Tullaanko Urpilaiselle myymään sontaa säkissä?

Merkel ja Sarkozy ovat käyneet oman kahdenkeskisen dialogin eilen illalla, tarkoituksenaan luoda yhteistä näkemystä tämän päivän kriisikokoukseen Brysselissä. EKP:n Stark antoi hyvät eväät eilen tähän kokoukseen. Sanoma oli suurin piirtein tämä: ei näin, eikä näin, eikä myöskään näin. Ratkaiskaa kriisi. Kuvainnollisesti sanottuna en haluaisi olla Merkelin housuissa. Yhtenäisen Euroopan arkkitehti sanoo Merkelin tuhoavansa Euroopan.

Kun tähän yhdistetään Kreikan pääministerin viittaukset ”make or break” -tyylisiin lausuntoihin on aivan ilmeisen selvää, että tyhjän tynnyrin rullaaminen pitkin katua ei voi jatkua enää. Jälkiviisautta tai ei: tähän ei olisi alunperinkään pitänyt lähteä mukaan. Lisäksi Suomen hallitusohjelman kanta hyväksyä vain vakuuksellisia lainoja voi osoittautua kaameaksi virheeksi, etenkin jos Euroopan väliaikaisen rahaston (eng. EFSF) sääntöjä ruvetaan nyt peukaloimaan.

Olen niin kyyniseksi jo keitetty tässä kriisin edetessä, että voisin olla satavarma tietäessäni Sarkozyn ja Merkelin päässeen 7-tuntisen dialogin jälkeen yhteisymmärrykseen niin Urpilainen tulee kertomaan meille jotakuinkin sellaista, että ”Suomi on jo sitoutunut EFSF:n toimintaan.” Rahaston muutosehdotuksiin hän ei ota kantaa. Ne varmaankin leikataan kuvamateriaalista pois ja sitä rataa.

Miten sitten Suomen vakuudet? En tulisi lainkaan yllättyneeksi, jos tuosta vakausrahaston muuntuneesta muodosta (sikälimikäli sitä siis muutetaan) täydelliseksi roskakoriksi ruvetaan latomaan varsinaisia ”arvo-osuuksia” Suomen vakuuksiksi.

Joskus nuoruudessani, kun larppailu (LARP = Live Action Role Playing) tuli muotiin, eli lasten prinsessa- ja lohikäärmesadut aikaihmiset toisti metsässä, niin siitä virisi hyvä kasku: ”Larppari se ostaa korkealla hinnalla vaikka sontaa säkissä, jos sille sanoo että se on keskiajalta se säkki.”

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu