Pelonlietsonta tarttuu markkinavoimiinkin

En tee nyt uupumisesta johtuen mitään pidempää juttua. Laitan tuohon Markitilta löytyneen CDS-trendin. Se kertoo mikä vakuutusmaksu (riskipreemio) vaaditaan valtion velkakirjoihin luottohäiriömerkinnän varalta. 45,09 ei toki ole mitenkään hälyttävä lukema. Muutosnopeuden top 5 listaan Suomi silti pääsi. Kovin irtiottaja Italia pääsee viimeisellä nousullaan jo yli 300 rajan.

Minun piti tehdä laajempi juttu parista pankista (Unicredit, Italia sekä Hypo Real Estate, Saksan valtion huostaanottama puulaaki) ja niiden vastuista ongelmamaihin, sekä tietysti viimeaikaiset kurssikäyrät markkina-arvoineen. Koen sen vain liian työlääksi. Jos sitten iltasella, mikäli mitään newsflashia ei tule.

Suomen 10-vuotisen velkakirjat ovat preemioiltaan jo yli 3%. Marginaalit lisäpaketteihin alkavat käydä pieniksi, jos tukipaketteihin sorvataan edelleen 3,5% korkoa. Italiahan tästä tukikunniasta taitaa kieltäytyä. Huomioitavaa tuossa viimeisessä jutussa on se, ettei euromestarit osanneet taaskaan toimia kuin selkä seinää vasten. Tuet siis kiireen vuoksi bilateraalisena ja Suomella ei tietääkseni ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin lähteä itse velkamarkkinoille tukeakseen ranskalaispankkiireita. Kate on jäätävä, melkein puoli prosenttiyksikköä. No, Italian jäädessä pois Suomen osuus tienaamiseen kasvaa.

Hyvää yötä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu