Eurooppalainen kuntoilumuoto: pankkihölkkä

Alkavalla viikolla seuraan mielenkiinnolla, miten eurooppalaiset pitävät huolta kunnostaan. Yleiskunto ja hapenottokyky paranevat kunnon hölkällä ja lenkkipolun kohteeksi voi hyvinkin tulla pankkikonttorit. Kauppalehden uutisoinnista tämäniltainen tonkiminen oikeastaan alkoi ja valikoin lukijoille parhaimmat palat.

Mikäli haluat itse osallistua reippailuun niin kimmoisat jalkineet, kevyt tuultapitävä vaatetus, lompakko ja henkilöllisyystodistus mukaan. Sadepäivän sattuessa hölkkä pitänee vaihtaa reippaaseen kävelyyn ja varustautua sateenvarjolla. Tällöin myös vaatetusta on syytä hieman lisätä, ettei kohmeennu. Reitin varrelle voi myös sijoittaa Alkon. En kehoita ketään tietenkään ryyppäämään, koska se ei edistä terveyttä, mutta palataan siihen Alkoon sitten ihan blogin loppupuolella. Pankin käyttelytilille toki kannattaa jättää ns. talouskassa, josta maksaa laskut. Ehkä hieman ylimääräistä voi jättää lojuumaan sinne yllättävien menoerien vuoksi, mutta eipä ne pankkien korkotuotot helposti nostettavilla tileillä nyt niin ylivoimaisia ole, etteikö tarkka henkilö pystyisi varustautumaan yllättäviin menoeriin myös kenkälaatikossa pidetyillä varoilla.

Ranskalaistrion hekuman viikko

Ranskalaispankeista kolme suurta voivat saada luottoluokitusyhtiö Moody’s Investor Serviceltä vähintäänkin mielenkiintoisia uutisia. Moody’s on asettanut nämä pankit tarkkailulistalleen jo kesäkuussa ja huhut vellovat, jotta nyt olisi se mahdollinen aika pistää luokituksia alas. Onhan näiden pankkien markkina-arvostakin sulanut reippaanlaisesti pois.

Ranskalainen IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde hieman ”tarkensi” lausuntojaan, jotka aiheuttivat varmasti muutaman nitropurkin tyhjentymisen. Hän on siinä asemassa, että voi hieman laskea leikkiä. Ilmeisesti eurooppalaispankit eivät sittenkään tarvitse 200 miljardia euroa pääomitusta. Tämänkaltainen eestaas-puhelu varmasti edesauttaa raudanlujasti luottamuksen palautumisesta. Olen siitä ehdottoman varma. Kyyninen voisi sanoa, että Lagardea on ehkä hieman prepattu uudella lausunnolla.

Telluksen toiselta puolen

Eritoten meistä suomalaisista tuntuu olevan perhanan tärkeää tietää, mitä muut meistä ajattelevat niin laitettakoon linkki toiselta puolen planeettaa, ihan Australiasta asti Westpacin strategisti kertoo, että nyt voisi edessä olla hieman sosialistista Eurooppaa. Eurooppalainen pankkijärjestelmän romahdus strategistin mukaan voisi hyvinkin olla sellainen eventti, missä aloitetaan kunnon pulkkamäki. Enpä olisi uskonut.

Yhdysvaltalaiset ovat harjoittaneet kuntoaan eurooppalaispankkien hölkällä jo hetken aikaa. Hölkkäily on käytännössä kohdistunut ensisijaisesti vain Kreikkaan ja muihin jo laskettaviin ongelmamaihin. Viime aikoina tosin Espanja ja Italia on hölkätty kuntoon ja seuraavaksi alkaneekin ranskalaispankkien konttorien haku.

Miten se Alko tähän reippailuun sitten liittyy? Tuossa erään ystäväni kanssa juteltaessa keskustelu eteni siihen suuntaan, että se voisi Kreikan vararikko olla hyvä paikka ostaa vaikka pullollinen ouzoa. Yhdyin täysin tähän näkemykseen. Vaikka pottua ei joisikaan itse niin tukimuoto on hieno. Uusia tilauksia Kreikkaan entisten ouzojen loputtua auttaa maata suoraan vararikon jälkeen. Sellainen vinkki tietty Alkon myymäläjohtajille, että tällä tavoin ajattelevia voi löytyä useampikin ja kysyntäpiikkiin kannattanee jollain lailla varautua. Ennen tuota velkasaneerausta ei kuitenkaan kannata ruveta asioimaan: sillä tavalla vain pitkitämme tätä murhenäytelmää.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu