"Euroopan pankit maksukyvyttömiä"

Ylläolevan latoi suoraan Sean Egan Bloombergin televisiossa. Minun piti vain odotella tunnin verran, että ne saivat siellä leikattua siitä sopivan videopätkän. Ensimmäisten viiden minuutin aikana käydään eurooppalaispankkien tilaa läpi.

Financial Timesista taas luin, jotta SocGen on ongelmissa myös dollarisaatavuutensa kanssa. Lyhytaikaisen dollarirahoituksen hinta on noussut huimasti ja eurooppalaispankeilla voisi olla jopa 500 miljardin vajetta dollarisaatavuudessa. Sikäli mielenkiintoista, että ns. swappilinjat pitäisi olla rajattomat. SocGen ilmoitti myös myyvänsä osia pois 4 miljardin edestä parin vuoden aikana ihan vain ”tyynnyttääkseen markkinoita”.

Näin ollen mielenkiintoiseksi kysymykseksi jää se, että jos tässä nyt pelkästään Kreikan maksujärjestelyistä ei koidu mitään hätää – ihan Ranskan keskuspankin mukaan niin mistä syystä sitä sitten vetkutellaan? Ihan kaikkea ei vaalikarjan pillastumisvaaran vuoksi taideta kertoa?

Italia kävi kauppaamassa vuoden velkakirjojaan ja lukemana 4,15% preemiot eivät tunnu kovin pieniltä. Huomenna kaupataan kymppivuotisia. Espanja tulee nuijan varteen torstaina. Luottolamaa povaavat korkoerot ovat revenneet jälleen, niin Lontoonpohjaisessa kuin euriboreissa. 3 kk:n euriborin ja yli-yön erotus rävähtänyt jo lukemiin, jollaisia ei olla nähty sitten maaliskuun 2009.

MUOKKAUS: Huomailin, että olin jättänyt tämän SocGeniä mairittelevan helpon likvidin niukkuusanalyysin kokonaan pois, epähuomiossa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu