2015 – Suomi NATO-maa?

Hallitusohjelmasta saa lukea, ettei Suomessa aiota tunkea Pohjois-Atlantin militaristien joukkoon. Jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus antaa 4 vuotta aikaa meidän pistää miinat pakettiin ja hoidattaa puolustus kalliimmilla ja epätarkemmilla aseilla. Toisin sanoen, kun vuonna 2015 miinoja ei enää ole, eikä puolustuksemme siten enää yhtä uskottavaa; noussee debattia siitä, pitäisikö maan olla jossain sotilasliitossa, kun olemme typerästi ja vapaaehtoisesti asettaneet itsemme puolustukselliseen tyhjiöön.

Viimeisin NATO:n harjoittama operaatio, Libyan lentokieltoalueen valvonta, on osoittautunut täydeksi pommitusriehaksi. Alkuunhan piti saada ilmatorjunta-aseet eliminoitua, jotta länsimaiden sotahullujen omat ilma-aseet eivät kohtaisi tappioita. Kun veren makuun päästiin niin agendaksi tulikin hoidattaa vallankaappaus. Minusta kyse on libyalaisten asiasta. Ymmärrän lentokieltoalueen valvonnan, ettei kummankaan osapuolen joukot pysty teurastamaan siviileitä massoittain ilmaiskuilla. Se, että epähumanitäärinen toiminta kielletään yhdeltä osapuolelta ei tarkoita sitä, että se pitäisi sallia toiselle osapuolelle.

NATO:lla tai muillakaan ulkopuolisilla jäsenillä ei ole tämäntapaiseen hyökkäyssodan kaltaiseen toimintaan minkäänlaista mandaattia. Suurimpina syinä lienee Italian himoitsema Libyan öljy, jonka rakenteeseen italialaiset jalostamot ovat erikoistuneet. Saudien korvaama öljylaatu ei istu niin hyvin heidän jalostamoihinsa Libyan tuotantokatkosten aikana. Mikäli Suomi olisi ollut mukana tässä sotilasjärjestössä, olisimmeko lähetelleet hornetit pörräämään Libyan taivaalle? Ehkä emme. Entäpä jos Suomi on jatkossa näiden militaristien kanssa kimpassa ja esille tuleekin hyökkäyssota jotain Suomenkin intresseissä olevaa kohdetta kohtaan vaikka vastaavanlaisessa vallankaappausjärjestelyssä?

Meidän ei tule ratifioida Ottawan sopimusta, eikä siten kivetä tietä sotilasliittoihin. Maineemme kärsii olemalla sotahullujen kanssa liitossa, vaikkemme operaatioihin osallistuisikaan. Imagokolaus on paljon pahempi ja jatkuvampi kuin FB-ylilyönnit, jotka nekin tuotiin täydessä hölmöydessä väkisin uutisotsikoihin. Jos esimerkiksi Paavo Lipponen (sd.) olisi oikeasti huolestunut Suomen maineesta niin tuskinpa hän haluaisi pitää tuollaisia asioita väenvängällä esillä.

Arvostetaan jokainen eri alueiden kulttuureita yhtä paljon ja pidetään vast’edes huoli siitä, ettemme me mene sekaantumaan toisten asioihin ja vastavuoroisesti pidämme huolen siitä, ettei muualta tulla sekoittamaan suomalaista kulttuuria.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu