Pelattiinko Merkelille käteen Musta Pekka?

Yli puolet saksalaisista haluaa uudet vaalit, Politico uutisoi YouGov-mielipidekyselyn tuloksiin viitaten. Vain hieman yli neljännes haluaa nykyisen hallituksen jatkavan. Vain alle kymmenesosa saksalaisista haluaa seuraavan hallituksen olevan CDU/CSU:n ja SPD:n suuri koalitio.

Varsinainen pommi on kuitenkin vihreillä. Vihreiden suosituin hallitus on vihervasemmistohallitus. Siihen kuuluisi Vihreät, SPD ja vasemmistopuolue Die Linke.

Vihreiden näkemys on merkittävä, sillä puolueesta on tulossa paitsi kuninkaantekijä, myös mahdollisesti Saksan suurin puolue.

Vihreiden menestyessä vaalit tällä tavoin, on liittokansleri Angela Merkelillä (CDU) tukalat paikat. Paljon kiitosta ja kritiikkiä saanut Saksan liittokanslerin ura voi loppua hyvin nololla tavalla.

 

Ennenaikaiset vaalit SPD:n käsissä

Sosiaalidemokraatit ovat saaneet lunta tupaan ja jäitä porstuaan viimeisimmissä vaaleissa. Pahiten puoluetta ovat moukaroineet demarien porvarilliset työmarkkinauudistukset vuosituhannen alussa, sekä toistuvat yhteishallitukset konservatiivien talutusnuorassa.

Puolue on kriisissä.

Andrea Nahles ilmoitti pian erostaan murheellisen eurovaalituloksen jälkeen. Puolueen puheenjohtajapaikka on tuulinen. Sille paikalle ei ole edes tunkua.

Toisin sanoen saksalaisten haluamat uudet vaalit, vihreiden vaalivoitto ja vihreiden halu saada SPD hallituskumppaniksi on suoranainen taivaan lahja demareille. Olisi umpihölmöä olla tarttumatta tilaisuuteen.

SPD:n ei tarvitse kuin jättää hallitus ja vihreiden kieltäyminen Jamaika-koalitiosta. Maassa olisi järjestettävä uudet vaalit. Toivottavasti niin, ilman nöyryyttäviä epäluottamusäänestyksiä.

Uudet vaalit ja vihervasemmistohallitus ikään kuin ironisesti kruunaisi Merkelin kaaottisen johtajuuden, mikä ulottui koko Euroopan kriiseihin. Merkel synnytti yhden vakavan kriisin ja pitkitti toista. Karmea tulos.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu