Tarvitsemme rinnakkaispalvelun: ansaitsemattomat puheenvuorot

Minulla on monta kertaa ollut tämä Puheenvuoron editori kuvaruudullani aikomuksenani tehdä ns. ansaitsematon puheenvuoro. Ne ovat sellaisia, jotka eivät varsinaisesti oikeaa Puheenvuoroa todellakaan ansaitse. Ne alkavat useimmiten sananvalinnoilla, joissa Puheenvuoroa puolustellaan esimerkiksi: ”Kai se on pakko todeta”, tai: ”En olisi uskonut joutuvani puuttumaan tähän, mutta.”

Noin kymmenkunta tapausta olen onnistunut nakkaamaan suoraan roskakoriin. Sitten havahduin siihen, että olin itse sellaisen ansaitsemattoman puheenvuoron saanut ajoiksi. Olen säilönyt sen itselleni varoittavaksi esimerkiksi itselleni. Olisi edesvastuutonta linkata se tähän.

Ehdottaisinkin, että saamme rinnakkaispalvelun näille ansioikkaille ansaitsemattomille puheenvuoroille. Niihin voitaisiin tehdä seuraavia sääntöjä:

1) Oman nimen tulee olla ehdottomasti kielletty. Oikeastaan kaikki henkilöiltä muistuttavat nimet olisi kielletty, koska sitä voitaisiin käyttää hyväksi ja käyttää vaikka naapurin nimeä.

2) Kuvaa ei saa käyttää, ei ainakaan henkilön omaa kasvokuvaa. Kuvassa ei saa näkyä ainoatakaan ihmistä, ei edes ihmisjoukkoa.

3) Ansaitsemattomissa puheenvuoroissa ei tulisi käyttää yhtään järkiperäisin syin perusteltua mielipidettä.

4) Ansaitsemattoman puheenvuoron puolustukseen olisi käytettävä vähintään puolet (50%) itse tekstistä.

Kiitos.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu