Blogisaldoa: kokoomuslaisia puhututtaa Hakkarainen, kansaa eurotukipaketit

Uuden Suomen aamun uutisotsikoissa, kuten myös muissa nettilehtien tuoreimmissa julkaisuissa seisoo hämmästyttävästi Euroopan pankkikriisiä koskeva Helsingin Sanomien kysely. Valtaosa kansasta näyttäisi olevan sitä mieltä, ettei uusiin tukipaketteihin tule lähteä mukaan ilman vakuuksia. Tämä on hallitusohjelmaan merkitty kanta. Jotkut tahot ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei tällaisia voida vaatia. IMF näyttäisi olevan yksi niistä. Kirjoitin eilen illalla oman näkemykseni IMF:n mukanaolon välttämättömyydestä.

Bloggaavia kokoomuslaisia puhututtaa tyystin eri aiheet. Ei se väärin ole millään muotoa, kyllä puheenaiheita riittää. Silmiini on osunut vain yksi upea kirjoitus kokoomuslaiselta bloggaajalta. Vesa Hackin blogi on siinä mielessä fiksu ja erinomainen, että se on rakentava. Se antaa itsetutkiskelulle aihetta. Kaikenmaailman toisten tekemisiin puuttuva sörkintä on vain omiaan lisäämään toisarvoisia puheenaiheita, joilla ei ole eikä tule olemaankaan mitään annettavaa. Ne tulevat lisäämään vastaavanlaisia asiattomuuksia ja siitä syntyy itse itseään ruokkiva kierre.

Huominen kokous tuntuu olevan – jälleen kerran – erittäin merkittävä sijoittajien luottamuksen palauttamiseksi euroalueelle. Niinhän ne aiemmatkin ovat olleet, kerta toisensa jälkeen. Niistä pitää vaan muistuttaa puolen tunnin välein pari päivää ennen itse kokousta. Näin annetaan ponteva mielikuva siitä, että tällä(kin) kertaa tehdään suuria päätöksiä. Kansoille virallisiin uutisiin toki tulee hyvin erityylisiä kirjoituksia kuin mitä sijoittajien lukemiin julkaisuihin ja varainhoitoyhtiöiden raportteihin. Siinä missä sanomalehdissä toitotetaan päättäväisyyttä kokouksen alla niin sijoittajille osoitetuissa julkaisuissa lukee siihen malliin, että eipä paljoa ole odotettavissa.

Kumpia julkaisuja itse luet? Millaisen kuvan itse saat tilanteesta? Mahdollisesti tällaisen?

Oma kantani vakuusvaatimuksiin on ristiriitainen. Ensisijaisesti Suomen ei tulisi olla lainkaan pääomittamassa ulkomailla möhlänneitä pankkeja, eli olla mukana tukipaketeissa. Mikäli vakuusvaatimukset johtavat Suomen ulkopuolelle jättäytymiseen niin tuen tätä. Mikäli taas vakuusvaatimukset oikeasti johtavat vakuudellisiin pankkitukiin olen ehdottomasti niitä vastaan. Jopa enemmän kuin vakuudettomia tukia.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu