jos se pitäisi paikkaansa. Saisinko vastauksen tähän yksinkertaiseen kysymykseen:
kumpi on mielestäsi parempi turvallisuuden takaaja: puolustusliitto Nato vai yhteisvaluutta euro?
Ilmoita asiaton viesti
Aikanaan markkataloudessa ja valuutan heikentyessä tuo miljardi paloi helposti muutamassa päivässä kun tuontihinnat kohosi. Maksumiehenä varsinkin ne pienituloiset joille ei ole luvassa hyvitystä senaikaisista tulonsiirroista vieläkään. Läskilompakot toki lihoivat entisestään. Niillä rahoilla olisi monikin asia hoidettu mutta hoitamatta jäi.
Kreikalle on mahdollisuus nousta jaloilleen ja maksaa velkansa jos fiksusti asiansa hoitavat. Sensijaan noilta markka-aikaisilta rosvoilta rahoja ei saada takaisin koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Entäs Kreikan lisäksi Espanja, Portugali, Italia ja Ranska… mitä tulee valtavaan nuorisotyöttömyyteen?
Ilmoita asiaton viesti
Details…
Joskin melko ”ikäviä”.
Minun näkemyksen mukaan tämä ns. sosiaalinen kriisi tulee olemaan melko suosittu puheenaihe lähitulevaisuudessa. Muistaakseni olen aiheesta pari riviä kirjoittanutkin joskus.
Taisi tällainen koskea aihetta:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145534-…
Ilmoita asiaton viesti
Se on aina tupannut olemaan niin, että raha välttelee heikko-osaisia. Jospa tutkisimme valuutan heikentymisen ”tuhoisuutta”? Uskallan väittää, että valuutan heikennys markkinaehtoisesti on paljon parempi tapa, jos ja kun vaihtoehtona on miljardin (pun intended) hintalapun ”tarkistus”. Tarkistettavana on silloin palkat, jokaisen yksittäisen tuotteen tai palvelun hintalappu.
Mikä on mennyt Italiassa pieleen?
http://www.reuters.com/article/us-eurozone-economy…
Ilmoita asiaton viesti
Joo ei ihmiset tajua ollenkaan sitä, että mitä merkitsee kun Suomi ottaa 6 miljardia syömävelkaa vuosittain. Toki tuosta 1-2 miljardia menee nyt 2015 ”turvapaikkabisnekseen” pari- kolme vuotta vielä, mutta kun leikataan jostain samaan aikaan, se ihmisiä sylettää.
Vaikka minun pienen palkkani lomarahoista Kikyn hengessä. Vituttaa kun menee lomarahoista iso osa, mutta suuremman hyvän vuoksihan tässä ponnistellaan. En halua valittaa kun palkka tulee verorahoista.
EDIT:
Laskin väärin väsyneenä.
Jos 6 000 000 000 euroa jaetaan 30 000 eurolla (vuosipalkka jos tienaa 2400/kk), saadaan 200 000 vuotta. Jos 30k euroa vuodessa tienaava ihminen tekee 40 vuoden työuran, niin joka vuosi otetaan 5 000 ihmisen työuran bruttopalkan verran lisävelkaa pelkästään juokseviin kuluihin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ( julkinen velka ) ja suomalaiset ( kotitaloudet ) ovat velkaantuneet huomattavasti enemmän vuosittain, kuin tuon mainitsemasti 6 miljardia euroa / vuosi v. 2008 lähtien tähän päivään asti, ja vielä jatkossakin aina niin kauan, kun korot sen mahdollistavat. Oikea luku on yli 10 miljardin euron tuolla puoleen / vuosi.
Ilmoita asiaton viesti
Itse jaksan kummastella tämän ”turvapaikkabisneksen” etumerkkiä. Miksi ne ilmoitetaan kuluina (kuten linkkaamani maikkarin uutinen), kun sen piti ilmetä kansantaloudessamme vahvana tulona?
Ilmoita asiaton viesti
Miljardilla saa paljon. Luulisin, että Puolusutsvoimien määrärahoissa miljardi on iso raha. Nyt kuitenkin meidän politiikkomme ovat päättäneet näin!
Ilmoita asiaton viesti