P.o.V. ranskalaispankkiiri kriisin silmässä

Katainen ja Urpilainen pistivät ranskalaispankkiirit ahtaalle. Lisäksi rankat vakuusvaatimukset sivelivät kuin suolattu raippa pitkin kreikkalaisten alastonta selkää. Eurotukilinjamme on koventunut ja Suomen murahtelu raikaa pitkin Alppeja ja Pyreneitä siihen malliin, että pariisilaisessa toimistossa pankkiiri suojautuu työnojatuolinsa taakse. Mahtaako allensa laskea? Suomalaiset itsetuntonsa kukkuloillaan kokevat tehneensä hyvää työtä. Nyt se sotku oikenee. Koitetaanpa ujuttautua ranskalaispankkiirin saappaisiin. Saadaksemme tietää, missä kauheassa pelon ilmapiirissä joudummekaan olemaan. Ehkä heruisi vähän empatiaa?

Kuviteltua päiväkirjaa, tarinanmuotoisesti:

Olo on hirveä. Ei kauaakaan sitten, kun pankkimme yksi skandaali tuli ilmi, mutta saimme paketoitua nopeasti syyllisen ja hän nyt sitten lusii sen kolme vuotta. Reppana, mutta uhrautui hyvän nimessä. Ankeinta toki oli, että jouduimme uusimaan järjestelmämme, laittamaan katot riskeille.

EKP suorastaan nylkee meidät. Kohtuutonta 1,25% korkoa vastaan tulee tätä kallista rahaa. Ei oikein tiedä kuinka paljon sitä kehtaa laittaa Kreikan velkakirjoihin noista. Trissetin mukaan pieniä alaskirjauksia sieltä pitää odottaa, mutta tehdään ne tälleen pienissä erissä. Nytkin jouduin yskäisemättä alaskirjaamaan parin miljardin tappiot. Tuottoa ei siis jäänyt kuin muutama kymmenen miljardia euroa! Voi tätä ankeutta.

Espanjan lappusiin voisi kyllä pistää enempikin tätä EKP:n kiskurirahaa. Jos tuossa 6%:n hujakoilla korko pyörii ja onhan se päivänselvää, ettei sitä päästetä nurin. Toisaalta Portugaliin voisi laittaa jonkun miljardin, kun ne sieltä Suomesta lapioi rahaa niin minä saan omani pois takuuvarmasti. Ehkä joudun esittämään vähän raipattua. Kaiketi sieltäkin voi jokunen sata miljoonaa tulla alaskirjauksia, mutta pitäisi sitä plussan puolelle jäädä.

Osakkeisiin ei kyllä arvaa laittaa EKP:n rahaa. Kultaan ehkä, kunhan sitä nyt vielä vähän hypetellään. Pitääkin soittaa Yhdysvaltoihin ja kysyä, että minä päivänä ne ovat ajatelleet sopivansa sen velkakaton pois. Tarvii myydä kulta pois paria tuntia ennen. Raskasta, kun joutuu tällaisia asioita muistamaan.

Toisaalta Laggard se IMF:stä kertoili, että Ranskan pitäis vähän tsempata. Tietänee menoleikkauksia. Hiukan vois ostella halpahallien osakkeita ja pistää shorttia keskiluokan tavallisiin supermarketteihin.

Ai niin se pahuksen vierailu ja uutisjuttu on edessä tänään. Olinkin jo aivan unohtaa. Bloombergilta tulevat vierailemaan. Varmaan ottavat meidän kreikkalaispankin esille. Toivottavasti ne ei saa päähänsä kysyä sen rahoituksesta. Sehän tulee EKP:lta, kun ei me nyt ruveta sellaisia tappiollisia lafkoja pyörittämään. Vedetään veronmaksajilta mielummin.

Pitää lopettaa ja tarkistaa, että se mediajuttu tulee oikein kirjoitetuksi.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu