Perussuomalaiset pelastamassa Suomen äärioikeistolta?

Suomi ei voi estää koko Euroopan lipumista kohti äärioikeistolaista politiikkaa. Se on yksinkertaisesti hyväksyttävä tosiasia, eikä siihen auta minkäänlainen huutelu suomen kielellä. Tilanne Euroopassa on sikäli mielenkiintoinen, että äärioikeistolaisuus on aivan kaikessa rauhassa median näkymättömissä saanut jalansijaa, kunnes norjalainen sosiopaatti aloitti järjettömän teurastuksen omalla maaperällään.

Mutta Suomi voi pelastaa itsensä äärioikeistolaiselta suuntaukselta. Toivottavasti se voi näyttää mallia muille Euroopan maille, miten tilaus ja tarve ääriaineksilta tukahdutetaan. Toisin kuin moni ehkä ajattelee Perussuomalaisten edustavan äärioikeistoa niin viimeisimmät ehdotukset viedä Suomea kohti poliisivaltiota on kuitenkin tullut melko oudolta suunnalta. Poliisivaltion tunnusmerkkejä ovat tiukka sensuuri, aselakien tiukentaminen ja epämääräisesti hahmoteltujen ”vihapuheiden” kriminalisointi. Kaikilla em. esitetyillä toimilla me vajoamme huomaamattamme kohti täydellistä fasismia ja ohjaamme kaiken virallisen totuuden vastaisen mielipidevaihdon alamaailmakulttuureihin; paikkoihin, joita ei voi valvoa. Tuskin yksikään jo rikollismielinen kantaa aseensa pois kotoaan, vaikka laki sanoisi siitä mitä hyvänsä.

Mitä Euroopassa sitten tapahtuu? Ehkäpä jyrkimmät näkemykset on ranskalaisella Marine Le Penillä. Hänen puolueensa on avoimen vihamielinen islamia vastaan. Espanjassa sosialistit ottivat maaliskuussa rökäletappion oikeistolaiselta PP:ltä ja vaikka pääministeri tuon hävityn kunnallisvaalin jälkeen ei suostunutkaan pitämään ennenaikaisia parlamenttivaaleja niin ääni on kellossa muuttunut. Hollannissa puolestaan islamia vastustava Vapauspuolue olisi valmis bännäämään Koraanin. Itävallan FPÖ:n entisen johtajan Jörg Haiderin äänivyöry oli oikeastaan ensimmäisiä merkkejä äärioikeiston noususta Euroopassa. Silloin asiat hoidettiin uhkaamalla pakotteita. Kerrassaan demokraattinen päätös. Yllättäen puolueen nykylinja vastustaa islamia ja tätä ideologiaa on myös komppaamassa Belgian ääriaineksen johtaja. Saksassa on vielä rauhallisempaa, joskin FDP:n sisällä kiehuu ja tämä on liittokansleri Merkelille kova paikka. Muistissa on varmaan ilman linkkiä Tanskan tilanne. Rajatarkastuskohu oli monen päivän puheenaihe.

Jos Euroopan tilannetta katsoo kokonaisuudessaan niin olisiko aiheellista myöntää Euroopan ”voivan huonosti”? Ja mikä kaikkein merkillepantavimpaa: poliittinen tilanne on oleellisesti oikeistolaistunut Euroopassa talousvaikeuksien syventyessä. Se on kylmä tosiasia, eikä siinä auta itkupotkuraivarit, ei aselait eikä sensuuri. Monissa näissä em. luettelemissani maissa eurovastaisuus on yksi pääteema – islamin torjunnan ohella. Perussuomalaisia yritetään nyt yhdistää väenvängällä samanlaiseksi islaminvastaiseksi puolueeksi ja mahdollisesti nämä tahot salaa toivovat, että kannatus hiipuisi. Siksi koin aiheelliseksi tuoda esille ensin koko Euroopan suuntauksen. Me Suomessa voimme lähteä edelläkävijäksi.

Taloustilanne ei parane nykylinjalla, jota on jo toista vuotta harjoitettu. Siinä suhteessa on tapahtuva muutos. Viimeistään Brysselin kokous osoitti nyt, että velkajärjestelyihinkin lähdetään aivan väärällä otteella ja pyritään ketkuttelemaan ja venkuloimaan tosiasioiden edessä. Tämä toimintamalli tulee vain lisäämään ”Euroopan tautia”. Suomi voisi ihan hyvin irtaantua koko projektista. Suomi osoittaisi samalla, ettei se maailmanloppu tule lähtemällä toimimaan järkevän ja terveen politiikan linjalla. Euroalueen valuviat ovat tuhonneet järjestelmän. Niitä vikoja ei joko haluttu nähdä tai niitä ei osattu nähdä. Samalla kun aiemmin luettelemani Euroopan valtiot äärioikeistolaistuu niin kurjuus ja rauhattomuus lisääntyy ylivelkaantuneissa maissa. Kukaan ei ole tyytyväinen. Ratkaisuja ei siis voi olla kovin montaa.

Suomen irtiotto tästä eurosotkun hullunmyllystä mahdollistaisi myös parempaa yhteiskuntarauhaa, puolivuosittain toimitetut miljardiluokan pankkiirituet eivät ilahduta kansaa. Kansa muistaa Heinolan reumasairaalat, vaikka jotkut tahot ilmeisesti haluaisivat unohtaa jupakan kokonaisuudessaan. Maahanmuuton suhteen toki tarvitsee pitää jarrusta kiinni, ainakin siihen asti että taloussotku Euroopassa saadaan lopullisesti selvitettyä. Kun talouspuoli elpyy ja varallisuutta kertyy niin meillä on taas mahdollisuudet tarjota enempi turvapaikkoja vainotuille ilman, että maa radikalisoituu.

Tässä on toki muillekin puolueille kuin Perussuomalaisilla mahdollisuus. Niiden pitää vain ensin ymmärtää, että ääriaineksilla on tilausta. Megalomaaniset hallusinaatiot kun eivät hyssyttelemällä katoa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu