Bejeweled 3 tunkeutui viikonloppuun

Nyt kun viikonloppuna ei pahemmin kriisikokoustella, eikä oikein mitään mullistavaa ole tapahtunut niin pitkällisen harkinnan jälkeen (huhtikuusta asti) päätin ostaa nettipelikaupasta itselleni digitaalisen kopion pelistä Bejeweled 3. Olen pitkittänyt ostostani siinä toivossa, että se tulisi joskus tarjoukseen – turhaan. Eipä silti, se on ihan mukava paketti loogisten päättelypelien ystäville. Windowsin miinaharavaan kun joskus vaan kyllästyy toden teolla.

Peliä pääsee tunniksi kokeilemaan ilmaiseksi pelin omalta verkkosivulta. Idea on hyvin yksinkertainen. Pelialue on eräänlainen ruudukko, jossa yhdessä ruudussa on yksi seitsemästä erivärisestä jalokivestä. Peli perustuu kahden jalokiven paikan vaihtamiseen. Vaihdon edellytyksenä on, että siten muodostuu vähintään kolmen suora samanvärisiä jalokiviä. Nämä jalokivet sitten poistuvat ja ylhäältä tulee lisää jalokiviä poistuneiden tilalle. Peruspelissä peli loppuu, kun pelaaja ei voi enää tehdä sellaista siirtoa, joka poistaisi jalokiviä.

Mausteina on jokaisessa eri pelimuodossa isommat jalokivikuviot. Neljän mittaisen suoran tekijä palkitaan eräänlaisella pommijalokivellä, jonka voi räjäyttää myöhemmin. Viiden suoralla saa aktivoitavan kuution, jolla voi poistaa kaikki tietynväriset jalokivet ruudukolta. L- ja T-muotoiset viiden jalokiven kuviot tuovat omanlaisensa bonusjalokiven. Lisäksi laskelmoimalla poistuvien jalokivien jälkeiset kuviot ylempää ruudukolta voi yhdellä siirrolla saada aikaan mukavia pistepotteja. Pikapelimuodot sopivat sellaisille parin minuutin hetkille, jolloin ei keksi muuta järkevää tekemistä. Pitkät pelit toki tallentuvat pelistä poistuttaessa.

Luettuna peli on varmasti äärimmäisen pitkästyttävä. Erilaisten pelimuotojen ansiosta sen parissa kuitenkin olen viihtynyt ihan siihen pisteeseen asti, että riutuva nälkä havahdutti minut sen ääreltä. Suosikkejani ovat kaksi piilomuotoa, jotka pitää avata pelaamalla muita pelimuotoja. Avaaminen ei kuitenkaan ole hirveän vaikeaa.

Mainostaahan ei täällä saa, joten en suoranaisesti kehoita ostamaan peliä. 😉 Menen nyt jatkamaan pokerikäsi-pelimuotoa, jossa jäin harmittavan lähelle miljoonan pisteen rajaa. Eiköhän tässä vuorokauden mittaan tule vilkaistua talouspuolenkin kuvioita. Miljoona pistettä kiehtoo kuitenkin juuri nyt enemmän.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu