Rappiomme syy on Aku Ankassa

Aku Ankkaa ei ole pitkäjänteisestä kannatuksesta huolimatta koskaan valittu eduskuntaamme ja nyt tämä narisevaääninen lintu on syössyt meidät henkisesti kaikkein alhaisimmalle tasolle. Täyteen rappioon. Aikaihmiset jaksavatkin vääntää alatyylisiä ja tyylitajuttomia heittoja ja vastauksena tulee ziljoona öhöhöhö-blogikirjoitusta satoine kommentteineen. Tällaisia asioitako me pidämme tapetilla ja nostamme huomion korkeimmalle korokkeelle?

Muistan lapsuudestani ja nuoruudestani Aku Ankan värikkään, osuvan ja rikkaan äidinkielen. Siis joskus 70- ja 80-luvulla. Aku Ankkaa mainostettiinkin joskus lasten kielihuollon yhtenä peruspilareista, eikä syyttä suotta. Sattumalta eräällä sukulaistapaamisella käsiini osui moderni Aku Ankka -lehti. Siinä oli paljon isoja sarjakuvaruutuja ja joillain sivuilla oli jopa puhekupla sisältäen tuikitärkeää informaatiota tyyliin juuri: ”Öhöhöhöhö.”

Oksetti. Kyllähän Aku Ankka sai aikanaan paljonkin vinoilua olevansa enempi aikuisviihdelehti pääsankarin viipottaessa ilman housuja pyrstö paljaana. Aku ei ollut sellaisesta moksiskaan vaan sai asiattomasta kritiikistä huolimatta äänivyöryjä. Mutta kun toistuvista yrityksistään huolimatta Aku ei tullut valituksi niin kosto on ovela: rappeuttaa suomalaiset. Se tapahtuu juuri siten, että kielihuolollinen peruspilari repäistään alta pois ja jäädään sitten odottelemaan tuloksia.

Mutta Aku on brändi. Vaikka se olisi miten juosten kustu julkaisu tätä nykyä niin traditionsa mukaan Aku vain menestyy entiseen malliinsa ja pystyy tavoittamaan mielikuvitusköyhällä kerronnallaan tuhannet lapset ja lapsenmieliset ja näin myrkyttämään heidän kieliasunsa.

Älkää siis enää äänestäkö Aku Ankkaa vaaleissa, vaan valitkaa kohteeksi joku parempi esimerkki, joka pystyisi nostamaan sivistystasoamme pois rappion yöstä. Kostetaan ja näytetään Akulle, että kyllä se on sentään suomalainen, joka asioista on enemmän perillä. Että se on suomalainen, joka on sivistyneempi ja rakentavampi. Että se on suomalainen, joka yhteistyöhön pystyy.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu