Eräs maanantai

Eräs maanantai alkoi ihan kohtuullisen normaalisti. Komennushommia ja pitkiä päiviä. Maanantaisin ei tehty kuitenkaan kuin joku 12 tunnin päivää. Viikonlopun jälkeinen siirtyminen vei sen pari tuntia aamusta ylimääräistä ja sitä halusi kuitenkin pehmeän laskun viikkoon.

Aiemmasta perjantaista tiesi kuitenkin odottaa jotain ihmeellistä. Eniten harmitusta aiheutti tietysti olla pitkään uutispimennossa. Nettiin ei päässyt kuin vasta sitten keskiviikkona tai torstaina kotiinpaluun aikaan. Iltaisin oli sentään teksti-tv käytettävissä.

Lehman Brothers oli nurin ja AIG oli valmista kauraa. Vaikka sen kurssi olikin viimeisten, edellisen perjantain, tietojen mukaan lasketellut noin kolmanneksen niin sen kohtalo oli täysin auki.

”Nyt se sitten alkaa”, muistan ajatelleeni. Itse asiassa ajatuksia pyöri niin paljon päässä, ettei sitä vain pystynyt jäsentämään kaikkea. Työviikon loppumista tuli odottaneeksi jännityksellä. Kotona sain sitten tietää, että Federal Reserve hoitaa AIG:n ongelmaa. Vilkaisin myös maanantain pörssilukemia.

Melko hullua! Ranskalaispankit (ne suuret) olivat lasketelleet jopa 8%! Tämä nyt olkoon tällainen referenssi viime viikonlopun molemmin puolin tapahtuneisiin yli 10% heiluntoihin. Vaikka väsymys oli huutava ei uni tahtonut tulla millään silmään. En silloin niin paljoa talouskuvioita seurannut niin olin osannut odottaa jotain ihmeellistä, mutta että näin rajuja kurssisyöksyjä?

Nyt, tasan kolme vuotta myöhemmin alta kaksinumeroisia muutoksia tuskin enää noteerataan missään. ”Sellainen se maailma nyt vain on”. Jokin railakas mielenosoituskin ollut Roomassa. ”Jaa”? Kreikkalaisministerin turvajärjestelyt johonkin puheeseen maksoivat 2 miljoonaa euroa. ”Vai niin? Oliskohan kannattanut jättää puhe pitämättä ja pysyä kotona”? Barroso kertoi ehdottavansa eurobondeja. ”Joo, joo. Mitä sille Halla-Aholle tapahtuu”?

On se hyvä, että Saksan perustuslakituomioistuin pitää myös suomalaisten oikeusturvasta huolen niin me voimme keskittyä rauhassa toisarvoisiin asioihin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu