Italy… six points

Alkavalle viikolle on luvattu hieman tuulista markkinasäätä. Täältä voitte käydä katsomassa aika ajoin, miten Italian euroviisut etenevät. Todettakoon, että mitä alakuloisempi biisi, sitä korkeammat pinnat. Kuuden pisteen raja häämöttää. Seiskaan asti päädyttyään niin Kreikka, Irlanti kuin Portugalikin tähyilivät pelastusrengasta.

Myös nuo em. maat pohtivat hetken aikaa vitosen ja kutosen nurkilla, että millä melodialla valloitetaan pääministerimme (silloisen valtionvarainministerimme) sävelkorva. Muistakaa toki pinnojen suunnasta riippumatta hieroa masuanne ja sanoa: ”Nami, nami.”

MUOKKAUS: Italian pankeista Unicredit kannattaa pitää myös tarkkailun alla. Pankki läpäisi toki stressitestin, mutta sen omistus Italian valtion joukkovelkakirjoihin on hellyyttävät 140% suhteessa pankin CT1:een (Core Tier 1.) Italian velkakirjoja pankilla on taseessaan 49 miljardin euron edestä. Koska nämä eivät ole joka päivä tilitettävässä taseessa niin niistä voi Unicredit odottaa saavansa täyden markkinahinnan korkoineen. Ainakin joissain päiväunissaan.

Ranskalaisella pankkijätillä, BNP Paribas’lla on stressitestin mukaan 28 miljardia euroa Italian velkakirjoja, ja tuo määrä on osapuilleen puolet heidän CT1:stään.

Olettaisin, että EBA:n tekemä farssitesti on vasta nyt muuttumassa varsinaiseksi stressitestiksi.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu